REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 4/18 İlkİlk 1234567891011121314 ... SonSon
172 sonuçtan 31 ile 40 arası

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrı Mönü)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Fırında Akdeniz Usulü Makarna
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler
    • 250 gr penne makarna
    • 4 siyah zeytin
    • 4 yeşil zeytin
    • 1,5 kg domates
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    • Kekik
    Yapılışı
    1. Domatesleri soyun ve halka şeklinde dilimleyin.
    2. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
    3. Makarnayı diri kıvamda haşlayın ve süzün.
    4. Dikdörtgen kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısını dizin.
    5. Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın.
    6. Makarnayı ekleyin ve kalan zeytinyağını üzerine gezdirin.
    7. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin.
    8. Önceden 180 C’ye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin.
    9. Sıcak olarak servis edin.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Zeytinyağlı Yaprak Sarma
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler
    250gr yaprak
    3 kahve fincanı pirinç
    5 soğan
    1 yemek kaşığı nane
    1 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı tarçın
    isteğe göre 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    yarım kahve fincanı salça
    1 yemek kaşığı tuz
    sıcak su
    zeytinyağı


    Tarif
    5 tane soğanı ince ince doğrayın, zeytinyağında pembeleşinceye kadar az tuzla kavurun.. daha önceden yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.. baharatları, yıkadığınız kuş üzümünü, salçayı, yarım bardak sıcak suyu ve yarım limonun suyunu ekleyip kısık ateşte demlenmesi için altını kısın..
    suyunu çekince altını kapatıp soğumaya bırakın..
    diğer tarafta eğer salamuraysa yaprakları ılık suda bekletin..
    yaprakları damarlı tarafları üste gelecek şekilde yayın ve malzemeyi ekleyip sarın..
    tencereni dibine birkaç yaprak yayın ve üzerine sardığınız yaprakları dizin..
    1,5 bardak sıcak suyu üzerine dökün ve zaytinyağı gezdirip kaynayana kadar normal ateşte sonra kısık ateşte toplam 45dk pişirin..
    eğer çam fıstığı ekleyecekseniz onu da soğanlarla birlikte tencereye ekleyip kavurmalısınız..
    üzerini limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın..

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Prenses Tacı
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler
    • 1 paket vişne jölesi
    • 1 kg süt
    • 7 tepeleme çorba kaşığı irmik
    • 7 tepeleme çorba kaşığı şeker
    • ½ su bardağı çekilmiş fındık
    • ½ su bardağı hindistan cevizi
    • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
    • Renkli pasta süsü




    Tarif
    Hazır vişne jölesini kutusunun üzerinde yazdığı gibi hazırlayın, çukur bir kaba veya kek kalıbına dökerek 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Jöle donarken süt, irmik, şeker ve yağ karışımını orta ısılı ateşte hiç durmadan karıştırarak pişirmeye başlayın.

    Karışım kaynamaya başladıktan sonra 2 dk daha ateşte karıştırmaya devam edin. Hafif soğuyan tatlıya çekilmiş fındığı ekleyip iyice karıştırın ve donan jölenin üzerine dökün.

    1 gece buzdolabında beklettinten sonra pasta süsü ile süsleyebilirsiniz.

    Afiyet Olsun...

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ÇERKEZ ÇORBASI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler

    1 Bardak Mısır
    1 Bardak Aşurelik Buğday
    1 Bardak Yoğurt
    2 Adet Yumurta
    Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin

    Bir Miktar Tavuk Eti
    1 Kaşık Un
    Nane
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
    Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
    Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
    Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SADRAZAM KAYIĞI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler;

    5 kabak
    2 domates
    1 büyük kuru soğan
    200 gr. Kıyma
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Pul biber
    Karabiber
    Tuz

    Sosu için;

    1 su bardağı süt
    1 kaşık tereyağı
    1 kaşık un
    Tuz
    Kaşar peyniri

    Hazırlanışı;

    Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.
    Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.
    Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun.
    Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.

    Beşamel sos;

    Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.
    Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz...

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    TOP TOP KÖFTE
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    * 750 gr kıyma
    * 1 adet yumurta
    * 1 diş sarımsak
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 2 dilim ekmek içi
    * Yarım çay bardağı süt
    * 1 çay kaşığı kabartma tozu
    * 1 tatlı kaşığı karabiber
    * Tuz
    * Kızartmak için 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

    Ayrıca :

    * 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
    * 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
    * 1 diş sarımsak, doğranmış
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 tatlı kaşığı karabiber
    * Tuz



    * Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun.
    * Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
    * Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
    * 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın.
    * Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
    * Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk) pişirin.
    * Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak servis edin.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SALATA
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    *1 adet atom(eisberg) marul

    *1 adet domates

    *birkaç yaprak taze fesleğen

    *zeytin yağı-limon sosu,tuz

    HAZIRLANIŞI:

    Malzemeleri irice doğrayıp harmanlayın. Üzerine zeytinyağı-limon sosunu dökün.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KAYISILI MUHALLEBi
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    * 3 kahve fincanı toz şeker
    * 3 kahve fincanı un
    * 1 litre süt
    * 1 yumurta sarısı
    * Vanilya
    * 75 gr tereyağı
    * 8-10 kuru kayısı
    * Biraz badem
    * Ayrıca 1 bardak şeker



    * Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın.
    * 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın.
    * Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları dizin.
    * Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin.
    * Muhallebiyi dökün.
    * Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Ayran Çorbası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler

    1 su bardağı aşurelik buğday
    4 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı nohut
    1 çorba kaşığı nane
    1 çay kaşığı tuz
    6 su bardağı su


    Tarif

    Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Güveçte Sebzeli Tavuk
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler

    1 adettavuk
    1 su bardağı taze fasulye
    1 su bardağı taze ayıklanmış bamya
    1 tane iri doğranmış soğan
    3 tane küp doğranmış küçük domates,
    1 küp doğranmış yeşil kabak
    2 dilimlenmiş yeşil biber
    1 bardak su
    tuz , karabiber

    6 kişilik


    Tarif

    Tavuğu büyük parçalara ayırın. Biberi, soğanı ve diğer sebzeleri bir güveç kabına yerleştirip tavuk parçalarını da bu malzemenin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip orta sıcaklıktaki fırında ağzı kapalı olarak, 1 saat kadar pişirin.
    Sıcak servis yapın.

Sayfa 4/18 İlkİlk 1234567891011121314 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •