PATLICANLI TAVUK ETİ
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
MALZEMELER
1 bütün tavuk
45 gr tereyağı
8 patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4 sivri biber
4 domates
PATLICANLI TAVUK TARİFİ
Tavuğu yıkayın. Göğüs etinin yarısı ve budu bir tarafta, diğer yarısı öbür tarafta kalacak şekilde ortadan ikiye kesin. Geniş bir tavaya tereyağı ilave edip etleri bekletin. Kurulayıp bir tavaya alın. Tereyağında bütün olarak kızartıp tuz ve karabiber serpin. Patlıcanları tepsinin diğer yarısına bütün olarak yan yana dizin. kızartın, Fırın tepsisinin yarısına yan yana dizin. Patlıcanları soyup tuzlu suda 1 saatDomatesleri ve biberleri yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın. Piliç ve patlıcanların üzerine biber ve domateslerle örtün. Fırında ya da mangalda ağır ateşte pişirin. Piliç eti ve patlıcanı tabağa alıp sıcak servis yapın.


Teşekkur:
Beğeni: 



Yer imleri