Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbasý tarifi
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
için Malzemeler :
• 1.5 su bardaðý kuru fasulye
• 1 soðan
• 2 çorba kaþýðý tereyað
• 4 çorba kaþýðý domates püresi
• 8 su bardaðý sýcak su
• Tuz, kuru nane, pulbiber
• Yarým subardaðý süt kremasý
Terbiyesi Ýçin:
• 1 tatlý kaþýðý hardal(isteðe baðlý)
• 1 çorba kaþýðý sirke
• 1 çorba kaþýðý un
• 2 yumurta sarýsý
• Tuz
Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbasý
yemeðinin hazýrlanýþý:
Kuru fasulyeyi akþamdan ýslatýn. Ertesi gün suyunu deðiþtirip yumuþayýncaya kadar haþlayýn ve süzün. Fasulyenin yarýsýný ayýrýn. Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin.
Hardal kremasýný hazýrlamak için; süt kremasý, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarýsýný derin bir kaseye alýn. Krema kývamýna gelinceye kadar mikserle çýrpýn.
Soðanlarý soyup küçük küçük doðrayýn. Margarini tencerede eritip soðaný pembeleþtirin. Fasulye püresi, sýcak su, domates püresi ve ayýrdýðýnýz fasulyeleri ilave edip 10 dakika kýsýk ateþte piþirin.
Çorba koyulaþmaya baþlayýnca hazýrladýðýnýz terbiyeyi ekleyerek karýþtýrýn. 5 dakika daha piþirip ateþten alýn. Servis kaselerine paylaþtýrýp nane ve pul biber serpin. Sýcak olarak servis yapýn.


Teþekkur:
Beðeni: 



Yer imleri