Etli Kabak Dolmasý
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Malzemeler:•10 adet kabak (kýbrýs/girit/yayla kabaðý)
•iç malzeme:
•1 çay bardaðý pirinç
•2 adet iri kuru soðan
•yarým demet maydanoz
•2 tatlý kaþýðý nane
•1 tatlý kaþýðý karabiber
•1 tatlý kaþýðý tuz
•yarým çay bardaðý sýzma zeytinyaðý
•1 yemek kaþýðý domates veya biber salçasý
•150-200gr kýyma
Hazýrlanmasý:1.Pirinçleri yýkayýn. Kuru soðanlarý yemeklik doðrayýn. Maydanozlarý doðrayýn. Tüm iç malzemeyi karýþtýrýp hepsini iyice birbirine yedirin.
2.Ýç malzeme kenarda beklerken kabaklarý yýkayýp üzerlerini çizin. (biz limon kabuðu soyma aletini kullandýk, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalý soyabilirsiniz.) Kabaklarýn tepelerini þapka þeklinde kesip kenara alýn. Bir çay kaþýðý yardýmýyla kabaklarýn içlerini oyun. Oyduðunuz kabaklarýn içlerine tuz serpin.
3.Hazýrladýðýnýz içi, üzerlerinde yarým santimlik boþluk kalacak þekilde (bir domates dilimi sýðmalý) kabaklara doldurun.
4.Üzerlerine birer dilim domates koyup ayýrdýðýnýz kabak tepelerini (þapkalarý) üzerlerine kapatýn ve boþluk kalmayacak þekilde tencereye dizin.
5.Yarým yemek kaþýðý salçayý biraz kaynamýþ suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanýndan 2 patmak yüksekliðe çýkacak kadar kaynamýþ su ilave edip kýsýk ateþte yarým saat piþirin...