Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 17/18 İlkİlk ... 789101112131415161718 SonSon
172 sonuçtan 161 ile 170 arası

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrı Mönü)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Padişah Çorbası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    MALZEMELER
    10 tane mantar
    1 Adet domates
    1 Adet havuç
    1 Adet patates
    Birkaç dal ıspanak
    1 Adet kabak
    1 Adet sivri biber
    2 Çorba kaşığı un
    6 Su bardağı su veya etsuyu
    125 Gr margarin
    Tuz

    HAZIRLANIŞI

    Bütün sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayın. 2 Su bardağı etsuyu veya suda haşlayın. Başka bir tencerede 125 gr margarini eritin ve 2 çorba kaşığı unu birlikte kavurun. Kavrulmuş unun üzerine kalan 4 bardak etsuyu veya suyu ekleyip tuzunu da ilave edin. Haşlamış olduğunuz sebzeleri ekledikten sonra, çorbayı 15 dakika kadar kaynatın ve servis yapın. İsteğe göre çorbanın içine limon dilimleri de konularak servis yapılabilir.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Yoğurtlu Ev Kebabı
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    * 2 çorba kaşığı domates salçası
    * 200 gr yoğurt
    * 1 adet pide
    * 2 çorba kaşığı tereyağı
    * Yarım kilo kıyma
    * Tuz
    * Karabiber



    hazırlanışı

    * Kıymayı büyük bir kaseye alın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp iyice yoğurun. Ardından şişlere geçirin. Hazırladığınız şişleri arzunuza göre tavada, mangalda veya ızgarada pişirebilirsiniz.
    * Pideyi küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada bir çorba kaşığı tereyağı eritip ekmek küplerini kızartın. Ekmek kıtırlarını geniş bir servis tabağına yayın.
    * Bir tavada kalan yağı eritin. Domates salçasını yağda kavurup üzerine bir bardak kadar su ilave edin. Karışımı kısık ateşte 3-5 dakika pişirin. Ateşten alın.
    * Pişen kebabı şişlerden çıkarıp ekmeklerin üzerine yerleştirin. Yoğurdu kebabın üzerine dökün.
    * Son olarak salçalı sosu yemeğin üzerinde gezdirip servis yapın.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Prenses Pilavı
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    * yarim kilo et
    * 1 büyük su bardagi pirinc
    * 1 kase bezelye
    * 2 havuc
    * tuz
    * kara biber
    * sivi yag

    Yapilisi:



    Et'i küp seklinde dograyip tavaya koyup altini en kisik ateste 1 saate kadar suyunu cekene kadar pisiriyoruz,suyunu cektikten sonra sivi yag ilave edip kavuruyoruz, tuzunu biberini ayarliyoruz,pilavi pisiriyoruz,
    havuclari rendeliyip sivi yagda kavuruyoruz, tuzunu biberini ayarliyoruz
    kek kalibinin altina etler yayiyoruz, üzerinede pilavin bir bölümünü iyice bastirarak yayiyoruz, bezelyeleri yayiyoruz, üzerine tekrar pilav, havuclari üzerine yayiyoruz ve en sona tekrar pilav yayip iyice bastiriyoruz,
    servis tabagina ters ceviriyoruz.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Künefe
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    400 gr tel kadayıf
    * 300 gr dil peyniri
    * 2 çorba kaşığı terayağı

    Şerbeti İçin :

    * 2 su bardağı toz şeker
    * 2 su bardağı su
    * 1 dilim limon



    hazırlanışı

    * 400 gr tel kadayıf doğrandıktan sonra didiklenir.
    * İçine yağ eklenerek kadayıflara yedirilir (bu kadayıftan 2 orta boy tava kadar künefe çıkıyor).
    * Her biri için yarısı tavaya alınır. Üzerine dil peyniri konur.
    * Tekrar kalan kadayıf üzerine serpiştirilir ve bastırarak iyice sıkıştırılır. İki taraflı pişirilir.
    * Diğer taraftan şerbet hazırlanır.
    * Künefe pişince sıcakken üzerine şerbet dökülerek sıcak servis yapılır.
    AFİYET OLSUN...

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bahçe Hasadı Çorbası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    * 1 orta boy kıyılmış soğan
    * 1 adet kıyılmış havuç
    * 4 diş dövülmüş sarımsak
    * 1 kıyılmış kırmızı biber
    * 8 fincan tavuk suyu, et suyu ya da sebze suyu
    * 750 gram ezilmiş domates
    * 2 fincan su
    * 1 küçük lahana (ince ince dilimlenmiş)
    * Yarım çay kaşığı acı kırmızı biber
    * Karabiber ve tuz.


    Hazırlanması:
    * Orta ateşte tencereyi ısıtın. Yağı ve soğanı ekleyin. 5 dakika pişirin.
    * Havuç, sarımsak, kırmızı biberi katıp yumuşayana kadar pişirin.
    * Tercih ettiğiniz et yada tavuk suyunu, domatesi, suyu ve lahanayı ekleyin.
    * Ağzı açık şekilde 20 dakika daha kaynatın. Tuz, biber, zevkinize göre diğer baharatları ekleyin.
    * Çorbaların üstüne biraz küçük küçük kıyılmış maydanoz ekleyerek süsleyin ve tatlandırın.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Sebzeli Rulo
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    * 3-4 dilim bayat ekmek
    * 150 gram mısır
    * 1 çorba kaşığı tereyağı
    * 500 gram dana kıyma
    * 2 adet yumurta
    * Tuz ve Karabiber
    * 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    * 75 gram pastırma
    * 100 gram süt kreması
    * 3 çorba kaşığı karışık doğranmış taze baharat
    * Limon suyu
    * 400 ml et suyu
    * 4 adet havuç
    * Dereotu
    * 200 gram brokoli
    * 1 demet maydanoz
    * 2 adet soğan


    Hazırlanması:
    * Ekmeği ufalayıp ıslatın. Havuçları bol suyla yıkayın ve kabuklarını temizledikten sonra 15 dakika tuzlu suda haşlayın.
    * Brokoliyi temizleyin ve dereotuyla birlikte yıkayın. Her ikisini de doğrayın. Maydanozları yıkayıp yapraklarını doğrayın.
    * Soğanı, kabuklarını soyduktan sonra doğrayın ve yağda hafifçe kavurun. Soğumasını bekleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın.
    * Ekmeğin suyunu süzdükten sonra mısır, et, brokoli, dereotu, maydanoz, soğan ve yumurtalarla iyice karıştırın. İçine baharatları ilave edin.
    * Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun. Bunu yaparken de havuçları uzunlamasına karışımın ortasına dizin ve fırın tepsisine yerleştirin.
    * Ruloyu fırının orta bölmesine koyup, 200 derecede 45 dakika pişirin. 30 dakika sonra üzerini pastırmayla örtün.
    * Bu arada kremaya ekleyeceğiniz baharatlarla bir sos hazırlayın. Hazırldığınız sosa limon suyu, tuz ve karabiber ilave edip sıcak ruloyla birlikte servis yapın.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Domates Soslu Yassı Spagetti
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    Spagetti İçin:
    * Bir paket Barilla Bavette spagetti (ya da Pastavilla Linguin)
    * 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    * Bir avuç doğranmış taze fesleğen ya da taze kekik
    Domates Sosu :
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 adet orta boy kırmızı soğan, küp küp doğranmış
    * 2 adet sarımsak, ince ince dilimlenmiş
    * 1 adet, suyuyla birlikte 800 gr olan Demko domates konservesi
    * Tuz (varsa deniz tuzu) ve öğütülmüş tane karabiber


    Hazırlanması:
    Spagetti
    * Sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun.
    * Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin. Paketin üstünde verilen pişirme süresine göre pişirip süzdürün (sakın soğuk sudan geçirmeyin).
    * Boşalan tencereye zeytinyağını koyup sosu ekleyin. Ardından spagettileri ekleyip, karıştırın.
    Domates Sosu :
    * Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun, kızdırın ve soğanları ekleyin. Şeffaflaşana kadar kavurun. Çünkü soğanlar sosun içinde görünmeyecek.
    * Sarımsakları ve domatesleri ekleyin. Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın.
    * Tuzu ve biberi ekleyin.
    * Ateşi kısın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin. Bu yaklaşık 2 saat alacaktır.
    * Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Portakal Pelteli Panna Cotta
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    Portakal Peltesi İçin :

    * 1 su bardağı portakal suyu
    * 1 su bardağı su
    * 2 yemek kaşığı nişasta
    * 1/2 su bardağı şeker

    Panna Cotta İçin :


    * 2 paket süt kreması (400 gr)
    * 6 yemek kaşığı pudra şekeri
    * 2 yemek kaşığı toz jelatin
    * 1 paket vanilya
    * 2 su bardağı süt
    * 2 yemek kaşığı nişasta

    Hazırlanması:
    * Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin.
    * Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.
    * Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin.
    * Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
    * Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin.
    * Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.


    Afiyet Olsun

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Tavuk suyu çorba
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    malzemeler:

    1 adet tavuk göğsü
    1 adet tavuk but
    2 baş kuru soğan
    2 yemek kaşığı un
    3 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı tereyağı
    tuz
    karabiber
    hazırlanması:

    tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın.
    2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.
    tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin.
    sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın. (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirin. bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin.
    en son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin. not:çorbanın tadı işkembe çorbasına yakın oluyor. 8 kişilik

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Fırında Kuzu But
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    1 adet kuzu but
    3 adet kuru soğan
    3 adet sivribiber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 su bardağı kaynamış su
    Hazırlanması:

    kuzu budunu kasaptan alırken kemikli olarak 5-6 parçaya böldürün. fazla yağlarını temizleyip soğuk suyla yıkadıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla bir tencereye alın. 3 baş soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin. etleri ara sıra çevirmek suretiyle tencerenin ağzı kapalı şekilde -etler yumuşayana kadar- pişirin.
    etler piştikten sonra su ilave etmeden fırın kabına alın. üzerine sivribiberleri dizin. 1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı kaynamış su ile ezip etlerin üzerine gezdirin. tencerede kalan suyu da ilave edin. kabın üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 200C'de 20 dakika pişirin.

Sayfa 17/18 İlkİlk ... 789101112131415161718 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •