Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 10/18 İlkİlk 123456789101112131415161718 SonSon
172 sonuçtan 91 ile 100 arası

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrı Mönü)

  1. #91

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SÜTLÜ ŞEHRiYE ÇORBASI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    MALZEMELER


    2 yemeşk kaşığı yağ
    1 yemek kaşığı un
    1 1 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı arpa şehriye
    1 su bardağı süt
    6 su bardağı et suyu
    maydanoz
    tuz

    YAPILILIŞI

    kuru soğan yağda kavrulur un eklenir 2 yada 3 defa karıştır.Et suyu kaynayınca şehriye atılır.şehriye pişince süt katılır.maydanoz doğranır

  2. #92

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    HAMSİ KÖFTESİ
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bir kilo temizlenmiş vede kılçıkları çıkartılmış hamsi
    Bayat ekmek içi
    1 yumurta
    Karabiber
    Pulbiber
    Kekik
    Tuz.
    6 diş sarımsak.
    Maydanoz.
    Kızartmak için sıvıyağ.


    Yapılışı:

    Temizlenip kılçıkları alınmış hamsilerimizin suyunu iyice süzdürelim.Yoğurma kabında yağ dışındaki tüm malzemeleri güzelce yoğuralım.Şekil verip tavada kızartalım.Yoğurma sırasında elinizle balıkları parçalamaya çalışın yada daha öncesinde küçük doğrayabilirsiniz.

  3. #93

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KOLAY KUMPiR
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler :


    4-5 adet büyük boy patates
    1 kase bezelye
    1 adet havuç
    4-5 adet sosis
    7-8 adet kornişon turşu
    tereyağı
    kaşar peyniri rendesi
    ketçap
    mayonez


    Yapılışı :

    Patatesler yıkanıp, kabuklarıya beraber haşlanır. Havuç kazınıp, yıkanarak küp şeklinde doğranır, bezelye ile birlikte haşlamır. Ayrı bir tencerede sosisler de haşlanır ve dilimlenir. Kornişon turşusu küp şeklinde doğranır. Haşlanan patatesler sıcakken kabukları soyularak, çatalla ezilir ve hemen tereyağı ve rendelenmiş kaşar eklenip karıştırılır, servis tabağına yayılır. İsterseniz patatesi küçük çanak şekli vererek de servis tabağına yerleştirebilirsiniz. Sonra üzerine; sosis, bezelye, havuç, kornişon turşu yerleştirilir. ( istediğiniz herhangi bir salata çeşidini de koyabilirsiniz. ) Bol ketçap, mayonez dökülerek sıcak halde seris yapılır.

  4. #94

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    MEVSiM SALATASI
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Havuç,marul,maydanozu ince kıyın.Kırmızı lahana ve turpu rendeleyin.
    Zeytinyağı, limon ve tuzla sos hazırlayıp üzerine gezdirin.

  5. #95

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SAKLI MAKARNAM
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler

    Kıymalı Makarna için

    * 1/2 paket çubuk makarna
    * 1 yemek kaşığı tereyağ
    * 1 yemek kaşığı sıvıyağ
    * 250 gram kıyma
    * 2 çorba kaşığı domates salçası

    Beşamel Sos için

    * 1,5 su bardağı süt
    * 50 gram margarin
    * 2 yemek kaşığı un

    Dışı için

    * 2 adet yufka
    * 2 adet yumurta
    * 1 bardak süt
    * 1 yemek kaşığı sıvıyağ

    Hazırlanışı

    Makarna biraz sıvı yağ ile beraber haşlanır.Tereyağ, sıvıyağ beraber kızdırılır.
    Soğan kavrulduktan sonra kıyma ve salça ilave edilir.Haşlanan makarnalarla karıştırılır.Un yağ ile kavrulur.Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Yumurta, süt ve yağ çırpılır.Yufka tepsiye serilir.Karışım ile ıslatılır.2. yufka da üzerine serilir.Makarna ve beşamel sos dökülüp düzgünce yayılır.Tepsiden sarkan kenarlar makarnanın üzerie doğru kapatılır.Kalan sütlü karışım üzerine dökülüp 15 dakika bekletilir.Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.

  6. #96

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ISPANAKLI KÖSTEBEK YAŞPASTAM
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    MALZEMELER:

    3 yumurta
    3 kahve fincanı şeker
    4 kahve fincan un
    1 kahve fincanı süt.
    1 kahve fincanı sıvıyağ.
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı robottan geçirilmiş ıspanak yaprakları
    3 adet muz
    2 paket krem şanti
    kremşantiyi çırpmak için 1,5 subardağı süt.


    YAPILIŞI:

    Yumurtayı şekerle birlikte mikser yardımıyla koyu bir kıvam alana dek çırpalım.Ardından süt ve yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim.İstenilen kıvama gelince un ve kabartma tozunu ekleyelim.Robottan geçirilmiş 1 su bardağı ıspanak yapraklarınıda ekleyerek yağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltarak 180 derecede pişirelim.Krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle hazırlayaım.Kekimiz pişince ve ılıdıktan sonra ortadan ikiye keselim üst parçasını robottan geçirelim. Kekimizin alt parçasını az bir sütle ıslatalım.Üç tane muzu halka keselim ve kekimizin alt kısmına döşeyelim hazırladığımız kremşantiyi tepeleme muzların üstüne sürelim.Robotta ufaladığımız kekleri krem şantinin üzerine serpiştirelim.
    En az 6 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.


    AFiYET OLSUN...

  7. #97

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbası tarifi
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    için Malzemeler :
    • 1.5 su bardağı kuru fasulye
    • 1 soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 4 çorba kaşığı domates püresi
    • 8 su bardağı sıcak su
    • Tuz, kuru nane, pulbiber

    • Yarım subardağı süt kreması


    Terbiyesi İçin:
    • 1 tatlı kaşığı hardal(isteğe bağlı)
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 yumurta sarısı
    • Tuz

    Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbası
    yemeğinin hazırlanışı:
    Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyenin yarısını ayırın. Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin.

    Hardal kremasını hazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.

    Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.

    Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ekleyerek karıştırın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

  8. #98

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Ali Nazik tarifi
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    için Malzemeler :
    1 KİLO PATLICAN
    YARIM KİLO KUZU KIYMA
    10 ADET YEŞİL BİBER
    3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
    2 YEMEK KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
    1 KASE SARIMSAKLI YOĞURT


    Ali Nazik
    yemeğinin hazırlanışı:
    Patlıcan ve biber közlenip temizlenir .Borcama önce patlıcan sonra üstüne biberler konulur. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülüp karıştırılır. Kıyma kavrulup en üste dökülür. Tereyağda eritilen toz biber yemeğin üstünde gezdirilir.

  9. #99

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SU MUHALLEBİSİ tarifi
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    için Malzemeler :
    1 su bardağı şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 lt. süt
    2 çay bardağı nişasta


    SU MUHALLEBİSİ
    yemeğinin hazırlanışı:
    Sütü tencereye koyarak kısık ateşte kaynatın. Ayrı bir kap içinde nişastayı yarım çay bardağı süt içinde ezin ve bunu kaynayan süte azar azar ilave edin. Ağır ateşte 5 dk.tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Şeker ve tuzu ilave edin. Koyulaştıktan sonra uygun bir tepsiye 1 cm kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra bıçakla kesin. Üzerine bir çay süzgeçi yardımıyla pudra şekeri serpin ve vişne ile süsleyerek servis yapın.

  10. #100

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    1 tavuk gögsü ya da 2 tavuk budu
    1/2 bardak tel sehriye ya da arpa sehriye
    5 bardak su
    1/2 limon
    1 yumurta sarisi
    1 kasik un
    5 bardak su
    Tuz

    Yapılışı:

    Tavuk etlerini cigden kücük kücük dograyip 1 kasik tereyaginda güzelce kavurunuz. Ardindan 5 bardak su koyup kaynamaya birakiniz. Corbanin suyu kaynayinca sehriyeleri ve tavuk bulyonu atip sehriyeler pisene dek kisik ateste kaynatiniz. Sehriyeler pisince bir kapta yarim limon, 1 kasik un ve 1 yumurtanin sarisini güzelce cirpip corbaya yediriniz.Tuzunu kontrol edip atesten aliniz. Sicak servis ediniz.

Sayfa 10/18 İlkİlk 123456789101112131415161718 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •