REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/18 İlkİlk 123456789101112 ... SonSon
172 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrı Mönü)

  1. #11

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Kuşbaşı etli ve nohutlu pilav
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Kuşbaşı etli ve nohutlu pilav

    Malzemeler:
    1 su bardağı nohut, 300 gr kuşbaşı et, 1,5 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı
    kaynamış su, tuz, dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz.

    Yapılışı:

    Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün nohutu ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin. Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın. Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın. Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hâlâ bir miktar su kalacaktır. Kapakla tencere arasına bir kâğıt havlu koyarak emlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın. Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi
    tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz.

  2. #12

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Çikolata Tabanlı Karamelli Puding
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    4-6 adet

    Malzemeler:
    Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir.•3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
    •1/4 su bardağı su
    •1 su bardağı krema
    •3 su bardağı süt
    •1/4 su bardağı mısır nişastası
    •2 yumurta
    •1,5 tatlı kaşığı vanilya
    •1/4 tatlı kaşığı tuz
    •60gr bitter çikolata
    Hazırlanması:1.Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın. Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın. Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin. (karışım köpürmeye başlayacak.) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın.
    2.Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın. Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın.
    3.2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın. Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin. Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın.
    4.Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin. Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın.
    5.Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın. Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın. Üzerlerine karamelli pudingi dökün. Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın.

  3. #13

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Terbiyeli Sebze Çorbası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler•2 yemek kaşığı tereyağı
    •2 orta boy soğan
    •2 yemek kaşığı un
    •1 yemek kaşığı domates salçası
    •1 yemek kaşığı biber salçası
    •2 patates
    •2 kabak
    •2 havuç
    •1 çay bardağı bezelye
    •1-1,5lt kaynamış su
    •tuz
    •1 bardak süt
    •2 yumurtanın sarısı

    Hazırlanması:1.Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın.
    2.Tereyağını eritin. Soğanı yağda pembeleştirin. Pembeleşince salçaları ekleyip 1-2 kez karıştırın. Sebzeleri ilave edin, 3-4 dakika sonra unu ekleyin. Un ile bir süre kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin.
    3.Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince çorbayı blendırdan geçirin.
    4.Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş -karıştırmaya devam ederek- çorbaya ekleyin. Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa azar azar kaynamış su ekleyin..

  4. #14

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:•4 adet patlıcan
    •5-6 adet sivribiber
    •4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
    •2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
    •5-6 diş sarımsak, doğranmış
    •kızartmak için sıvıyağ
    •ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
    •yarım limon suyu
    •1 tatlı kaşığı tuz
    •1 tatlı kaşığı karabiber
    Hazırlanması:1.Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
    2.Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
    3.Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
    4.200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın...

  5. #15

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:•2 yemek kaşığı zeytinyağı
    •1 orta boy soğan ve birkaç arpacık soğan, ince doğranmış
    •10 tavuk pirzola, kemiklerinden ayrılmış
    •7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates, doğranmış
    •3 diş sarımsak
    •dörtte bir limon kabuğu rendesi
    •1 su bardağı bulgur
    •yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu
    •yarım tatlı kaşığı tuz
    •1 bardak donmuş veya konserve bezelye
    •1 limon, dilimlenmiş
    Hazırlanması:1.Yağı ve tavukları tavaya alın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın. Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun. Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin. 2-3 dakika pişirin.
    2.Tavukları tekrar tavaya alın. Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin. Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın.
    3.Çekince bezelyeleri ekleyin. Limon dilimleri eşliğinde servis yapın.

  6. #16

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Minik Alman Pastaları
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    20 adet

    Malzemeler:•1kg un
    •125gr margarin (yumuşak)
    •1 su bardağı süt
    •3 yumurta
    •1 çay bardağı şeker
    •30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
    •1 tatlı kaşığı tuz
    •yarım su bardağı ılık su
    Hazırlanması:1.Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
    2.Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
    3.Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
    4.200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
    5.Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
    not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz...
    Kakaolu krema:

    Malzemeler:•1lt süt
    •1/2lt. su
    •1 su bardağı un
    •500gr toz şeker
    •3 yemek kaşığı kakao
    •125gr margarin
    •2 yumurta
    Hazırlanması:1.Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın. Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın. Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun.
    not: annem yumurtayı eklemeden yapmış, bir de sıcakken krema akışkan olabilirmiş ama soğuyunca tam kıvamını yakalıyormuş...

  7. #17

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Kestaneli Sebze Çorbası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:•2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    •1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
    •1 yemek kaşığı domates salçası
    •1 yemek kaşığı biber salçası
    •1 kereviz, soyulup küp küp doğranmış
    •1 havuç, soyulup küp küp doğranmış
    •10-15 pişmiş kestane, küp küp doğranmış
    •3-4 su bardağı tavuk suyu
    •tuz
    •karabiber
    Hazırlanması:1.Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kavrulunca salçaları ekleyip 1-2 defa çevirin.
    2.Ardından sebzeleri ve kestaneleri ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Kaynama noktasına getirip altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar -yaklaşık 20 dakika- pişirin. Pişince blendırdan geçirin. Kıvamı çok koyuysa azar azar kaynamış su ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
    3.En son tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın..

  8. #18

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Etli Kabak Dolması
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:•10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı)
    •iç malzeme:
    •1 çay bardağı pirinç
    •2 adet iri kuru soğan
    •yarım demet maydanoz
    •2 tatlı kaşığı nane
    •1 tatlı kaşığı karabiber
    •1 tatlı kaşığı tuz
    •yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
    •1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
    •150-200gr kıyma
    Hazırlanması:1.Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.
    2.İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin. (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın. Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin.
    3.Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun.
    4.Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
    5.Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin...

  9. #19

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Rus Salatası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:•5-6 adet Patates, haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış
    •4 adet havuç, haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış
    •2 adet yumurta, haşlanmış beyazı küçük küpler halinde doğranmış (sarısını kullanmayın)
    •kornişon turşu, küçük küpler halinde doğranmış
    •konserve bezelye
    •1 demet dereotu, doğranmış
    •yarım demet yeşil soğan, doğranmış
    •1 kavanoz mayonez
    •tuz
    •karabiber
    Hazırlanması:1.Mayonez ve baharatlar hariç tüm malzemeyi karıştırın.
    2.En son mayonezi ve baharatları ekleyin. İsteğinize göre mayonez miktarını arttırın..

  10. #20

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Yumurtalı Çiğ Köfte (Kolay çiğ köfte)
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler: •2 su bardağı bulgur
    •3 yemek kaşığı biber salçası
    •3 adet soğan
    •3 adet yumurta
    •4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
    •1 demet taze soğan
    •yarım demet maydanoz
    •1 adet dilimlenmiş limon
    •2 adet limonun suyu
    •1 su bardağı ılık su
    •tuz, karabiber
    Hazırlanması:1.Bulguru temizleyip yıkayın ve geniş bir tepsiye alın. Üzerine biber salçasını ekleyip iyice karıştırın. İçine ince doğranmış soğanı ilave edip yoğurun. Suyu da döküp bulgurlar şişinceye kadar yoğurmaya devam edin.
    2.Yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın. Zeytinyağlı tavada karıştırarak pişirin. Pişen yumurtayı da bulgurlara ekleyin, karıştırın. Limonun suyu, tuz, karabiber, ince ince doğranmış taze soğan ve maydanozu da ekleyip köfteyi iyice yoğurun.
    3.Elinizle şekil verip tabağa dizin.Dilimlenmiş limonla süsleyip servis yapın...

Sayfa 2/18 İlkİlk 123456789101112 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •