:::::::::::::::::::::::::::::
BUGÜNÜN KURÂN ÂYETİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

"Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz."

Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedî kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı."

"Şüphesiz ben size öğüt verenlerdenim" diye de onlara yemin etti.

Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rab'leri onlara, "Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?" diye seslendi.

Dediler ki: "Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz."

(A'râf 19-23 )

BUGÜNÜN HADİSİ

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)

Hazret-i Âişe vâlidemiz anlatıyor:

"Bir defa yanımda Ensâr kızlarından iki kız varken babam Ebû Bekir yanıma girdi. O kızlar Buas gününde, Ensâr´ın yekdiğeri hakkında söyledikleri şiirleri teganni ediyorlardı. Bu iki kız, teganniyi (şarkı söylemeyi) san´at edinmiş kızlar da değil idiler.

Babam Ebû Bekir:

'Resûlüllah´ın (sav) evinde şeytan mezmûru mu?' diyerek beni azarladı. Bu bir bayram günü idi. Resûlüllah (sav):

'Yâ Eba Bekir, her kavmin bir bayramı vardır. Bu da bizim bayramımızdır. Bırak eğlensinler!..' buyurdu."
(Buhari, Îdeyn 3)