Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 9/18 İlkİlk 123456789101112131415161718 SonSon
172 sonuçtan 81 ile 90 arası

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrı Mönü)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Gül Tatlisi
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Gerçekten çok çekici bir görüntüsü var gül tatlısının.Üstelik gül şeklini vermekte o kadar zor değil... Bu tatlının tarifini pek çok yerde bulabilirsiniz. Fakat Zeytinağacı tarifinin önemli bir özelliği var: Margarin veya tereyağı içermemesi . Az miktarda zeytinyağı ile bu güzel görüntü ve farksız lezzeti elde edebileceksiniz.
    Tarif halam Ülkü Kayır 'a aittir.
    Malzemeler
    Hamur İçin:

    •1 yumurta
    •1 çay bardağı yoğurt
    •1 çay bardağı şeker
    •1 çay bardağı irmik
    •1 çay bardağı zeytinyağı
    •birkaç fiske limon kabuğu
    •1 pakat kabartma tozu
    •1 paket vanilya
    •aldığı kadar un

    Şerbeti İçin:

    •3 subardağı su
    •3 su bardağı şeker
    •birkaç damla limon suyu


    Yapılışı
    Öncelikle Şerbet pişirilir. Birkaç taşım kaynatılarak ,koyu kıvamda olmayan bir şerbet hazırlanır. Soğumaya bırakılır.
    Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır.Un ve kabartma tozu yavaş yavaş eleyerek eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edilir.Hamur merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açılarak, küçük ağızlı su bardağıyla veya çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.

    Gül Şekli Nasıl Verilir?
    Hamurdan kesilen yuvarlaklardan ( su bardağı ağzıyla kesebilirsiniz) 5 tanesi (4 olursa gül şekli olmaz), birisi diğerinin yarısının üstüne gelecek şekilde yanyana dizilecek.Kalın rulo hailnde sarılacak, ve ortadan ikiye kesilecek. Böylece iki adet gül elde etmiş olacaksınız.
    Güllerin ortasına fındık koyarak tepsiye dizin. 180 C de kızarana kadar pişirip , ılık şerbeti gezdirin. Şerbetin çekmesi için tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatmayı unutmayın.Bir gün dinlendikten sonra ikram edebilirsiniz . Afiyet olsun.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Yer Elması Çorbası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Tarif sebzeli mercimek çorbasının neredeyse aynısı, ben yerelması yerine normalde kereviz koyuyorum, bu tarifte baştan eklemedim ama siz patates de ilave edebilirsiniz.
    Malzemeler:•yaklaşık 750gr yerelması
    •1 adet kuru soğan
    •2 yemek kaşığı zeytinyağı
    •2 adet havuç, küp küp doğranmış
    •yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek
    •yaklaşık 1,5lt kaynamış su
    •tuz
    •limon
    Hazırlanması:1.Yerelmalarını soyup limonlu suda bekletin. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurun.
    2.Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Mercimeği yıkayıp tencere ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın.
    3.Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirin. Pişince blendırdan geçirin, kıvamı koyu gelirse su ilave edin. Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapın.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Sucuklu Köfte
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sucuklu Köfte:
    Tarif Sofra dergisi Ocak 2011 sayısından, tarifi veren Filizler Köfte'nin aşçıbaşısı Ramazan Poyraz.
    4 kişilik
    Malzemeler:•100gr sucuk, kıyılmış
    •400gr dana kıyma
    •1 adet orta boy soğan, rendelenmiş
    •1 adet yumurta
    •2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
    •tuz, karabiber
    Hazırlanması:1.Derin bir kabın içine sucuk, kıyma, soğan, yumurta ve baharatları koyup iyice yoğurun.
    2.Daha sonra yoğurduğunuz malzemeden mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve dilediğiniz şekli verip ızgara yapın.
    not: kızartacaksanız içine ekmek için ve maydanoz ekleyin. Biz galeta unu ekleyip çok az yağlanmış tavada pişirdik...

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Gürcü Mantısı
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    6-8 kişilik
    Hamur malzemeleri:•1 kg un
    •1,5 tatlı kaşığı tuz
    •sıcağa yakın ılık su
    içine:•peynirli iç (yarım kg peynir + maydanoz) veya kıymalı iç (yarım kg kıymadan)
    üzerine:•yağda kızdırılmış pulbiber
    Hazırlanması:
    Hamur malzemelerini karıştırarak 10 dakika boyunca yoğurun. Hamur iyice özleşsin, bıçakla ortadan kestiğinizde göz göz olsun.

    Hamuru bir parmak kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bezeleri ikişerli alıp aralarını unlayın ve elinizle hafif açın. (1 çay tabağı büyüklüğünde)

    Merdaneyle her birini nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın.

    Ortasına 2 dolu dolu tatlı kaşığı kadar içten koyun.
    Yanlarından tutarak pile yapar gibi katlayın, ortasını büzerek bastırın.

    Her birini unlanmış tepsiye dizin.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bir kısmını kaynamış su dolu tencereye alarak tencerenin kapağını kapatın.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    5 dakika sonunda mantılar üste çıkınca sudan bir süzgeç ile çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber dökün.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Portakallı ve Çikolatalı Kedidili Pastası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    6-8 kişilik
    Malzemeler:•6,5 su bardağı süt
    •2 paket kedidili bisküvi
    •2 paket kakaolu toz puding
    •1 paket vanilyalı toz puding
    •1 su bardağı portakal suyu
    •2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
    •100gr bitter çikolata
    •2 çay bardağı iri dövülmüş fındık
    Hazırlanması:1.Kakaolu toz pudingi 5 su bardağı sütle pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
    2.Vanilyalı toz pudingi 1,5 su bardağı süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırarak pişirin. Dikdörtgen borcamın tabanını kaplayacak kadar kedidili dizin ve üzerine çikolatalı pudingin üçte ikisini dökün.
    3.Tekrar bir sıra bisküvi dizin. Üzerine portakallı pudingi yayın. Tekrar bisküvi dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin ve kaşığın tersi ile düzleyin. En üste fındıkları serperek en az 2 saat buzdolabında soğutup servis yapın.
    Afiyet Olsun.......

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    MALZEMELER

    1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 adet patates
    1 adet havuç
    yarım çay bardağı ayçiçek Yağı
    1 su bardağı ince kıyılmış pırasa
    7 su bardağı su
    2 çorba kaşığı krema
    2-3 dal maydanoz
    1 tutam kimyon
    yeteri kadar tuz
    süslemek için 2 dal maydanoz


    SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
    Yağı bir tencereye alarak ince kıyılmış 1 su bardağı pırasayı kavurun. Patates ve havucu soyup küp şeklinde doğrayarak kavurduğunuz pırasanın üzerine ilave edin. Kırmızı mercimeği iyice yıkayıp tencereye ekleyin. 7 su bardağı suyu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alarak üzerine kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Arzuya göre kimyon vb baharat, tuz ilave edin. Dilerseniz maydanozla süsleyerek servis yapın.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    PATLICANLI TAVUK ETİ
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    MALZEMELER

    1 bütün tavuk
    45 gr tereyağı
    8 patlıcan
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    4 sivri biber
    4 domates



    PATLICANLI TAVUK TARİFİ
    Tavuğu yıkayın. Göğüs etinin yarısı ve budu bir tarafta, diğer yarısı öbür tarafta kalacak şekilde ortadan ikiye kesin. Geniş bir tavaya tereyağı ilave edip etleri bekletin. Kurulayıp bir tavaya alın. Tereyağında bütün olarak kızartıp tuz ve karabiber serpin. Patlıcanları tepsinin diğer yarısına bütün olarak yan yana dizin. kızartın, Fırın tepsisinin yarısına yan yana dizin. Patlıcanları soyup tuzlu suda 1 saatDomatesleri ve biberleri yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın. Piliç ve patlıcanların üzerine biber ve domateslerle örtün. Fırında ya da mangalda ağır ateşte pişirin. Piliç eti ve patlıcanı tabağa alıp sıcak servis yapın.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KÖRİLİ PİLAV
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    MALZEMELER

    1 su bardağı Jasmine pirinci
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 tatlı kaşığı köri
    1 çay bardağı kuşüzümü
    Tuz karabiber
    2 su bardağı tavuk suyu
    Taze soğanın yeşil sapları


    KÖRİLİ PİLAV TARİFİ
    Tencerede tereyağını eritip, pirinci ilave edin. İyice kavurup, köri ve kuşüzümünü ekleyin. Biraz daha kavurarak tavuk suyunu ilave edin. En son olarak tuz ve karabiberi ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra, bir kere karıştırıp, 10-15 dakika demlendirin. Servis yapacağınız zaman bir tabağa alın. Üzerine ince kıyılmış taze soğan saplarını ekleyip sıcak servis yapın.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    MALZEMELER

    Kek İçin Malzemeler
    150 gr tereyağı
    2.5 kahve fincanı esmer şeker
    4 yumurta
    1.5 su bardağı un
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    200 gr damla çikolata
    1 su bardağı çekilmiş fındık
    Bir tutam tuz
    Süslemek için
    150 gr bitter çikolata
    2 damla vanilya esansı
    2 yemek kaşığı krema
    Çırpılmış kremşanti



    DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
    Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın. Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. Damla çikolata, fındık ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarana kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, iki damla vanilya esansı ve 2 yemek kaşığı kremayı ekleyin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Erittiğiniz çikolatayı kek üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış kremşanti ile süsleyip servis yapın.







    AFFIYET OLSUN

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Kolay Domates Çorbası Tarifi
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Kolay Domates Çorbası Tarifi

    Malzemeler:
    4 Adet olgun domates
    5 Su bardağı su
    Yarım su bardağı un
    1 Çorba kaşığı margarin
    2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
    1 Tatlı kaşığı tuz
    Dilerseniz ; bir miktar kekik veya fesleğen
    Hazırlanışı:

    Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin.
    Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ilave edin ve un sararıncaya kadar kavurun.
    Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ilave edin.
    Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın.
    Suyu ve tuzu ilave ettikten sonra ateşin altını kısın.
    Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için arasıra karıştırarak kaynatın.
    Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
    NOT : Dilerseniz, kaselere aldığınız çorbalara bir miktar kekik veya kuru fesleğen serperek de servis yapabilirsiniz, çorbanıza farklı bir tat verir.

Sayfa 9/18 İlkİlk 123456789101112131415161718 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •