Turkcell Grup, Brandon Hall HCM Excellence Awards’ta 4 mükemmeliyet ödülüne layýk görüldü
Turkcell’e ABD’de ödül yaðmuru
Turkcell Grup, dünyanýn en prestijli danýþmanlýk þirketlerinden biri olan Brandon Hall’ün düzenlediði HCM Excellence Awards’ta 4 “Mükemmeliyet Ödülü”ne layýk görüldü. Turkcell Grup’un Ýnsan Kaynaklarý kapsamýnda sunduðu ÝK analitiði uygulamasýnýn yaný sýra Turkcell Akademi ve Turkcell Global Bilgi kapsamýnda sunduðu eðitim uygulamalarýyla ödül almaya hak kazandý.

Turkcell Grup, Brandon Hall tarafýndan ABD’de düzenlenen ve dünyanýn en prestijli ödüllerinden biri olan “Mükemmeliyet Ödülleri”nde baþarýlý programlarýyla tam dört mükemmeliyet ödülü birden kazandý. Brandon Hall Group tarafýndan düzenlenen ve uluslararasý arenada en prestijli ödül programý olarak kabul edilen HCM Excellence Awards Program (Mükemmeliyet Ödülleri Programý) kapsamýnda dünyanýn en iyi þirketleri 7 ana kategoride ödül almak için birbiriyle yarýþtý.
21 yýllýk köklü bir geçmiþe sahip olan Brandon Hall, Turkcell’i; Ýnsan Kaynaklarý Analitiði yöntemleri kullanarak davranýþ modeli ile organizasyon kültürüne dair kritik bulgular ortaya çýkarmayý hedeflediði ve inovatif bir örnek olarak veri madenciliði yöntemlerini kullandýðý “Turkcell’de ÝK Analitiðinin Yolculuðu” uygulamasý ile ödüle layýk gördü. Bu kapsamda Turkcell Grup Ýnsan Kaynaklarý “Best Advance in HR Data Analytics (En Ýyi Ýnsan Kaynaklarý Veri Analizi)” kategorisinde altýn ödülünü kazandý.
Eðitim uygulamalarýna 3 ödül birden
Turkcell Grup, diðer ödülünü “Ezber Bozan Müþteri Deneyimi” uygulamasýný hizmete sunan Turkcell Akademi ile “Best Program for Sales Training and Performance (Satýþ Eðitimleri ve Performansý Konusunda En Ýyi Program) dalýnda aldý. Gümüþ ödüle layýk görülen Turkcell Akademi bu uygulama ile müþteri memnuniyetini artýrmayý, müþteri deneyimi süreçlerinin en etkili þekilde uygulanmasýný, satýþ ekipleri tarafýndan müþterilere en uygun çözümlerin sunulmasýný ve yöneticiler tarafýndan çalýþanlara çok daha etkin koçluk yapýlmasýnýn saðlanmasýný amaçlýyor.
Turkcell Global Bilgi için Turkcell Akademi tarafýndan tasarlanan “Level Up” uygulamasý ise 2 ödül birden kazandý. Uygulama “Best Certification Program (En Ýyi Sertifikasyon Programý)” kategorisinde gümüþ ödüle, “Best Advance in Custom Content (En Ýyi Özelleþtirilmiþ Ýçerik)” kategorisinde ise bronz ödüle layýk görüldü. Kariyer hedefi olan müþteri temsilcilerinin iþe baþladýklarý ilk 18 aylýk süre boyunca geliþimlerini adým adým destekleyen “Level Up”, sürekli geliþen iþ koþullarýna uyumlarýný arttýran bir yol haritasý niteliðinde.

Turkcell Grup’un toplam dört dalda kazandýðý mükemmellik ödülleriyle ilgili Turkcell Akademi Grup Baþkaný Banu Ýþçi Sezen yaptýðý açýklamada: “Kazandýðýmýz bu ödüller; Turkcell Grup olarak eðitimde fýrsat eþitliði ilkemizin üzerinde ýsrarla durmamýzýn ne kadar doðru olduðunun göstergesi niteliðinde. Tüm dünyada ilk kez baþarýyla uygulayan þirketlerden biri olarak “ÝK Analitiði” sistemimiz inovatif bulunarak ödüle layýk görüldü. Ayný zamanda Turkcell Akademi tarafýndan hazýrlanan iki ayrý eðitim uygulamasý olan “Ezber Bozan Müþteri Deneyimi” ve “Level Up” ile 3 ödül kazandýk. Eðitime verdiðimiz önem ve desteðin yansýmasý olarak yaptýðýmýz yatýrýmlarýn baþarýlý bulunarak ödüle layýk görülmesi bizi hem gururlandýrýyor hem de yeni çalýþmalarýmýz için teþvik ediyor. Þimdiye kadar yaptýðýmýz gibi insanýmýza ve onlarýn eðitimine katkýda bulunmaya devam edeceðiz” dedi.

BrandonHall hakkýnda
Dünya çapýnda 10 bin müþterisi bulunan ABD’li Brandon Hall Grubu, kurumsal firmalara eðitim teknolojileri konusunda danýþmanlýk veren þirketlerin baþýnda geliyor. 20 senelik geçmiþi olan þirket araþtýrma ve analize dayalý çözümlerle büyük þirketlerin eðitim stratejilerine yön veriyor. Yetenek Yönetimi, Eðitim ve Geliþim, Satýþ, Pazarlama ve Üst Düzey Yöneticilik konusunda sahip olduklarý data ve deneyimleri ile alanýnda en prestijli organizasyonlardan biri olarak gösteriliyor. Brandon Hall tarafýndan dünyadaki en iyi þirket içi uygulamalarý ödüllendirmek üzere tasarlanmýþ 4 ayrý organizasyon bulunuyor. “Teknolojide Mükemmeliyet”, “Eðitimde Mükemmeliyet”, “Yetenek Yönetiminde Mükemmeliyet” ve “Satýþ ve Pazarlamada Mükemmeliyet”.