REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 14/18 İlkİlk ... 456789101112131415161718 SonSon
172 sonuçtan 131 ile 140 arası

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrı Mönü)

  1. #131

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ETİMEKLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    MALZEMELER

    - 75 gr. margarin

    - 2,5 türk kahvesi fincanı un

    - 1 lt. süt

    - 2,5 türk kahvesi fincanı şeker

    - 1 pk. vanilya



    ALTI İÇİN

    - 1 pk.civarında etimek (artabiliyor, kabın büyüklüğüne göre)

    - 2 su bardağı şeker

    - 2 su bardağı su



    YAPILIŞI:

    Bir tencereye margarini ilave edip, ocağın altını yakalım. Yağ eriyince unu ilave edip kavurmaya başlayalım. Ateşi de biraz kısalım. Un hafif sararmaya başlayıp, kokusunu da aldıkmı sütü soğuk olarak ilave edelim. Karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelmeye başlayınca şekerini de ilave edip kısık ateşte karıştırarak en sonda vanilyayı ilave edelim, pişirme işlemini bitirelim. Başka bir kaba (karıştırma kabına) aktarıp biraz ılınmaya bırakalım.

    Diğer tarafta önce şekeri bir tencere veya tavaya alalım, altını yakalım. Şeker eridikten sonra suyuda ilave edip, şekeri eriyinceye kadar karıştıralım. Etimekleri bir borcama dizelim. Şekerli suyu üzerine dökelim.

    Biraz ılınmış olan muhallebiyi 6-7 dk. mikserle çırpalım. Sonra etimeklerin üzerine dökelim. Dilerseniz üzerine fındık, ceviz ve tarçın ile süsleyerek, soğuduktan sonra servis yapalım.
    AFiYET OLSUN...

  2. #132

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    MANTI ÇORBASI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler

    mantısi için;
    2 yumurta
    tuz
    1,5 çay bardağı ılık su
    alabildiğine un
    250 gram kıyma
    1 küçük soğan
    karabiber
    tuz

    çorba için;
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 büyük soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı (75 gram kadar)
    2 yemek kaşığı salça
    2 domates
    2,5 su bardağı et suyu
    5 bardak su
    1 yemek kaşığı Knorr sebzeli çeşni
    tuz
    kuru nane
    pul biber

    NOT:Arzu edilirse sarmısaklı yoğurtlusu da yapılabilir.

  3. #133

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    DAMAT PAÇASI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    MALZEMELER

    -3-4 Parça tavuk-but olabilir,ya da yağsız olsun derseniz beyaz et-
    -2 adet yufka
    -biraz sıvıyağ
    -1 kase yoğurt
    -2 diş sarmısak
    -2 kaşık salça
    -1 adet domates


    Önce yufkaları küçük parçalara bölerek,sıvıyağla harmanlayın ve fırında iyice kurutun.Tavukları haşlayın.Küçük küçük parçalar halinde didikleyin.Tavukları haşladığınız su ile yufkaları ıslatın.Çok fazla ıslatmayın,yufkalar hamurlaşabilir.Üzerine küçük parçalar halindeki tavuk etlerini yerleştirin.Onun üstüne salça ve domatesle hazırladığınız sosu dökün,en üstüne sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu dökün.

  4. #134

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SUSHİ GÖRÜNÜMLÜ PATATES SALATASI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    MALZEMELER

    4-5 adet patates
    2 adet havuç
    biraz maydanoz
    biraz taze nane
    tuz,limon,
    2 kaşık mayonez
    2 kaşık yogurt
    3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
    7-8 yaprak pazı


    YAPILIŞI
    Patatesleri haşlayın,püre haline getirin,içine tuz,limon,doğranmış nane ve maydanoz,yogurt,mayonez ve rendelenmiş havuç ilave ederek yogurun,bir kalıbın içine yerleştirin,bir bölümünü ayırın..
    Pazıları haşlayın,ayırdığınız patates salatasının içinden bir tutam pazı yapragının içine alın,arasına közlenmiş kırmızı biber koyarak bir miktar daha patates salatası koyun ve sarın,pazıyı ortadan ikiye kesin.Patates salatanızın etrafına bu pazı yapraklarındaki salatayı da dizin..veeee bu sürpriz görüntü ile tüm konuklarınızı şaşırtın..

  5. #135

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KEŞKÜL
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    1 lt. süt
    1,5 su b. tozşeker
    yarım su b. hindistan cevizi
    1 yumurta sarısı
    1 çorba k. toz fıstık
    3 çorba k. nişasta


    HAZIRLANIŞI:

    Sütten bir bardak ayırıp tencereye alın. İçine tozşekeri ve
    hindistan cevizi ile toz fıstığı da ekleyip karıştırarak pişirin.
    Diğer tarafta ayırdığınız sütün içinde nişastayı ve yumurta
    sarısını çırpın. Kaynamakta olan süte ekleyerek kıvamını
    bağlayın.Daha sonra kaselere bölüp fıstık ve hindistan cevizi
    ile süsleyin.
    AFİYET OLSUN.....

  6. #136

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Nohutlu yoğurt çorbası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:


    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 su bardağı yoğurt
    4 su bardağı su
    2 çorba kaşığı un
    1 yumurta
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
    1 çay kaşığı nane
    Tuz

    Hazırlanışı:


    * Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp suyu ve nohutu ilave edin. Tuzu serpip iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.

    * Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın.

  7. #137

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Zeytinyağlı Taze Börülce
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Zeytinyağlı oldumu bende akan sular duruyor, neredeyse her bulduğum sebzeyi zeytinyağlı yapacağım.
    Börülce çok sevdiğim bir sebze ve zeytinyağlısına da bayılıyorum.


    Malzemeler


    1 kilo taze börülce
    1 baş soğan ( yemeklik doğranmış )
    2 domates ( küp küp doğranmış )
    1 çorba kaşığı kadar domates rendesi
    İstenildiği kadar zeytinyağı ( ben 1 çay bardağına yakın koyuyorum )
    1 kesme şeker
    İstenildiği kadar tuz


    Yapılışı


    Temizlenmiş ve ikiye bölünmüş börülcelerle birlikte tüm malzemeleri karıştırıp düdüklüde 8–10 dakika arası ( düdüğü öttükten sonra ) kısık ateşte pişiriyoruz.
    Pişince kapaklı servis kabımızda soğutup servise hazır hale getiriyoruz.

  8. #138

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Evde Etli Ekmek
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    Malzemeler:


    4 su bardağı un
    1 paket yaş maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    aldığı kadar ılık su
    İç harcı İçin:
    200 gram kıyma
    1 soğan
    3 sivribiber
    2 domates
    1 tutam maydanoz
    1 çorba kaşığı salça
    tuz,karabiber
    sıvıyağ
    Yapılışı
    Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını açıp içine mayayı koyun. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.
    İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş soğan, biber ve domates karışımını ekleyin. Salçasını da ilave ederek karıştırın.Tuz ekleyin.
    Hamurları ortalama 12 bezeye bölün. Uzun lavaş gibi açın. Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın. İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin. Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edin.

  9. #139

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    AYRAN
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

  10. #140

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SALATA
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Domates , salatalık , yeşilbiber , kuru soğanı doğrayın ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
    Zeytinyağ , limon, çok az sirke ve tuzla sos hazırlayın.Salatayla karıştırın.

    AFİYET OLSUN....

Sayfa 14/18 İlkİlk ... 456789101112131415161718 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •