REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/15 İlkİlk 123456789101112 ... SonSon
142 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Android İşletim sisteminden Son Haberler (Lütfen Başka Konu Açmayınız)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İOS Android nedir? Öyle birsey var mi ki?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

New Icons 03 İOS Android İçin Whatsapp, Yeni Özellikler İle Güncellendi

Android İçin Whatsapp, Yeni Özellikler İle Güncellendi
    Messenger ile birlikte Facebook'un bünyesinde bulunan iki önemli uygulamadan biri konumundaki Whatsapp güncellendi.

Şu sıralar 'uygulama güncellemesi' denildiğinide akıllara belki de en fazla, mesajlaşma uygulaması olan Messenger gelir. Öncelerde Facebook bünyesinde sunulan, Facebook hesabı olmayanların kullanamadığı Messenger, sonrasında ise özerkliğini ilan etmiş, Facebook'tan ayrılmış ve yepyeni özellikler ile güncellenmişti.

Ancak Facebook'un tek ''evladı'' Messenger değil. Çıktıktan sonra müthiş bir başarı yakalayan, sonrasında ise Facebook'un yemi olarak dev şirketin bünyesine katılan Whatsapp da önemli yeniliklerle güncellenmiş durumda. Bir süre önce yeni beta sürümü ile iOS'a sunulan Whatsapp, bu sefer de Android kullanıcılara sunulacak.

Yeni güncelleme ile bazı önemli özellikler de gelecek. Bu özelliklerden bazıları şu şekilde;

Pop-up'lar için bildirim desteği

Gelen bildirimlere özel ses atama

Uygulama üzerinden yapılan telefon konuşmalarında konuşmayı sessize alma

Kişiye özel bildirimler ayarlama

Titreşim şiddetini isteğe göre ayarlama

Telefon görüşmelerinde kalite standartlarını düşürme seçeneği (bu sayede internetin hızına ya da çekim gücüne göre görüşmeden maksimum verim alınabilir)

Mesajları ''okunmadı'' olarak işaretleyebilme (tabi bu durumda mesajı okursanız karşı tarafa yine mavi tik gitmekte, o yüzden aman dikkat)

Whatsapp'a gelen yeni güncelleme ile karşımıza çıkacak yenilikler bu şekilde. Güncelleme şu an Google Play üzerinden yayınlanmış durumda değil.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

New Icons 03 Android Platformu İçin Gelen Güncelleme

Google, ilk olarak Android platformuna öncelik verdiği YouTube güncellemesini yayımladı. Güncelleme, iOS için de birkaç gün içerisinde gelecek.YouTube’un mobil platformuna gelen güncellemeyle birlikte ana ekranda 3 tane yeni sekme karşımıza çıkıyor.Home, Subscriptions ve Account sekmelerinin bulunduğu ana sayfada Home kısmına tıkladığımız zaman YouTube’un daha önce izlediğimiz videolara benzer videolar önerdiğini görüyoruz. Subcriptions bölümünde ise üye olduğumuz video kanallarının yüklediği videolar karşımıza çıkıyor. Son olarak Account bölümünde ise yüklediğiniz videolara, geçmişte izlediğiniz videolara ve oluşturduğunuz playlist’lere ulaşıyorsunuz. Ayrıca birden fazla Account’unuz varsa aralarından istediğiniz profili
    APK olarak indirebileceğiniz özellik, YouTube’a gelen güncelleme ile birlikte artık kullanılabilir duruma geldi. Artık videoyu tam ekran yapmak istediğinizde, sağ alt kısımdaki tam ekran yapmanızı sağlayacak kısma dokunmanız yeterli olacak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

New Icons 03 İOS Android Auto Yaygınlaşıyor!

Android Auto kapsamında ilk örnek Honda Accord 2016 ile gerçeğe dönüşüyor! Honda'dan gelen resmi açıklama ile Accord 2016 modellerinde Android Auto sistemi yer alacak!

