Bezelye Çorbası
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler



1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeyntinyağı)
4 su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber



Hazırlanışı:


1 su bardağı bezelyeyi haşlayın. 1 yemek kaşığı bezelyeyi haşlandıktan sonra ayırın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Eğer konserve bezelye kullanıyorsanız yalnızca süzgeçten geçirmeniz yeterlidir.
Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.
Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. Çorba servis için hazır hale geldiğinde karabiberi ilave ederek hafifçe karıştırın. Karıştırma işleminden sonra ince ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
Kızarmış ekmekle servis yapın.