Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 17/18 ÝlkÝlk ... 789101112131415161718 SonSon
172 sonuçtan 161 ile 170 arasý

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrý Mönü)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Padiþah Çorbasý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    MALZEMELER
    10 tane mantar
    1 Adet domates
    1 Adet havuç
    1 Adet patates
    Birkaç dal ýspanak
    1 Adet kabak
    1 Adet sivri biber
    2 Çorba kaþýðý un
    6 Su bardaðý su veya etsuyu
    125 Gr margarin
    Tuz

    HAZIRLANIÞI

    Bütün sebzeleri soyup yýkadýktan sonra küçük küpler þeklinde doðrayýn. 2 Su bardaðý etsuyu veya suda haþlayýn. Baþka bir tencerede 125 gr margarini eritin ve 2 çorba kaþýðý unu birlikte kavurun. Kavrulmuþ unun üzerine kalan 4 bardak etsuyu veya suyu ekleyip tuzunu da ilave edin. Haþlamýþ olduðunuz sebzeleri ekledikten sonra, çorbayý 15 dakika kadar kaynatýn ve servis yapýn. Ýsteðe göre çorbanýn içine limon dilimleri de konularak servis yapýlabilir.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Yoðurtlu Ev Kebabý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    * 2 çorba kaþýðý domates salçasý
    * 200 gr yoðurt
    * 1 adet pide
    * 2 çorba kaþýðý tereyaðý
    * Yarým kilo kýyma
    * Tuz
    * Karabiber



    hazýrlanýþý

    * Kýymayý büyük bir kaseye alýn. Tuz ve karabiberle tatlandýrýp iyice yoðurun. Ardýndan þiþlere geçirin. Hazýrladýðýnýz þiþleri arzunuza göre tavada, mangalda veya ýzgarada piþirebilirsiniz.
    * Pideyi küçük küpler halinde doðrayýn. Bir tavada bir çorba kaþýðý tereyaðý eritip ekmek küplerini kýzartýn. Ekmek kýtýrlarýný geniþ bir servis tabaðýna yayýn.
    * Bir tavada kalan yaðý eritin. Domates salçasýný yaðda kavurup üzerine bir bardak kadar su ilave edin. Karýþýmý kýsýk ateþte 3-5 dakika piþirin. Ateþten alýn.
    * Piþen kebabý þiþlerden çýkarýp ekmeklerin üzerine yerleþtirin. Yoðurdu kebabýn üzerine dökün.
    * Son olarak salçalý sosu yemeðin üzerinde gezdirip servis yapýn.

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Prenses Pilavý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    * yarim kilo et
    * 1 büyük su bardagi pirinc
    * 1 kase bezelye
    * 2 havuc
    * tuz
    * kara biber
    * sivi yag

    Yapilisi:



    Et'i küp seklinde dograyip tavaya koyup altini en kisik ateste 1 saate kadar suyunu cekene kadar pisiriyoruz,suyunu cektikten sonra sivi yag ilave edip kavuruyoruz, tuzunu biberini ayarliyoruz,pilavi pisiriyoruz,
    havuclari rendeliyip sivi yagda kavuruyoruz, tuzunu biberini ayarliyoruz
    kek kalibinin altina etler yayiyoruz, üzerinede pilavin bir bölümünü iyice bastirarak yayiyoruz, bezelyeleri yayiyoruz, üzerine tekrar pilav, havuclari üzerine yayiyoruz ve en sona tekrar pilav yayip iyice bastiriyoruz,
    servis tabagina ters ceviriyoruz.

  4. #4

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Künefe
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    400 gr tel kadayýf
    * 300 gr dil peyniri
    * 2 çorba kaþýðý terayaðý

    Þerbeti Ýçin :

    * 2 su bardaðý toz þeker
    * 2 su bardaðý su
    * 1 dilim limon



    hazýrlanýþý

    * 400 gr tel kadayýf doðrandýktan sonra didiklenir.
    * Ýçine yað eklenerek kadayýflara yedirilir (bu kadayýftan 2 orta boy tava kadar künefe çýkýyor).
    * Her biri için yarýsý tavaya alýnýr. Üzerine dil peyniri konur.
    * Tekrar kalan kadayýf üzerine serpiþtirilir ve bastýrarak iyice sýkýþtýrýlýr. Ýki taraflý piþirilir.
    * Diðer taraftan þerbet hazýrlanýr.
    * Künefe piþince sýcakken üzerine þerbet dökülerek sýcak servis yapýlýr.
    AFÝYET OLSUN...

