Lösev
Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 38/51 İlkİlk ... 13282930313233343536373839404142434445464748 ... SonSon
506 sonuçtan 371 ile 380 arası

Konu: Her gün bir ayet bir hadis

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ebu’l-Müleyh, bir adamdan naklen demiştir ki:

“Ben Resulullah (sav)’ın terkisinde idim. Hayvanın ayağı kaydı. Ben, “Kör şeytan.” demiş bulundum. Bana:

“ Böyle söyleme, zira böyle söylersen o büyür, hatta ev kadar olur ve ‘Kendi gücümle onu yere attım!’ der. Fakat sen: ‘Bismillah!’ de, zira böyle söylersen o küçülür ve sinek kadar olur.”

(Ebu Davud, Edeb 85)
    goldmaster sg2100 disegc motorlu 110 cm çanakla 90 East den 34.5 West kadar 46 adet uydu dreambox hd 800 se orijinal
    4 sabit antenle humax 5400 ze

Uydular.90.85.74.70.68.66.62.60.54.53/52.5/52.50.46.45.42.39.36.33.32.31.30.28.26.23.21.19.16.13.10.9.7.5.3.1.dogu
    34.30.22.20.15.14.8.7.4.3.01. batı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

:::::::::::::::::::::::::::::
    BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz üstün olan sizlersiniz.

Eğer siz (Uhud'da) bir yara aldıysanız, şüphesiz o topluluk da (Müşrikler de Bedir'de) benzeri bir yara almıştı. İşte (iyi veya kötü) günleri insanlar arasında (böyle) döndürür dururuz. (Bazen bir topluma iyi ya da kötü günler gösteririz, bazen öbürüne.) Allah, sizden iman edenleri ayırt etmek, sizden şahitler edinmek için böyle yapar. Allah, zalimleri sevmez.

Bir de Allah, iman edenleri arındırmak ve küfre sapanları mahvetmek için böyle yapar.

(Âl-i İmran 139-141 )

BUGÜNÜN HADİSİ

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
    Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)

Abdullah ibni Hars Radiyallâhu Anhın rivayetine göre, Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

"Oruç tutan insanın uykusu ibadettir, susması da tesbih sayılır. İyilik ve ibadetlerine kat kat sevap verilir. Duası kabul olunur, günahları da affedilerek silinir."
    (Kenzü´l-Ummal, III / 327)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

O, sizin için yeşil ağaçtan ateş yaratandır. Şimdi siz ondan yakıp duruyorsunuz.(3)

Dipnot : (3) Bu âyette, Arapların "marh" ve "afar" adını verdikleri iki cins ağacı yaş hâlde iken birbirine sürterek ateş yakmalarına işaret edilmektedir.

Gökleri ve yeri yaratan Allah'ın, onların benzerini yaratmaya gücü yetmez mi? Evet yeter. O, hakkıyla yaratandır, hakkıyla bilendir.

Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri o şeye ancak "Ol!" demektir. O da hemen oluverir.

(Yâsîn 80-82)

BUGÜNÜN HADİSİ

Ebu Hureyre´den:

"Pazartesi ve perşembe günleri ameller Allah´a sunulur. Allah´a şirk koşmayan bütün kulları, Allah o gün affeder. Ancak kendisiyle, kardeşi arasında kin ve düşmanlık bulunan kimse affa uğramaz.

Ve meleklere:

'Bu iki kişiyi birbirleriyle barışıncaya kadar kendi hallerine bırakınız.' buyurur."
    (Müslim, Birr 36; Ebu Davud, Edeb 55; Tirmizi, Birr 76)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

Yoksa (gerçeği kabul etmeme konusunda) bir işe kesin karar mı verdiler? Şüphesiz biz de (onları cezalandırmakta) kararlıyız.

Yoksa onların sırlarını ve gizli konuşmalarını duymadığımızı mı sanıyorlar? Hayır öyle değil, yanlarındaki elçilerimiz (melekler) yazmaktadırlar.

(Ey Muhammed!) De ki: "Eğer Rahmân'ın bir çocuğu olsaydı, ona kulluk edenlerin ilki ben olurdum."

Göklerin ve yerin Rabbi, Arş'ın da Rabbi olan Allah, onların nitelendirmelerinden uzaktır.

Bırak onları, tehdit edildikleri güne kavuşana kadar, (batıl inançlarına) dalsınlar ve (dünya hayatlarında) oynayadursunlar.

(Zuhruf 79-83)

BUGÜNÜN HADİSİ

"Allah Teala, bir tek hac yüzünden üç grup insanı cennete koyar:

- Yerine haccedilen ölüyü,
    - Bedel olarak hacca gideni,
    - Bu haccın gerçekleşmesine sebep olan ölünün mirasçısını."
    (Camiu's-Sağir, 2/300, Hadîs No: 1905)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

Bedevîlerin (savaştan) geri bırakılanları sana, "Bizi mallarımız ve ailelerimiz alıkoydu; Allah'tan bizim için af dile" diyecekler. Onlar kalplerinde olmayanı dilleriyle söylerler. De ki: "Allah, sizin bir zarara uğramanızı dilerse, yahut bir yarar elde etmenizi dilerse, O'na karşı kimin bir şeye gücü yeter? Hayır, Allah, yaptıklarınızdan haberdardır."

(Ey münafıklar!) Siz aslında, Peygamberin ve inananların bir daha ailelerine geri dönmeyeceklerini sanmıştınız. Bu, sizin gönüllerinize güzel gösterildi de kötü zanda bulundunuz ve helâki hak eden bir kavim oldunuz.

Kim Allah'a ve Peygambere inanmazsa bilsin ki, şüphesiz biz, inkârcılar için alevli bir ateş hazırladık.

(Fetih 11-13 )

BUGÜNÜN HADİSİ

“Bana namaz*da olsun duadan sonra olsun, Allah ta*rafından âmîn demek nimeti verildi. Bu, Mûsâ müstesna benden önce kimseye verilmemişti; Mûsâ dua eder, Hârûn da âmîn derdi. Siz de duanızı âmîn ile biti*riniz! Bu suretle Allah onu kabul eder.”
    (bk. el-Câmi’u’s-Sağîr, I/38)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

Kıyamet günü kötü azaba karşı yüzüyle korunan kimse(4), (o gün) azaptan emin olan kimse gibi midir? Zalimlere, "Kazandıklarınızı tadın" denir.

Dipnot (4) Âyette, azaba uğrayacak olanların azaptan sakınma konusunda çarelerinin bulunmadığı anlatılmaktadır. Bir tehlikeyle karşı karşıya kalan insan, her şeyden evvel tüm imkânlarıyla yüzünü sakınır. Yüzünü sakınmayacak bir duruma gelmişse çaresi tükenmiş demektir. Ahirette azaba uğrayacak kimsenin öncelikle koruyacağı yüzünü, korunma aracı olarak kullanacak olması, onun tüm çarelerinin tükenmiş olacağını ifade etmektedir.

Onlardan öncekiler de yalanladılar ve azap kendilerine farkına varamadıkları bir yerden geldi.

Böylece Allah dünya hayatında onlara zilleti tattırdı. Elbette ki ahiret azabı daha büyüktür. Keşke bilselerdi!

Andolsun, öğüt alsınlar diye biz bu Kur'an'da insanlar için her türlü misali verdik.

(Zümer 24-27 )

BUGÜNÜN HADİSİ

"İki Müslüman birbiri ile karşılaşıp birisi diğerine selam verdiğinde, bunların Allah’a en çok sevimli olanı, arkadaşına daha çok güler yüz gösterendir. Birbirleri ile samimiyet içinde tokalaştıklarında ise, Allah, onların üzerine ilk elini uzatana doksan, diğerine de on rahmet olmak üzere yüz rahmet indirir."
    (Hakim Tirmizî, Nevâdirü'l-Usûl, 245)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bir toplum özündeki güzellikleri değiştirmedikçe, Allah Teâlâ da onlara lütuf buyurduğu nimetlerini ve iyi hali tağyir etmez.”

(Ra’d, 13/11)
    goldmaster sg2100 disegc motorlu 110 cm çanakla 90 East den 34.5 West kadar 46 adet uydu dreambox hd 800 se orijinal
    4 sabit antenle humax 5400 ze

Uydular.90.85.74.70.68.66.62.60.54.53/52.5/52.50.46.45.42.39.36.33.32.31.30.28.26.23.21.19.16.13.10.9.7.5.3.1.dogu
    34.30.22.20.15.14.8.7.4.3.01. batı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir şekilde kabul buyurdu ve onu güzel bir şekilde yetiştirdi. Zekeriya'yı (8) da onun bakımıyla görevlendirdi. Zekeriya, onun bulunduğu bölmeye her girişinde yanında bir yiyecek bulurdu. "Meryem! Bu sana nereden geldi?" derdi. O da "Bu, Allah katından" diye cevap verirdi. Zira Allah, dilediğine hesapsız rızık verir.

Dipnot : (8) Zekeriya, Meryem'in teyzesinin kocası idi. Meryem'in Beyt-i Makdis'te bakımını Zekeriya peygamber üstlenmişti.

(Âl-i İmran 37 )

BUGÜNÜN HADİSİ

İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "Çiftlik edinmeyin, dünyaya bağlanır kalırsınız."

Tirmizî, Zühd 20, (2329).

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

(Ey Muhammed!) Onlara, o memleket halkını örnek ver. Hani oraya elçiler gelmişti.

Hani biz onlara iki elçi göndermiştik de onları yalancı saymışlardı. Biz de onlara üçüncü bir elçi ile destek vermiştik. Onlar, "Şüphesiz biz size gönderilmiş elçileriz" dediler.

Onlar şöyle dediler: "Siz de ancak bizim gibi insansınız. Rahmân, hiçbir şey indirmemiştir. Siz sadece yalan söylüyorsunuz."

(Elçiler ise) şöyle dediler: "Bizim gerçekten size gönderilmiş elçiler olduğumuzu Rabbimiz biliyor."

"Bize düşen ancak apaçık bir tebliğdir."

Dediler ki: "Şüphesiz biz sizin yüzünüzden uğursuzluğa uğradık. Eğer vazgeçmezseniz, sizi mutlaka taşlarız ve bizim tarafımızdan size elem dolu bir azap dokunur."

Elçiler de, "Uğursuzluğunuz kendinizdendir. Size öğüt verildiği için mi (uğursuzluğa uğruyorsunuz?). Hayır, siz aşırı giden bir kavimsiniz" dediler.

(Yâsîn 13-20 )

BUGÜNÜN HADİSİ

İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Son nefesini vermedikçe Allah, kulun tevbesini kabul eder. "

Tirmizî, Da'avât 103, (3531); İbnu Mâce, Zühd 30, (4253).

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

Allah, içinizden, iman edip de salih ameller işleyenlere, kendilerinden önce geçenleri egemen kıldığı gibi onları da yeryüzünde mutlaka egemen kılacağına, onlar için hoşnut ve razı olduğu dinlerini iyice yerleştireceğine, yaşadıkları korkularının ardından kendilerini mutlaka emniyete kavuşturacağına dair vaadde bulunmuştur. Onlar bana kulluk eder ve bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Artık bundan sonra kimler inkâr ederse, işte onlar fasıkların ta kendileridir.
    Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Resûle itaat edin ki size merhamet edilsin.
    İnkâr edenlerin (Allah'ı) yeryüzünde âciz bırakacaklarını sanma! Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varış yeridir o!

(Nur 55-57 )

BUGÜNÜN HADİSİ

Hz. Ebü Hüreyre'nin rivâyetinde şöyle gelmiştir: "Resülullah (aleyhissalatu vesselâm) buyurdular ki: "Allah Teâla hazretleri diyor ki: "Kulum, hakkımda nasıl bir zan yürütürse ben öyleyimdir. O, beni zikredince ben onunla beraberim. O beni içinden geçirirse, ben de onu içimden geçiririm. O, beni bir cemaat içerisinde anarsa, ben de onu, onunkinden daha hayırlı bir cemaatte anarım. O, bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir arşın yaklaşırım. O bana bir arşın yaklaşırsa, ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim."

Buhâri, Tevhid 50; Müslim, Zikr 2, (2675); Tirmizi, Daavât 142, (3598).

Sayfa 38/51 İlkİlk ... 13282930313233343536373839404142434445464748 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri