Limon ve Domates Eþliðinde Bulgurlu Tavuk
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Malzemeler:•2 yemek kaþýðý zeytinyaðý
•1 orta boy soðan ve birkaç arpacýk soðan, ince doðranmýþ
•10 tavuk pirzola, kemiklerinden ayrýlmýþ
•7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates, doðranmýþ
•3 diþ sarýmsak
•dörtte bir limon kabuðu rendesi
•1 su bardaðý bulgur
•yaklaþýk 1 bardak kaynamýþ su veya tavuk suyu
•yarým tatlý kaþýðý tuz
•1 bardak donmuþ veya konserve bezelye
•1 limon, dilimlenmiþ
Hazýrlanmasý:1.Yaðý ve tavuklarý tavaya alýn. Her iki tarafýný da iyice piþirin. Piþince tavuklarý tavadan bir tabaða alýn. Ayný tavadaki yað ile soðanlarý kavurun. Domates, sarýmsak ve limon kabuðunu tavaya ekleyin. 2-3 dakika piþirin.
2.Tavuklarý tekrar tavaya alýn. Biraz daha piþirip bulgurlarý ekleyin. Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamýþ suyu ve tuzu ilave edin. Tavanýn kapaðýný kapatýp bulgurlarýn suyu çekmesi saðlayýn.
3.Çekince bezelyeleri ekleyin. Limon dilimleri eþliðinde servis yapýn.