  5. #5

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Bahçe Hasadý Çorbasý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    * 1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
    * 1 orta boy kýyýlmýþ soðan
    * 1 adet kýyýlmýþ havuç
    * 4 diþ dövülmüþ sarýmsak
    * 1 kýyýlmýþ kýrmýzý biber
    * 8 fincan tavuk suyu, et suyu ya da sebze suyu
    * 750 gram ezilmiþ domates
    * 2 fincan su
    * 1 küçük lahana (ince ince dilimlenmiþ)
    * Yarým çay kaþýðý acý kýrmýzý biber
    * Karabiber ve tuz.


    Hazýrlanmasý:
    * Orta ateþte tencereyi ýsýtýn. Yaðý ve soðaný ekleyin. 5 dakika piþirin.
    * Havuç, sarýmsak, kýrmýzý biberi katýp yumuþayana kadar piþirin.
    * Tercih ettiðiniz et yada tavuk suyunu, domatesi, suyu ve lahanayý ekleyin.
    * Aðzý açýk þekilde 20 dakika daha kaynatýn. Tuz, biber, zevkinize göre diðer baharatlarý ekleyin.
    * Çorbalarýn üstüne biraz küçük küçük kýyýlmýþ maydanoz ekleyerek süsleyin ve tatlandýrýn.

  6. #6

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Sebzeli Rulo
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    * 3-4 dilim bayat ekmek
    * 150 gram mýsýr
    * 1 çorba kaþýðý tereyaðý
    * 500 gram dana kýyma
    * 2 adet yumurta
    * Tuz ve Karabiber
    * 2 çay kaþýðý rendelenmiþ limon kabuðu
    * 75 gram pastýrma
    * 100 gram süt kremasý
    * 3 çorba kaþýðý karýþýk doðranmýþ taze baharat
    * Limon suyu
    * 400 ml et suyu
    * 4 adet havuç
    * Dereotu
    * 200 gram brokoli
    * 1 demet maydanoz
    * 2 adet soðan


    Hazýrlanmasý:
    * Ekmeði ufalayýp ýslatýn. Havuçlarý bol suyla yýkayýn ve kabuklarýný temizledikten sonra 15 dakika tuzlu suda haþlayýn.
    * Brokoliyi temizleyin ve dereotuyla birlikte yýkayýn. Her ikisini de doðrayýn. Maydanozlarý yýkayýp yapraklarýný doðrayýn.
    * Soðaný, kabuklarýný soyduktan sonra doðrayýn ve yaðda hafifçe kavurun. Soðumasýný bekleyin. Fýrýný 200 dereceye ayarlayýp önceden ýsýtýn. Geniþ bir fýrýn tepsisini yaðlayýn.
    * Ekmeðin suyunu süzdükten sonra mýsýr, et, brokoli, dereotu, maydanoz, soðan ve yumurtalarla iyice karýþtýrýn. Ýçine baharatlarý ilave edin.
    * Karýþýmdan ekmek somununa benzer bir þekil oluþturun. Bunu yaparken de havuçlarý uzunlamasýna karýþýmýn ortasýna dizin ve fýrýn tepsisine yerleþtirin.
    * Ruloyu fýrýnýn orta bölmesine koyup, 200 derecede 45 dakika piþirin. 30 dakika sonra üzerini pastýrmayla örtün.
    * Bu arada kremaya ekleyeceðiniz baharatlarla bir sos hazýrlayýn. Hazýrldýðýnýz sosa limon suyu, tuz ve karabiber ilave edip sýcak ruloyla birlikte servis yapýn.

  7. #7

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Domates Soslu Yassý Spagetti
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    Spagetti Ýçin:
    * Bir paket Barilla Bavette spagetti (ya da Pastavilla Linguin)
    * 3 yemek kaþýðý zeytinyaðý
    * Bir avuç doðranmýþ taze fesleðen ya da taze kekik
    Domates Sosu :
    * 2 yemek kaþýðý zeytinyaðý
    * 1 adet orta boy kýrmýzý soðan, küp küp doðranmýþ
    * 2 adet sarýmsak, ince ince dilimlenmiþ
    * 1 adet, suyuyla birlikte 800 gr olan Demko domates konservesi
    * Tuz (varsa deniz tuzu) ve öðütülmüþ tane karabiber


    Hazýrlanmasý:
    Spagetti
    * Sosun son aþamasýnda taze fesleðenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sýcak tutun.
    * Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatýn ve makarnalarý ekleyin. Paketin üstünde verilen piþirme süresine göre piþirip süzdürün (sakýn soðuk sudan geçirmeyin).
    * Boþalan tencereye zeytinyaðýný koyup sosu ekleyin. Ardýndan spagettileri ekleyip, karýþtýrýn.
    Domates Sosu :
    * Orta boy bir sos tenceresine zeytinyaðýný koyun, kýzdýrýn ve soðanlarý ekleyin. Þeffaflaþana kadar kavurun. Çünkü soðanlar sosun içinde görünmeyecek.
    * Sarýmsaklarý ve domatesleri ekleyin. Domatesler tüm tüm olduðu için kaþýkla karýþtýrýrken biraz parçalayýn.
    * Tuzu ve biberi ekleyin.
    * Ateþi kýsýn ve suyunu çekip koyu ve kýpkýrmýzý bir kývam alana kadar piþirin. Bu yaklaþýk 2 saat alacaktýr.
    * Yemek tabaklarýna bölüþtürüp servis yapýn.

  8. #8

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Portakal Pelteli Panna Cotta
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    Portakal Peltesi Ýçin :

    * 1 su bardaðý portakal suyu
    * 1 su bardaðý su
    * 2 yemek kaþýðý niþasta
    * 1/2 su bardaðý þeker

    Panna Cotta Ýçin :


    * 2 paket süt kremasý (400 gr)
    * 6 yemek kaþýðý pudra þekeri
    * 2 yemek kaþýðý toz jelatin
    * 1 paket vanilya
    * 2 su bardaðý süt
    * 2 yemek kaþýðý niþasta

    Hazýrlanmasý:
    * Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karýþtýrýn ve kýsýk ateþte göz göz olana kadar piþirin.
    * Krema, pudra þekeri, niþasta, süt ve vanilyayý bir sos tenceresinde karýþtýrýn.
    * Ayrý bir kapta toz jelatini çok az sýcak su ile eritin. Kaynamadan önce karýþýma ilave edin. Göz göz olana kadar piþirin.
    * Piþen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boþluk kalacak þekilde kaselere paylaþtýrýn.
    * Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin.
    * Buzdolabýnda 2-3 saat soðuttuktan sonra servis yapýn.


    Afiyet Olsun

  9. #9

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Tavuk suyu çorba
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    malzemeler:

    1 adet tavuk göðsü
    1 adet tavuk but
    2 baþ kuru soðan
    2 yemek kaþýðý un
    3 diþ sarýmsak
    2 yemek kaþýðý tereyaðý
    tuz
    karabiber
    hazýrlanmasý:

    tavuk butu derisinden ayýrýp göðüs ve 2 baþ kuru soðan ile birlikte haþlayýn. haþlanmýþ etleri suyun içinden alýp minik minik doðrayýn.
    2 yemek kaþýðý unu 2 yemek kaþýðý tereyaðý ile ayrý bir çorba tenceresine alýn. unun kokusu gidene kadar (yaklaþýk 3-4 dakika) kavurun.
    tavuðu haþladýðýnýz et suyuna bir miktar kaynamýþ su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin.
    sarýmsaklarý dövün ve doðranmýþ tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. çorbanýn suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayýn. (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olmasý). 10 dakika piþirin. bu arada tencerenin aðzýný açýk tutmaya özen gösterin.
    en son servis yaparken üzerine çekilmiþ karabiber serpin. not:çorbanýn tadý iþkembe çorbasýna yakýn oluyor. 8 kiþilik

  10. #10

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Fýrýnda Kuzu But
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    1 adet kuzu but
    3 adet kuru soðan
    3 adet sivribiber
    2 yemek kaþýðý zeytinyaðý
    1 yemek kaþýðý domates salçasý
    1 su bardaðý kaynamýþ su
    Hazýrlanmasý:

    kuzu budunu kasaptan alýrken kemikli olarak 5-6 parçaya böldürün. fazla yaðlarýný temizleyip soðuk suyla yýkadýktan sonra 2 yemek kaþýðý zeytinyaðýyla bir tencereye alýn. 3 baþ soðaný soyup bütün olarak etlere ilave edin. etleri ara sýra çevirmek suretiyle tencerenin aðzý kapalý þekilde -etler yumuþayana kadar- piþirin.
    etler piþtikten sonra su ilave etmeden fýrýn kabýna alýn. üzerine sivribiberleri dizin. 1 yemek kaþýðý salçayý 1 su bardaðý kaynamýþ su ile ezip etlerin üzerine gezdirin. tencerede kalan suyu da ilave edin. kabýn üzerini alimünyum folyo ile kapatýp 200C'de 20 dakika piþirin.

Sayfa 17/18 ÝlkÝlk ... 789101112131415161718 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •