Bu yýl 4-9 Eylül 2015 tarihleri arasýnda Berlin’de gerçekleþecek olan IFA 2015 yani tüketici elektroniði fuarý kapsamýnda birçok firma yeni modellerine resmiyet kazandýrmayý planlýyor.

Avrupa'nýn en büyük tüketici elektronik fuarý IFA, Almanya'nýn baþkenti Berlin'de açýlýþa hazýrlanýyor.



Berlin'de yaklaþýk 150 bin metrekarelik alanda, yarýn 90. kez düzenlenecek IFA fuarý, bin 538 þirkete yeni ürünlerini tanýtma imkaný sunacak.


Uluslararasý tüketici elektronik fuarýnýn açýlýþ konuþmasýný Samsung Electronics Baþkaný ve Üst Yöneticisi (CEO) Boo-Keun Yoon'un yapmasý bekleniyor. Koç Holding Dayanýklý Tüketim Grubu Baþkaný Levent Çakýroðlu'nun da bir konuþma yapmasý ön görülüyor.


Fuara, Türkiye'den Arçelik, Teknosa ve Vestel'in de aralarýnda bulunduðu 22 firmanýn kalýcaðý belirtildi.


IFA Baþkaný Jens Heithecker, "1924 yýlýndan beri IFA'da gelecek baþlýyor. Uluslararasý ürün lansmaný, uluslararasý üst yöneticiler, vizyoner konferanslar ve çok sayýda IFA eðlenceleri karýþýmý, endüstriyi, ticareti, medyayý ve ziyaretçileri 90 yýldýr büyülüyor" ifadesini kullandý.


IFA'yý organize eden Tüketici ve Ýletiþim Elektronik Birliði (gfu) Yönetim Kurulu Baþkaný Hans-Joachim Kamp da yaptýðý yazýlý açýklamada, "IFA her yýl birçok piyasaya önemli canlýlýk veriyor" ifadesini kullandý.


IFA fuarý, 10 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.