Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 8/15 ÝlkÝlk 123456789101112131415 SonSon
142 sonuçtan 71 ile 80 arasý

Konu: Android Ýþletim sisteminden Son Haberler (Lütfen Baþka Konu Açmayýnýz)

  1. #71

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Doze Mod
    Telefonunuz ile uzun süre iþlem yapmadýðýnýzda otomatik devreye giren Doze Mod'u kullanýcýlara daha uzun pil ömrü imkaný sunuyor. Arka planda çalýþan gereksiz pil ve veri harcayan uygulamalarý durdurarak þarjýnýzýn daha uzun süre gitmesini saðlýyor.

    Google Now On Tap
    Home düðmesine uzun süre basýlarak açýlan özellik, Marshmallow ile gelen önemli özelliklerden birisi. Now on Tap sayesinde dinlediðiniz müzik, seyrettiðiniz film, bulunduðunuz mekan gibi birçok þey hakkýnda hýzla bilgi alabiliyorsunuz.

  2. #72

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Uygulama Yedekleme
    Android Lollipop sürümünde Wi-Fi parolalarý, uygulama kurulumlarý gibi verileri iþletim sistemi yedekliyordu ve tekrar kurulum yapýldýðýnda bu ayarlara gerek kalmýyordu.

    Artýk Marshmallow sayesinde cihazýnýzdan kullandðýnýzýn uygulamalarýn ayarlarý da yedeklenecek ve yeni bir cihaza geçtiðinizde sadece Google hesabýnýzla giriþ yaparak bütün uygulamalarýnýza ve ayarlarýnýza kavuþabileceksiniz.
    Uygulama Yedekleme
    Android Lollipop sürümünde Wi-Fi parolalarý, uygulama kurulumlarý gibi verileri iþletim sistemi yedekliyordu ve tekrar kurulum yapýldýðýnda bu ayarlara gerek kalmýyordu.

    Artýk Marshmallow sayesinde cihazýnýzdan kullandðýnýzýn uygulamalarýn ayarlarý da yedeklenecek ve yeni bir cihaza geçtiðinizde sadece Google hesabýnýzla giriþ yaparak bütün uygulamalarýnýza ve ayarlarýnýza kavuþabileceksiniz.

  3. #73

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Birleþtirilebilir Hafýza
    Marshmallow ile gelen belki de en önemli özelliklerden birisi diyebiliriz. Artýk düþük kapasiteye sahip Android'li cihazlarýnýza takýcaðýnýz harici bir hafýza kartý sayesinde dahili depolamayý arttýrabilirsiniz.

    Bu özelliði daha detaylý anlatacak olursak önceden taktýðýnýz hafýza kartlarýný sistem harici olarak algýlýyor ve dahili depolama dolduðu zaman kullanýcýlara zorluk çýkartýyordu fakat güncelleme ile takýlan SD kartý dahili depolama gibi görüp depolama konusunda sorunlarýnýzý çözmenizi saðlýyor. Tabi iþlem için yüksek hýzlý ve en az 32 GB bir kart takmanýzý tavsiye ederim.
    Ýzinleri Daha Ýyi Yönetin
    Güncelleme ile beraber artýk uygulama izinlerini yükleme sýrasýnda deðil, yükledikten sonra gerektiðinde soruyor. Böylece kullanýcýlar kullandýklarý uygulamalarda hangi özeliklere izin verdiklerini ve uygulamanýn hangi verilere ulaþabildiðini daha net anlayabiliyor.

  4. #74

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Daha Hýzlý Metin Seçimi
    Kopyalamak istediðiniz bir metini veya yazýyý daha hýzlý ve kolay seçmenize yarayan bu özellik eski sürümlere oranla geliþtirilmiþ. Kimi zaman yanlýþ yerleri seçen ve doðru çalýþmayan metin seçme özelliði artýk kelime bazlý ve doðru çalýþýyor.

    Parmak Ýzi Desteði
    Daha öncesinde parmak izi bulunan cihazlarda üretici firmalarýn tarafýndan sonradan eklenen bu özellik, Marshmallow ile artýk bütün cihazlarda destekleniyor. Ýþletim sisteminin desteklemeye baþladýðý bu özellik sayesinde artýk çok daha fazla iþleminizi parmak iziniz ile gerçekleþtirebileceksiniz.

  5. #75

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    QR Kod nedir? Ne Ýþe Yarar? Nerelerde Kullanýlýr? Nasýl Taranýr?

    Bankalararasý Kart Merkezi'nin saðladýðý yeni sistem sayesinde cep telefonlarý banka ve kredi kartý olarak kullanýlabilecek. Artýk cüzdan taþýmaya gerek kalmayacak. QR Kodlarý sayesinde bütün ödemeleri gerçekleþtireceðiz. Hayatýmýza bir anda dahil olan QR kodun en temel özelliði bilginin akýþýný hýzlandýrmasýdýr. Bir gazete ilanýnda, bir alýþveriþ merkezinde, bir maðazada ya da yolda yürürken dikkatinizi çeken bir ilan, bilgilendirme yazýsý, web sitesi linki veya iletiþim bilgisini not etmek veya aklýnýzda tutmak yerine akýllý telefonunuza yükleyeceðiniz basit bir uygulama ve kamerasý sayesinde bu bilgiye hemen ulaþabilir, kayýt altýna alabilir ve dilediðiniz zaman kullanabilirsiniz. Bu açýdan bakýldýðýnda QR kod dijital dünyadaki bilgi paylaþýmýný hýzlandýrmanýn en etkin görsel unsurlarýndan biri olarak kabul edilebilir.



    QR Code, Japonya’da faaliyet gösteren ve Toyota’nýn bir yan kuruluþu olan Denso Wave firmasý tarafýndan geliþtirilen 2 boyutlu bir barkod sistemidir. Adýný ingilizcede Çabuk Tepki anlamýna gelenQuick Response kelimelerinin baþ harflerinden alýr. Ýçeriði bir metin, web sitesi adresi, video link dahil herhangi bir veri olabilir. QR Code okuyucu bir yazýlým vasýtasýyla bir cep telefonu rahatlýkla QR Code okuyabilir ve ilgili ürün veya servis sayfasýný açabilir.

    Kullanýmý oldukça basittir. Kameraya sahip akýllý bir cep telefonu ve barkod okumaya yardýmcý bir uygulama ile bütün QR kodlarý okuyabilirsiniz. Üstelik bunun için her hangi bir ücrette ödemezsiniz.



    QR Code sýnýrsýzdýr. QR kod ile sýnýrlý alanlarda sýnýrsýz bilgi, mesaj, video, ve her türlü içerik aktarýmý saðlayabilinir. Bir dergi reklamýnda, bilboard üzerinde, maðaza içinde veya TV’de ürününün tanýtým videosundan, kullanýcý el kitabýna kadar ürün hakkýnda her türlü detaya sadece okutma sayesinde ulaþým saðlayabilirsiniz. QR Code merak uyandýrýr. O Kare kod’da ne olduðu, doðal insan yapýsýna uygun olarak merak edilir. Gerilla tarzý reklam kampanyalarý için vaz geçilmez unsur olur. Doðru kurgulamayla merak seviyesini arttýrýp geri dönüþleri çoðaltmak mümkündür.



    Akýllý telefonunuz ile dýþarýya çýktýðýnýzda cüzdanýnýz olmadan QR Code sayesinde tüm ödemelerinizi yapabilirsiniz. QR Code Reader, hýzlý ve kullanýmý basit karekod tarama uygulamasýdýr. Androidtelefon veya tabletinizde ücretsiz olarak kullanabileceðiniz en baþarýlý karekod uygulamasý olan QR Code Reader, okunmasý zor bulanýk karekodlarý bile rahatlýkla okuyabilmektedir.



    Hýzlý, reklamsýz, sade tasarýmlý ve kolay kullanýlabilir baþarýlý bir karekod okuma uygulamasý olan QR Code Reader ile dilediðiniz bir karekodu okutmak oldukça basit. Tek yapmanýz gerek telefon veya tabletinizin kamerasýný koda doðru tutmak. QR Code Reader, otomatik olarak karekodunu tanýyacaktýr. Eðer karekod bir web sitesini içeriyorsa ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz. Metin içeriyorsa anýnda görebiliyorsunuz.



    Mobil platformda en çok kullanýlan karekod ve barkod okuyucunun yaratýcýsý Scan Inc. tarafýndan sunulan QR Code Reader, tarattýðýnýz tüm karekodlara anýnda ulaþabileceðiniz geçmiþ listesi de sunmaktadýr. Ayrýca ýþýðýn az olduðu ortamda cihazýn ýþýðýný açarak karekodlarý rahatlýkla okuyabilmektedir.
    QR Code Reader

  6. #76

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Samsung'un orta segmentte yer alan telefonu Android E5 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi Türkiye kullanýcýlarýna sunuldu. Ýþte güncellemenin ayrýntýlarý.


    Samsung, Aðustos ayýnda orta segmentte yer alan Galaxy E5 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesinin daðýtýmýna baþlamýþtý. Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi Galaxy E5 modeline; batarya iyileþtirmesi, yeni animasyon eklemeleri ve geliþtirilmiþ TouchWiz arayüzü gibi yenilik ve iyileþtirmeler sunmuþtu. Bu güncelleme ile ayrýca Android platformunuderinden etkileyen Stagefright güvenlik açýðý kapatýlmýþtý.
    Android ekosisteminin genel sorunu olan “güncelleme” Galaxy E5 modelini de etkilemiþ ve Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi bölgesel olarak daðýtýlmýþtý. Bugün Türkiye’de Galaxy E5 kullananlar için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi nihayet yayýnlandý.
    Samsung Galaxy E5 sahipleri; Ayarlar>Cihaz Hakkýnda>Yazýlým Güncellemeyolunu izleyerek yeni güncellemeyi yükleyebilir. Eðer güncelleme görünmüyorsa bir kaç gün sonra tekrar denemenizde fayda var.

  7. #77

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Samsung'un uygun fiyatlý Note varyantý Galaxy Note 3 Neo için, uzun zamandýr beklenen Android 5.1 Lollipop güncellemesi çýktý. Galaxy Note 3 Neo için Lollipop bakalým neler sunuyor?


    Android 6.0 Marsmallow sürümünün duyurulmasýnýn üzerinden yavaþ yavaþ vakit geçmeye baþlamýþken, Samsung tarafýndan Android 5.1 Lollipopgüncellemeleri gelmeye devam ediyor.
    Samsung Galaxy Note 3 Neo için Android 5.1 Lollipop çýktý

    Samsung, Galaxy Note 3 Neo modeli için uzun zamandýr beklenen Android5.1.1 Lollipop güncellemesini daðýtmaya baþladý.
    Güney Kore'de OTA ile daðýtýlmaya baþlanan güncelleme SM-N750L, SM-N750K, ve SM-N750S model numaralý cihazlara Kies üzerinden kurulabiliyor.
    ROM çýktýktan sonra ayrýca ODIN üzerinden de yükleyebilirsiniz.
    Yaklaþýk 900 MB boyuta sahip olan Android 5.1 Lollipop güncellemesi, Galaxy Note 3 Neo'ya daha yüksek batarya ömrü ve performans getiriyor. Ayrýca cihazdaki arayüzün görünümü de Note 4 modeline benzer bir þekilde gelmiþ durumda.

  8. #78

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Geçtiðimiz ay içerisinde sunduðu yeni eðlenceli filtreler ile popülaritesi iyice arttýran Snapchat, yine güncellendi. Peki güncellemenin içeriði ne? Detaylar haberimizde.


    Gençler arasýnda çok popüler olan ve tek sefer görüntülenebilen mesajlarla iletiþim kurmaya olanak saðlayan Snapchat, geçtiðimiz ay içerisinde yayýnladýðý güncelleme ile insan yüzünü otomatik tanýyan ve çeþitli lenslerin kullanýlmasýna olanak saðlamýþtý. Bugün iOS ve Android için yayýnlanan yeni güncellemede yeni video filtreleri geliyor.

    Güncellemenin içeriðinde neler var?

    Güncellemenin iOS ve Android kullanýcýlarý için ortak kýsmý yeni video filtreleri!
    Yeni Snapchat video filtreleri þu þekilde çalýþýyor:
    1 - Çektiðiniz videolarý daha hýzlandýrýlmýþ þekilde oynatabilirsiniz
    2 - Çektiðiniz videolarý daha yavaþlatýlmýþ þekilde oynatabilirsiniz
    3 - Çektiðiniz videolarý ayný hýzda fakat tersten oynatabilirsiniz.
    Ayrýca güncelleme ile iPhone 6S ve iPhone 6S Plus kullanýcýlarý için 3D Touch uyumluluðu da geldi.

