İZMİR KÖFTE
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
MALZEMELER :

1/2 kg kıyma

1 su bardağı ufalanmış ekmek içi

1 yumurta

1 tane kuru soğan(rendelenmiş)

tuz,kırmızı toz biber,karabiber,kekik,kimyon

4 tane patates

1 yemek kaşığı salça

zeytinyağ,pul biber


Kıyma,ekmek içi,rendelenmiş soğan ve baharatlar kabın içerisine konarak iyice yoğrulur ve ağzı kapatılarak 1-2 saat buzdolabında bekletilir.

Daha sonra köftelere şekil verilir.Patatesler iri iri doğranır içerisine zeytinyağ,tuz,pul biber konur ve karıştırılır.

Yağlanmış fırın tepsisine bir köfte bir patates olacak şekilde dizilir ve 200 derecedeki ısınmış fırına konur.

15-20 dakika kadar pişirilir ve fırından alınarak 2 su bardağı sıcak suyun içerisinde ezilmiş salça köftelerin üzerine dökülür.Domates ve biber dilimleri yerleştirilir ve tekrar fırına sürülür.

Patatesler pişince fırından alınır. Patateslerin pişip pişmediğini çatal batırarak anlayabiliriz.