İlk olarak Google tarafından biraz da Apple’a rakip olarak resmiyet kazandırılan Android Auto konsepti ile Google otomobil ile ilgili alana daAndroid ismini sokmayı amaçlamıştı. Üzerinden geçen yaklaşık 2 yıllık bir süre zarfından sonra en nihayetinde Android Auto aktif kullanım kazanmış olacak...Honda ve Google işbirliği!

Honda tarafından yapılan bir açıklamada, 2016 model Honda Accord araçlarında, Android Auto sistemine yer verecekleri ve Android CarPlay sistemini de destekleyecekleri bilgileri yer aldı. Bu açıklamanın ardından ise yeniden Android Auto platformu dillendirilmeye başlandı. Zira şu ana kadar aktif olarak araç üreticilerinin Android Auto sistemini kullanmıyor olmaları, üzerindeki ilgiyi düşürmüştü.iOS ve Android savaşı Otomobil alanına taşıyor!

Yapılan bu açıklamayla beraber Google’da, Android ile birlikte otomobilalanında daha da büyük yüzdeler elde edebilecek hale gelebilir. Zira Apple’ın birçok ünlü otomobil üretici firma ile bu noktada uzun zamandır yürüttüğü rakipsiz çalışmalara Google’dan “Bende Varım!” cevabı gelmiş oldu.Honda Accord 2016 modeli ile bu sistemlerin ne denli kullanıcı dostu bir deneyim yaşatacağı şu an merak konusu. Öte yandan Honda gibi diğer büyük otomobil üretici firmaların ise Google ile birlikte Android Auto kapsamında bir işbirliğine gidip gitmeyeceğide henüz cevaplanmayan sorulardan oluyor…

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Android’in son Android sürümü olan Lollipop, diğer sürümler karşısında yükselişine devam ediyor…

Android Lollipop geçtiğimiz ay da yükselişine devam etti
    Google’ın açık kaynak kodlu olarak geliştirdiği Android mobil işletim sistemi şu anda hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olurken, her sene Google yeni bir Android sürümü ile karşımıza geliyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında firma Google I/O 2015 Geliştirici Konferansı’nı düzenlerken, Android M adı ile de yeni işletim sistemini duyurmuştu. Büyük ihtimalle bu işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow olarak Kasım ayında sunulabilir. Bu yeni işletim sistemi Google’ın yeni nesil Nexus cihazları ile birlikte pazarda yerini alacak.

Diğer taraftan Google cephesinden her ay Android sürümlerinin kullanım oranlarına dair de bilgiler gelirken, 3 Ağustos tarihi ile biten son 7 gün için Android kullanım oranları açıklandı.

Gelen bu bilgilere göre Android 4.4 KitKat hala %39.3 kullanım oranına sahip ve lider durumda. Onun arkasından ise Android Jelly Bean gelirken, bu işletim sistemi de %33.6 pazar payına sahip durumda.

Geçtiğimiz sene Eylül ayında sunulan son dürüm olan Android 5.x Lollipop yükselişini sürdürürken, %18.1 kullanım oranına ulaştığı görülüyor.

Diğer işletim sistemleri sürümlerine bakacak olursak eğer, Android 4.0.x Ice Cream Sndwich %4.1, Android 2.3.x GingerBread %4.6 ve Android 2.2 Froyo ise %0.3 pazar payı oranlarına sahipler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dit is Normaal ekibi iPhone cihazına Android 5.0 arayüzünü kurdu.