  9. #79

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Android'in mobil cihazlarda yaygýnlaþmasýndan sonra Google, Android'i farklý platformlara taþýmaya baþlamýþtý. Þimdi ki projesi ise Android ile Chrome OS'i birleþtirmek!


    Google, 2017 yýlýna kadar Chrome OS ile Android'i birleþtirip yeni bir iþletim sistemi sunmayý planlýyor. Aslýnda bu düþünce hepimizeMicrosoft'un Windows 10'undan tanýdýk geliyor. Tüm laptop, mobil cihaz ve tabletler için tek bir iþletim sistemi isteyen Google bu þekilde ayrý ayrý iþletim sistemleriyle uðraþmak istemiyor. Þu an dünyanýn en yaygýn mobil iþletim sistemi olan Androd'i laptoplarda hali hazýrda görüyoruz. Ama donanýmsal olarak tam uyumluluk saðlanmýþ diyemeyiz.
    Wall Street Journal kaynaklý habere göre Google 2 yýldýr "her þey için tek iþletim sistemi" adýný verdiði proje için çalýþýyor. Habere göre bu projenin ilk beta sürümünü önümüzdeki sene gerçekleþecek olan Google I/Oetkinliðinde göreceðiz.
    Chrome OS ölüyor mu?

    Hayýr. Yapýlan çoðu haberin aksine, þirketin planladýðý þey Chrome OS'i öldürmek deðil. Bu proje hayata geçtiðinde de Chrome OS iþletim sistemi çalýþmayý sürdürecek.

    Aslýnda bu projenin geleceðini Google dolaylý yoldan da olsa bizlere söyledi. 2013 yýlýnda geçtiðimiz aylarda Google'ýn CEO'su olan Sundar Pichai Android ve Chrome OS'un baþýna geçtiðinde iki iþletim sistemi birleþiyor söylentileri dolaþmaya baþlamýþtý.
    Ayrýca geçen sene Google, Android uygulamalarýnýn Chrome OS üzerinden çalýþacaðýný söyleyerek bu konuyla alakalý bir ipucu daha vermiþti.

  10. #80

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Android 6.0'ýn adý Marshmallow olmasýyla artýk merak konusu haliyle Android 7.0 oldu. Harf sýrasýna göre giden Android iþletim sistemi isimlerinde sýradaki harf ise N olduðuna göre ne olabilir?Google'ýn sahibi olduðu mobil iþletim sistemi olanAndroid'in güzel bir detayý her zaman sürüm isimleri olmuþtur. Ýlk olarak Cupcake adýný alan bu tatlý serüveni C harfinden baþlayarak sýrasýyla D, E, F, G, H, I, J , K, L ve M harflerini takip etti.

    Hatýrlamak gerekirse Cupcake (1.5), Donut(1.6), Eclair (2.0–2.1), Froyo(2.2), Gingerbread (2.3), Honeycomb (3.0), Ice Cream Sandwich (4.0), Jelly Bean (4.1), KitKat (4.4), Lollipop (5.0) ve son olarak Marshmallow (6.0) adýný alan sürümler sonucunda Android 7.0'ýn N harfini taþýyacak bir tatlý olacaðý da belli oluyor. Peki ya bu isim ne olcak?



    Kulislerde tahminler havada uçuþuyor olsa da önde olan iki isim bulunmakta. Biri ise kime "N harfi ile baþlayan bir tatlý söyle" diyecek olsak ilk akla gelecek olan "Nutella" etbette. Ancak bunun gerçekleþmesi için öncelikle Google'ýn Android 4.4 sürümü için Nestle ile yaptýðý KitKat benzeri bir anlaþma olmalý. Bu nedenle gözler hem Google hem de Ferrero'ya odaklanmýþ durumda.

    Eðer böyle bir seçim olmazsa akla gelen genel kanýdaki ikinci isim ise Nougat. Eðer bu da olmazsa Neopolitan adý da gelebileceði konuþulmakta. Bir kesim de Nestle olur diyor ama Nestle ile zaten KitKat için bir anlaþma olmuþtu. Ayrýca Nestle bir tatlý adý da olmuyor, yani aslýna bakarsanýz kurallara aykýrý.

Sayfa 8/15 ÝlkÝlk 123456789101112131415 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •