Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 15/18 İlkİlk ... 56789101112131415161718 SonSon
172 sonuçtan 141 ile 150 arası

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrı Mönü)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Çentik Kebabı
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    * Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. ) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin.
    * Diğer yandan da ince ince kestiğimiz patatesleri iyice yıkayın ve kurulayarak kızartın.
    * Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdu bir tülbente aktarın ve biraz suyunu aldırin. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırın.
    * Bir yandan da kıymayı kavurun. En sonunda da, baharatlarını ilave edin.
    * Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin. Servise hazir.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ANTEP SALATASI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    4-6 kişilik

    Malzemesi

    4 domates

    2 sivribiber

    1 salçalık kırmızıbiber

    1 demet maydanoz

    1 soğan

    2 diş sarımsak

    1 tatlı kaşığı pul biber

    1 tatlı kaşığı kuru nane

    1 çay kaşığı sumak

    2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz

    1. Domtesleri ve soğanı soyun. Domatesleri küçük, soğanı ise piyaz doğrayın. Biberler, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.

    2. Tüm malzemeyi bir kaseye alın. Tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ve naneyi ilave edip harmanlayın. Salata tabağına alıp servis edin.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Gökkuşağı Tatlısı
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    * 3 yumurta
    * 1 çay bardağı şeker
    * 3 çay bardağı yoğurt
    * 1 çay bardağı sıvıyağ
    * 3 çay bardağı irmik
    * 3 çay bardağı un
    * 2 paket kabartma tozu

    şerbeti:

    * 3,5 su bardağı su
    * 3,5 su bardağı toz şeker
    * bir dilim limon

    Hazırlanması:

    1. Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
    2. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
    3. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
    4. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
    5. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SULTAN ÇORBASI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:


    2 kaşık un

    2 kaşık margarin

    1 adet havuç

    4 su bardağı et suyu veya su

    Kaşar peyniri

    Tuz ve karabiber



    Yapılışı:

    Unu yağda biraz kavurun. (Unun pembeleşmemesine dikkat edin. Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır.)
    Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın. Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin.
    Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Tavuklu Muska Böreği
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    1 tavuk göğsü + 1 tavuk but
    1kg yufka
    1 pırasa
    1 küçük kavanoz mantar
    2 domates
    2-3 diş sarımsak
    100gr kaşar
    tuz
    karabiber
    sıvıyağ
    Hazırlanması:

    Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun.
    Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun. Domatesleri doğrayıp ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber serpin, kaşarı ekleyip soğutun.
    Yufkaları kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına malzemeden koyup muska şeklinde sarın, sıvıyağda kızartarak servis yapın.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KARNIYARIK
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    8 adet patlıcan

    200 gr. kıyma

    5-6 adet sivri biber

    3 adet domates

    1 adet ora boy soğan

    1/2 su bardağı sıvıyağ

    Tuz ve karabiber



    Patlıcanları yıkayıp sap tarafını kesip kabuğunu çizgili soyun. Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın. Sıvı yağda 5 dakika çevirin. Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin. İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin. Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Bir su bardağı su katıp orta ateşte pişirin.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SALATA
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Kurusoğan piyazlık doğranır,tuzla ovulur,yoksa mideye dokunur.
    Domates,salatalık,biber istenilen ölçülerde bölünerek soğanla buluşturulur.Maydanoz,taze nane dereotu,varsa roka çok yakışır.Lezzet için tuz,erken hasat zeytinyağı,nar ekşisi vede limon karıştırılarak üzerine boca edilir.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    FiRiK PiLAVI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:


    500 gr kuzu kuşbaşı

    1 büyük soğan

    250 gr firik

    250 gr pilavlık bulgur

    4 su bardağı sıcak su

    150 gr tereyağı

    1 su bardağı haşlanmış nohut

    1 çorba kaşığı biber salçası

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.

    * Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    MUHALLEBiLi KADAYIF
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    malzemeler:


    yarım kg kadayıf
    125g tereyağı+125g margarin
    muhallebisi:
    1 lt süt
    5 yemek kaşığı pirinç unu
    2 yemek kaşığı toz şeker
    şerbeti:
    4 su bardağı toz şeker
    3,5 su bardağı su
    birkaç damla limon
    hazırlanması:


    margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
    muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.
    şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün.

    AFiYET OLSUN

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Yeşil Domates Çorbası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler

    Yeşil domates (6 adet orta boy, 600 gram)
    Kuru soğan (1 adet orta boy)
    Maydanoz (3-4 dal doğranmış)
    Kereviz sapı (3-4 dal doğranmış)
    Tuz (1 tatlı kaşığı),
    Karabiber (1 çay kaşığı)
    Havuç (1 adet orta boy)
    Margarin ya da tereyağı (3 çorba kaşığı)
    Tulum peyniri (3 çorba kaşığı)
    Un (3 çorba kaşığı)
    Soğuk su (7 su bardağı)


    1- Margarin ya da tereyağınızın yarısını(1, 5 çorba kaşığı) tencereye koyarak ve yanmamasına dikkat ederek eritin.

    2- İnce doğradığınız orta boy bir adet soğanı, ince dilim şeklinde doğradığınız bir adet orta boy havucu, doğranmış 3-4 dal maydanoz ve gene doğranmış 3-4 dal kereviz sapını yağa koyarak güzelce kavurun.

    3- 1-2 dakika kavurma işleminden sonra yeşil domatesleri ince ince doğranmış olarak tencereye koyun ve kavurmaya yaklaşık 10 dakika devam edin.

    4- Domatesler erimeye başlayınca 7 bardak su ekleyin. Su kaynadıktan sonra karıştırarak tüm malzemenizin püre haline gelmesini sağlayana kadar kaynatmaya devam edin.

    5- Pürenizi bir başka kaba tel süzgeç yardımı ile süzdürün. Böylece posanın ana malzemeden ayrılmasını sağlamış olursunuz.

    6- Pürenizi bekletirken geri kalan yağınızı miyane hazırlamak için tencereye koyup yağı kızdırın. Üzerine unu ekleyerek kavurun.

    7- Kavurma işleminizden sonra kabınıza pürenizi ekleyerek bir süre sürekli karıştırın ve karışımın tamamen özleşmesini sağlayın. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyin. Çorbanız servise hazır.

    8- Servis yaparken çorbanızı servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine yarım çorba kaşığı tulum peynirini dilerseniz top şeklinde dilerseniz serperek eklemeyi unutmayın. İsteğinize göre ince yeşil soğan dallarından da serpiştirerek süsleme yapabilirsiniz.

Sayfa 15/18 İlkİlk ... 56789101112131415161718 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •