Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 15/18 ÝlkÝlk ... 56789101112131415161718 SonSon
172 sonuçtan 141 ile 150 arasý

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrý Mönü)

  1. #141

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Çentik Kebabý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    * Bir küçük soðaný ve biberi zeytin yaðda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doðrayabilirsiniz. ) Bir tatlý kaþýðý domates salçasýný ve patlýcanlarý, tuz-karabiberi sýrasý ile ilave edin.
    * Diðer yandan da ince ince kestiðimiz patatesleri iyice yýkayýn ve kurulayarak kýzartýn.
    * Bu arada tüm bu iþlemlere baþlamadan yoðurdu bir tülbente aktarýn ve biraz suyunu aldýrin. En sonra sarýmsak ve tuz ile tadlandýrýn.
    * Bir yandan da kýymayý kavurun. En sonunda da, baharatlarýný ilave edin.
    * Sýrasý ile; patlýcanlý karýþým, patates kýzarmasýnýn yarýsý, sarýmsaklý yoðurt, kalan patetes kýzarmasý ve et kavurmasýný ilave edin. Servise hazir.

  2. #142

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    ANTEP SALATASI
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    4-6 kiþilik

    Malzemesi

    4 domates

    2 sivribiber

    1 salçalýk kýrmýzýbiber

    1 demet maydanoz

    1 soðan

    2 diþ sarýmsak

    1 tatlý kaþýðý pul biber

    1 tatlý kaþýðý kuru nane

    1 çay kaþýðý sumak

    2 çorba kaþýðý nar ekþisi, tuz

    1. Domtesleri ve soðaný soyun. Domatesleri küçük, soðaný ise piyaz doðrayýn. Biberler, maydanoz ve sarýmsaklarý temizleyip kýyýn.

    2. Tüm malzemeyi bir kaseye alýn. Tuz, pul biber, sumak, nar ekþisi ve naneyi ilave edip harmanlayýn. Salata tabaðýna alýp servis edin.

  3. #143

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Gökkuþaðý Tatlýsý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    * 3 yumurta
    * 1 çay bardaðý þeker
    * 3 çay bardaðý yoðurt
    * 1 çay bardaðý sývýyað
    * 3 çay bardaðý irmik
    * 3 çay bardaðý un
    * 2 paket kabartma tozu

    þerbeti:

    * 3,5 su bardaðý su
    * 3,5 su bardaðý toz þeker
    * bir dilim limon

    Hazýrlanmasý:

    1. Þerbeti için su, limon ve þekeri kaynatýp soðutun.
    2. Yumurta ve þekeri kar haline gelene kadar çýrpýn. Ardýndan sýrayla diðer malzemeleri ekleyip yaðlanmýþ cam fýrýn kabýnýza yayýn.
    3. Önceden ýsýnmýþ 200C fýrýnda piþirin. Piþince fýrýndan alýp ters çevirerek baþka bir tepsiye çýkartýn. Üzerine soðuk þerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarý keskin olmalý) ile daireler çýkarýn.
    4. Kalan hamurlarý 2 yemek kaþýðý (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karýþtýrýn. Kestiðiniz dairelerden daha küçük olacak þekilde parçalar alýp elinizle yavaþça köfte þekli vererek tatlýlarýnýzýn üzerine yerleþtirin.
    5. Üzerlerini krem þanti/kaymak, meyve þekeri/kiraz þekerlemesi, antep fýstýðý ve inci dekorlarý ile süsleyerek servis yapýn.

  4. #144

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    SULTAN ÇORBASI
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:


    2 kaþýk un

    2 kaþýk margarin

    1 adet havuç

    4 su bardaðý et suyu veya su

    Kaþar peyniri

    Tuz ve karabiber



    Yapýlýþý:

    Unu yaðda biraz kavurun. (Unun pembeleþmemesine dikkat edin. Sultan çorbasýnýn özelliði renginin beyaz olmasýdýr.)
    Sonra içine rendelenmiþ havuç ilave edin ve karýþtýrýn. Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayýncaya kadar ocakta bekletin. Kaynadýktan sonra ocaðýn altýný kýsarak 10 dakika daha piþirin.
    Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiþ kaþar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz.

  5. #145

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Tavuklu Muska Böreði
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    1 tavuk göðsü + 1 tavuk but
    1kg yufka
    1 pýrasa
    1 küçük kavanoz mantar
    2 domates
    2-3 diþ sarýmsak
    100gr kaþar
    tuz
    karabiber
    sývýyað
    Hazýrlanmasý:

    Tavuklarý çok küçük doðrayýp sarýmsakla kavurun.
    Pýrasayý ve mantarý da doðrayýp tavaya ilave edin, kavrulsun. Domatesleri doðrayýp ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber serpin, kaþarý ekleyip soðutun.
    Yufkalarý kalýn þeritler halinde kesin. Uçlarýna malzemeden koyup muska þeklinde sarýn, sývýyaðda kýzartarak servis yapýn.

  6. #146

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    KARNIYARIK
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    8 adet patlýcan

    200 gr. kýyma

    5-6 adet sivri biber

    3 adet domates

    1 adet ora boy soðan

    1/2 su bardaðý sývýyað

    Tuz ve karabiber



    Patlýcanlarý yýkayýp sap tarafýný kesip kabuðunu çizgili soyun. Orta kýsmýna yukarýdan aþaðýya bir býçakla çizik atýp yarýk açýn. Sývý yaðda 5 dakika çevirin. Diðer yandan küp doðranmýþ soðanlarý yaðda kavurun. Üzerine kýyma, tuz, karabiber atýp kavurmaya devam edin. Ýki domatesi küp þeklinde doðrayýp kýymaya katýn ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin. Daha sonra patlýcanlarýn içini kýymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin. Üzerine sývý yað gezdirin. Bir su bardaðý su katýp orta ateþte piþirin.