Android’i iOS diye sundular
    Teknoloji alnındaki büyük rekabet cihazlar arasında olduğu kadar yazılım alanında da gerçekleşiyor. Cihazlar için sunulan yazılım alanında da en büyük rekabet hiç şüphesiz iOS ile Android işletim sistemleri arasında yaşanmakta. Dünya genelinde iOS ve Android işletim sistemini kullananların sayısı her geçen gün artmakta. Bu konuda özellikle Apple’ın kendine özgü fanları bulunmakta.

iOS ve Android işletim sistemleri arasında rekabet her alanda sürmekte. Kendilerini devamlı yenileyen bu iki işletim sistemi çalışmalarını yeni sürümleri üzerinde devam ettirmekteler. İki işletim sisteminin de kendine özgü fanları bulunmakta. Apple firması kendi üretimini gerçekleştirdiği cihazlarında, yine kendisinin geliştirdiği işletim sistemi iOS işletim sistemini kullanmakta. iPhone cihazına Android işletim sistemini yükleyen bir ekip bunu Apple fanlarına iOS 9 diye sundular. Dit is Normaal ekibi iPhone cihazına Android 5.0 arayüzünü kurdu ve bunu da Apple fanlarına iOS 9 diye aktardı. Dit is Normaal ekibi, buna inanan Apple fanlarından ilginç geri bildirimler aldı.

Birçok kullanıcının inandığı bu olayda Apple fanları, iOS 9 sandıkları Android 5.0’ı oldukça pratik ve akıcı buldular.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

YouTube Gaming Android'e Beta Olarak Geldi
    YouTube, Oyuncuları için baktığımız da özel olarak geliştirmiş olduğu ve şu an için de test aşamasın da olan mobil uygulaması YouTube Gaming'in duyurdu.

YouTube, E3 Etkinliğinde canlı bir şekilde yayınladığı 'Gaming' kanalı devreye sokmuş aynı zaman da kullanıcıları tarafından büyük bir ilgi görmüş durumdaydı. YouTube'un yapmış olduğu bu hamleye baktığımzı da ise şirket yava şyava oyun sektörü üzerinde girmek istediğine dair yorumların yapılmasına neden olmuş durumda.

Bir canlı uygulamalası olan YouTube Gaming'te oyuncuların kendi aralarında sohbet ederek canlı bir yayın yapabiliyor. Bunların dışında favori oyunlarını takip ederek kişisel değerlendirmeler yapılıyor. Bariz bir şekilde Twitch'in tahtına oturmak adına yapılan bu uygulama Preview olarak karşımza çıkıyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Microsoft, Android ve iOS uygulamaları Windows platformuna getirerek, daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Microsoft Bridge, Android ve iOS uygulamaları Windows platformuna getirmek için yayınlandı
    Microsoft teknoloji dünyasında özellikle yazılım alanında liderliğini sürdürürken bir süredir hem tablet hem de akıllı telefon modelleri ile mobil platformda iddiasını sürdürüyor.

Akıllı telefon platformu için Windows Phone platformunu geliştiren firma, geçtiğimiz sene Nokia’nın cihazlar ve servisler bölümünü satın alarak donanım olarak da akıllı telefon pazarında yer almaya başlamıştı.

Windows Phone şu anda Android ve iOS’a göre daha geride bulunuyor ve ayrıca her iki platforma göre uygulama açısından da daha zayıf kalmakta. Uygulama geliştiricileri, Windows Phone platformuna Android ve iOS kadar ilgi göstermezken, Microsoft bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.

Bu sene başında Microsoft Build Developer 2015’de Android ve iOS uygulamalarının Windows platformunda çalışabilmesi için geliştiricilere araçlar ve çeşitli programlarla yardım edeceği bilgisini vermişti.

Microsoft bu konuda adımını attı ve daha önce “Project Islandwood” olarak bilinen Windows Bridge’yi GitHub web sitesinde sundu. Açık kaynak kodlu olarak sunulan proje MIT lisansı altında sunuldu.

Android geliştiricileri için sunulan Windows Bridge for Android beta sürümünde olmasına karşılık Windows Bridge for iOS şu anda sunulmuş durumda ve Objective-C kullanarak geliştiriciler Windows uygulamalar oluşturabilirler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Blackberry’in ilk Android işletim sistemine sahip akıllısı bu sonbaharda sunulabilir…

Androidli BlackBerry Venice render görseller ortaya çıktı
    Kanada kökenli Blackberry, bir zamanlar yakaladığı o şaşalı günlerini özlemle anarken, yeni modelleri ile tekrar kaybettiği pazar payını alma çabasında. Firma, geçtiğimiz sene Blackberry Passport, Z3 ve Classic modellerini sunarken, bu sene başında da MWC 2015’de Blackberry Leap duyurusu ile karşımıza gelmişti.

Geçtiğimiz gün firma yeni bir akıllı telefon duyurusu daha gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sene sunulan firmanın amiral gemisi modeli Blackberry Passport’un farklı bir versiyonu olan cihaz Blackberry Passport Silver Edition olarak adlandırılırken, metal çerçeve ve gümüş rengi ile dikkat çekiyor.

Diğer taraftan bir süredir Blackberry OS ile kan kaybeden firma iddialara göre Android model sunma kararı vermiş durumda ve Google’ın geliştirdiği açık kaynak kodlu işletim sistemi ile gelecek ilk model de Blackberry Venice olarak gelebilir.

Bu model hakkında şimdiye kadar bir çok bilgi gelmişti. Kapalı kapılar ardında MWC’de ilk olarak sergilendiği kaydedilen cihaz, şimdi de render görselleri ile internette yerini aldı. Oldukça başarılı bir tasarıma sahip olan akıllı telefon kayar kızaklı QWERTY klavye desteği ile geliyor.

Cihazın henüz kesin olmayan teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, cihazın 5.4″ büyüklüğünde ve 2560×1440 piksel Quad HD dokunmatik ekran ile geleceği kaydedilmekte. Qualcomm’un altı çekirdekli 64-bit işlemci içeren Snapdragon 808 yonga setinden güç alacak olan cihaz ayrıca 3GB sistem belleği ile gelecek.

Bu cihazın Kasım ayı civarında sunulması bekleniyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cyanogen, Android Custom ROM’lar arasında en dikkat çekeni olurken, dünya genelinde ilgi görmeye devam ediyor.

Cyanogen: Windows Phone ve Blackberry’dan daha fazla kullanıcıya sahibiz
    Akıllı telefon pazarında bir çok farklı işletim sistemleri yer alırken, özellikle iki tanesi kullanıcı sayıları açısından öne çıkıyorlar. Bunlardan bir tanesi Google’ın açık kaynak kodlu olarak geliştirdiği Android olurken, bu işletim sistemi farklı akıllı telefon üreticileri tarafından kullanılmakta.

Diğer taraftan Apple’ın iOS olarak kendi geliştirdiği mobil işletim sistemi de en büyük pazar payına sahip işletim sistemlerinden bir tanesi olurken, sadece firmanın kendi sunduğu iPhone modellerinde yer alıyor.

Daha sonra Microsoft’un Windows Phone işletim sistemi, ve Blackberry OS gelirken, Tizen, Ubuntu, Mozilla, Sailfish gibi farklı işletim sistemleri de az da olsa pazarda yer alan önemli işletim sistemleri olmakta.

Android’in açık kaynak kodlu olması geliştiriciler tarafından rağbet görmesine neden olurken, bir çok Custom ROM şimdiye kadar sunulmuştu. Custom ROM’lar arasında ise en ünlüsü CyanogenMOD ekibi tarafından geliştirilen işletim sistemi olmuştu.

Cyanogen OS, resmi olarak OnePlus One gibi bir çok akıllı telefonda yer alırken, geliştirici ekip rağbet gören cihazlar içinde Custom ROM sunuyor.

Cyanogen çalışanlarından Adnan Begovic, Seattle Code Rush geliştirici etkinliğinde bazı açıklamalarda bulunurken, şu anda Cyanogen’in 50 milyondan fazla cihazda yüklü olduğunu ve Windows Phone ve Blackberry’nin toplamından bile daha fazla olduğunu kaydediyor.

Sayfa 2/15 İlkİlk 123456789101112 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri