REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Yurtdışı telefonların IMEI kayıt süresi uzatıldı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Yurtdışı telefonların IMEI kayıt süresi uzatıldı

Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınma başvuruları yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün içerisinde yapılabilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, daha önce 60 gün olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınma başvuru süresi, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün olarak belirlendi.

Mobil Anahtarlama Merkezi altyapısına sahip işletmecilerin, BTK kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen cihazın elektronik haberleşmebağlantısını 120 günlük kullanım süresi içerisinde kesmeleri de hükme bağlandı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İstanbula gezmek için gittiğimde S4 mini telefonumu avcılarda servise verdim sonrasında ise beni idare etmesi için servise yakın bir telefocudan samsung marka uyduruk bir telefon aldım kutuluydu telefon 85 tl vermiştim. Aynı günün akşamıda Sivas'a dönmüştüm. Sivas'a geldikten 2 gün sonrada Yasal Uyarı başlıklı sms geldi imei numaranız kayıt dışı diye. Gülermisin ağlarmısın. İstanbulda olsaydım gider telefonu başlarında paralardımda olmadı işte. Bu haberi okurken aklıma geldi yazayım dedim.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı xxman™ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    İstanbula gezmek için gittiğimde S4 mini telefonumu avcılarda servise verdim sonrasında ise beni idare etmesi için servise yakın bir telefocudan samsung marka uyduruk bir telefon aldım kutuluydu telefon 85 tl vermiştim. Aynı günün akşamıda Sivas'a dönmüştüm. Sivas'a geldikten 2 gün sonrada Yasal Uyarı başlıklı sms geldi imei numaranız kayıt dışı diye. Gülermisin ağlarmısın. İstanbulda olsaydım gider telefonu başlarında paralardımda olmadı işte. Bu haberi okurken aklıma geldi yazayım dedim.
    Faturalı, sıfır aldığım telefona aynı sms geldi gecen hafta.
    Birisi benim telefonum imei çalıp kendi telefonuna atmış kullanmış bir süre, sonrada olan benim telefona oldu. Faturayıda saklamadım garanti bitince, fatura olsaydı imei klonlansada 1 numaraya tanımlatabilirdim sanırım
    Bende tamirci bir arkadaşımdan hurda lg telefon imei aldım, kendi telefonuma işlettim box ile. Buda yasal değil aslında ama madem benim imei çalındıgında geri alamıyorum, bende hurda tlf şmeini kullanırım.

Bu arada bu imei kaydetme felan işleri çok saçma bee. Devlet kendine sağlam gelir yolu buldu. Aman bu millet nefes almasın, rahat etmesin. sürekli bozağımızda devletin elleri.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri