BlackBerry
Priv adlı telefonları iyi incelemelere sahip olmasına rağmen BlackBerry’nin popülerliği birkaç yıl önce azaldı. Gömülü sistemlere yönelik olan QNX işletim sistemine sahip PlayBook’un başarısızlığından sonra Android BlackBerry’nin işletim sisteminin yerini aldı.
BlackBerry Priv
Android çalıştıran BlackBerry; Samsung, HTC ve diğer modellerin karşılaştığı sorunlara karşı duyarlı olmuştur. Yani sorunlar BlackBerry’de de baş göstermiştir. Neyse ki Priv Google Play Store’a erişebilmenizi sağlıyor. Böylece üçüncü taraflara güvenmek zorunda değilsiniz.
Peki orijinal işletim sistemine sahip eski bir BlackBerry kullanıyorsanız ne olacak?
BlackBerry’ler güvenlik üzerine inşa edilmişlerdir. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron güven verici açıklamalar yapmışlardır.
İki büyük hükümetin bu sisteme güvendiğini ve çok güvende olduklarını düşünebilirsiniz. Ancak Priv’den öncekiler güvende mi? Eski işletim sistemi hackerlara karşı korumalı mı? Hacker, Steve Lord, who runs Mandalorian Security Services Ltd yöneticisi Steve Lord, “Eski akıllı telefonlar bilinen zayıflıklara sahip olduklarından daha az güvenli olarak kabul edilirler. Eski bir telefon kullanıyorsanız, akıllı olmayan bir telefon ile daha iyi durumda olursunuz. Ancak eski bir akıllı telefon kullanmanız gerekiyorsa BB10-tabanlı Blackberry veya Windows Phone 8 veya daha yenisini çalıştıran bir Windows Phone kullanın.”
Sony, 2014 yılının sonlarına doğru saldırıya uğradığında, krizi yönetebilmek için BlackBerry’lere güvenmeye başladı ve uçtan uca şifreleme özelliğine sahip olması BlackBerry’lerin kullanılmasının ana sebebi olmuş ve BlackBerry’lerin güvenliğe yönelik olduğu hafızalarda yer edinmiştir.
Yer imleri