GÜVEÇ
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
MALZEMELER
1 kilo patlýcan
300 gram kýyma
3 adet orta boy patates
2 kuru soðan
4 adet yeþilbiber
2 adet domates
2 yemek kaþýðý sývýyað
1 yemek kaþýðý karýþýk biber ve domates salçasý veya ben kavanozlara yazdan hazýrladýðým Domates suyundan 2 yemek kaþýðý koydum
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIÞI
Patlýcanlar alacalý soyulur, boydan 3 e enden 4 parçaya ayrýlýr, yani parmak gibi olacak þekilde veya arzu ettiðiniz bir þekilde bu þekilde yað içmedikleri için böyle kesilmesini tavsiye ederim tuzlayýp 15 -20 dakika bekletip acý suyunun çýkmasý saðlanýr. Yýkanýp kurulanýr, sývý yaðda önce küp þeklinde kesilen patatesler kýzartýlýr, arkadan patlýcanlar kýzartýlýr .Kýyma tencereye konup ateþte suyu çektirilir, üzerine sývýyað konup kavrulur yemeklik doðranan soðanlarda koyulur iyice kavrulur 2 adet yeþilbiber doðranýr 1 yemek kaþýðý salça doðradýðýmýz bir adet domates ( veya yazdan hazýrladýðýmýz domates suyundan) koyulur suyunu çekince tuzu,karabiberi, pulbiberi ilave edilir , 1 su bardaðý sýcak su katýlýp, hepsi harmanlanýr, bir taþým kaynar ve küçük güveçlere taksim edilir, üzerlerine domates ve biberleri dizip fýrýnda üzerleri hafif kýzarana kadar tutulur ve sýcak ikram edilir .


Teþekkur:
Beðeni: 



Yer imleri