Evde Etli Ekmek
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Malzemeler:


4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
İç harcı İçin:
200 gram kıyma
1 soğan
3 sivribiber
2 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber
sıvıyağ
Yapılışı
Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını açıp içine mayayı koyun. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.
İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş soğan, biber ve domates karışımını ekleyin. Salçasını da ilave ederek karıştırın.Tuz ekleyin.
Hamurları ortalama 12 bezeye bölün. Uzun lavaş gibi açın. Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın. İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin. Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edin.