PATLICANLI ÝSLÝM KEBABI
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
1200 gr kuþbaþý doðranmýþ kuzu eti
2 kg patlýcan
1 kg domates
½ kg soðan
1 çorba kaþýðý tuz
6 adet dolmalýk biber
250 gr margarin
250 gr su

Bir tencere içine 1 çorba kaþýðý margarini koyun doðranmýþ soðanlarý ve eti ilave edin. 5 dakika ocakta çevirdikten sonra 2 domates doðrayýp, tuzunu ve suyunu ekleyip, suyunu çekene kadar piþirin.

Etler piþtikten sonra süzerek baþka bir kaba alýn. Uzunlamasýna doðranmýþ patlýcanlarý kýzartýn.

Kâsenin içine 2 adet patlýcaný artý iþareti gibi yerleþtirin ve içlerine bir kaç parça et koyun.

Patlýcanlarý fýrýn tepsisine ters olarak yerleþtirin, üzerlerine birer dilim domates ve biber koyarak kürdan saplayýn.

Etin sosunu üzerinde gezdirin 10 dakika piþirin. Sýcak servis yapýn.