  7. #147

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    SALATA
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Kurusoðan piyazlýk doðranýr,tuzla ovulur,yoksa mideye dokunur.
    Domates,salatalýk,biber istenilen ölçülerde bölünerek soðanla buluþturulur.Maydanoz,taze nane dereotu,varsa roka çok yakýþýr.Lezzet için tuz,erken hasat zeytinyaðý,nar ekþisi vede limon karýþtýrýlarak üzerine boca edilir.

  8. #148

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    FiRiK PiLAVI
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:


    500 gr kuzu kuþbaþý

    1 büyük soðan

    250 gr firik

    250 gr pilavlýk bulgur

    4 su bardaðý sýcak su

    150 gr tereyaðý

    1 su bardaðý haþlanmýþ nohut

    1 çorba kaþýðý biber salçasý

    Tuz, karabiber

    Hazýrlanýþý:
    * Soðaný temizleyip küp küp doðrayýn. Kuþbaþý eti tencereye alýn, suyunu salýp çekinceye kadar kavurun. Soðaný ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karýþtýrýn. 4 su bardaðý sýcak su ilave edip bir taþým kaynatýn.

    * Haþlanmýþ nohudu ekleyin. Firik ve pilavlýk bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar piþirin. Tencereyi ocaktan alýp 5 dakika dinlendirin. Tereyaðýný kýzdýrýp karabiber ekleyin ve pilavýn üzerine gezdirin. Tahta kaþýkla yavaþça karýþtýrýn. Sýcak olarak servis yapýn.

  9. #149

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    MUHALLEBiLi KADAYIF
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    malzemeler:


    yarým kg kadayýf
    125g tereyaðý+125g margarin
    muhallebisi:
    1 lt süt
    5 yemek kaþýðý pirinç unu
    2 yemek kaþýðý toz þeker
    þerbeti:
    4 su bardaðý toz þeker
    3,5 su bardaðý su
    birkaç damla limon
    hazýrlanmasý:


    margarin ve tereyaðýný eritip ýlýtýn. ýlýnan yaðý kadayýfýn üzerine dökün. elinizle kadayýfý aça aça yaðýn kadayýfýn her yanýna deðmesini saðlayýn. kadayýfýn yarýsýný elinizle bastýrarak orta boy tepsiye yayýn.
    muhallebiyi yapmak için sütün içine þekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlý çýrparak piþirin. arada karýþtýrarak ýlýtýn. muhallebiyi tepsideki kadayýf üzerine yayýn. kadayýfýn diðer yarýsýný da bastýrarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kýzarana kadar piþirin. iyice kýzarmazsa þerbeti dökünce beyaz kalýr.
    þerbeti için þekeri ve suyu kaynatýn. en son limonu ekleyip bir taþým daha kaynatýn. kadayýf sýcak þerbet ýlýkken þerbeti kadayýfýn üzerine dökün.

    AFiYET OLSUN

  10. #150

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Yeþil Domates Çorbasý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler

    Yeþil domates (6 adet orta boy, 600 gram)
    Kuru soðan (1 adet orta boy)
    Maydanoz (3-4 dal doðranmýþ)
    Kereviz sapý (3-4 dal doðranmýþ)
    Tuz (1 tatlý kaþýðý),
    Karabiber (1 çay kaþýðý)
    Havuç (1 adet orta boy)
    Margarin ya da tereyaðý (3 çorba kaþýðý)
    Tulum peyniri (3 çorba kaþýðý)
    Un (3 çorba kaþýðý)
    Soðuk su (7 su bardaðý)


    1- Margarin ya da tereyaðýnýzýn yarýsýný(1, 5 çorba kaþýðý) tencereye koyarak ve yanmamasýna dikkat ederek eritin.

    2- Ýnce doðradýðýnýz orta boy bir adet soðaný, ince dilim þeklinde doðradýðýnýz bir adet orta boy havucu, doðranmýþ 3-4 dal maydanoz ve gene doðranmýþ 3-4 dal kereviz sapýný yaða koyarak güzelce kavurun.

    3- 1-2 dakika kavurma iþleminden sonra yeþil domatesleri ince ince doðranmýþ olarak tencereye koyun ve kavurmaya yaklaþýk 10 dakika devam edin.

    4- Domatesler erimeye baþlayýnca 7 bardak su ekleyin. Su kaynadýktan sonra karýþtýrarak tüm malzemenizin püre haline gelmesini saðlayana kadar kaynatmaya devam edin.

    5- Pürenizi bir baþka kaba tel süzgeç yardýmý ile süzdürün. Böylece posanýn ana malzemeden ayrýlmasýný saðlamýþ olursunuz.

    6- Pürenizi bekletirken geri kalan yaðýnýzý miyane hazýrlamak için tencereye koyup yaðý kýzdýrýn. Üzerine unu ekleyerek kavurun.

    7- Kavurma iþleminizden sonra kabýnýza pürenizi ekleyerek bir süre sürekli karýþtýrýn ve karýþýmýn tamamen özleþmesini saðlayýn. Kaynamaya baþlayýnca tuz ve karabiberi ekleyin. Çorbanýz servise hazýr.

    8- Servis yaparken çorbanýzý servis tabaklarýna aldýktan sonra üzerine yarým çorba kaþýðý tulum peynirini dilerseniz top þeklinde dilerseniz serperek eklemeyi unutmayýn. Ýsteðinize göre ince yeþil soðan dallarýndan da serpiþtirerek süsleme yapabilirsiniz.

Sayfa 15/18 ÝlkÝlk ... 56789101112131415161718 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •