Tavuk eti hazırlarken eldiven kullanın...Elleri sabunlu su ile yıkayın
Erciyes Üniversitesi Hastaneler Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Doğanay, bazı kurallara uymak şartıyla tavuk etinin tüketilebileceğini bildirdi.
Prof. Dr. Mehmet Doğanay, iyice pişirilmeden tavuk etlerinin yenmemesi gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Doğanay, "Tavuk etleri hazırlanırken eldiven kullanılmalıdır. Hazırlandıktan sonra, eller mutlak suretle sabunlu su ile temizlenmelidir. Hazırlandığı tezgahlar deterjanlı sıcak su ile yıkanmalıdır." önerisinde bulundu.
Mehmet Doğanay, yumurtanın ise rahatlıkla yenilebileceğini, ancak mutlak suretle 7 dakikanın üzerinde kaynatılması gerektiğini belirtti.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Sırmatel de kuş gribinin, hasta kanatlı hayvanların kesilmesi veya çiğ yumurta tüketimiyle insanlara da bulaşabileceğini bildirdi.
Prof. Dr. Sırmatel, bu yüzden tüketilen yumurta ve kanatlı hayvan etinin hijyenik olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Alıntı trt.net.tr


Teşekkur:
Beğeni: 



Alıntı

Yer imleri