Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 16/18 ÝlkÝlk ... 6789101112131415161718 SonSon
172 sonuçtan 151 ile 160 arasý

Konu: Günün Mönüsü (Her Güne ayrý Mönü)

  1. #151

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Soslu Köfte
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    500 gr dana kýyma

    2-3 dilim ýslatýlýp,sýkýlmýþ ekmek içi

    1 yemek kaþýðý tereyað

    1 küçük soðan (rendelenmiþ)

    1 yumurta

    2 yemek kaþýðý kadar ince kýyýlmýþ maydanoz

    tuz

    karabiber


    Sos için;

    1 yemek kaþýðý tereyað

    1 küçük soðan(rendelenmiþ)

    2 yemek kaþýðý un

    1 su bardaðý et suyu (ya da tavuk suyu)

    1 yemek kaþýðý ketçap

    1 tatlý kaþýðý hardal

    YAPILIÞI:Köfte için gereken tüm malzemeleri el ile iyice yoðurarak, yuvarlak köfteler yapýlýr. Bir tavaya biraz zeytinyað konur (3-4 yemek kaþýðý kadar) ve köftelerin her tarafý bu kýzgýn yaðda güzelce kýzarýlýr ve bir tabaða alýnýr.Ayný tavaya sos için bir kaþýk tereyað konur ve eritilir, soðan rendesi ilave edilir ve hafifçe kavrulur.Ýki yemek kaþýðý un eklenip biraz kavrulur , daha sonra sýrayla et suyu+ketçap+hardal ilave edilip tüm karýþým koyulaþana kadar karýþtýrýlarak piþirilir.Arzu edilirse bu karýþým blendýrdan geçirilir ( ya da geçirilmeden) ve kýzarmýþ köftelerin üzerine gezdirilerek sýcak servis yapýlýr.

  2. #152

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Kuþbaþýlý Pilav
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    250 gr yaðsýz dana kuþbaþý
    2 su bardaðý pirinç
    6 yemek kaþýðý sývýyað (arzu eden margarin de kullanabilir ama ben tercih etmiyorum)
    Yarým demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    4 su bardaðý kaynar su (ben tavuk suyu kullandým)





    Bir tencereye 2 yemek kaþýðý sývýyað koyun. Üzerine kuþbaþý etleri ekleyip, yaklaþýk yarým su bardaðý kadar su dökün. Tencerenin aðzýný kapatýp, etler yumuþayana kadar piþirin. Daha sonra tencerenin kapaðýný açýp, et suyunu çekene kadar piþirmeye devam edin. Suyunu tamamen çekince eti kavurun. Altýný kapatýp, ince ince doðradýðýnýz maydanozu, arzu ettiðiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyip karýþtýrýn. Bir kenarda soðumasýný bekleyin.
    Diðer tarafta iki bardak pirinci yýkayýn. Pilav tenceresine 4 yemek kaþýðý sývýyað koyup pirinçleri hafif kavurun. Üzerine 4 su bardaðý kaynar suyu ekleyip altýný kýsýn. Kapaðýný kapatarak hiç karýþtýrmadan suyunu çekene kadar piþirin. Suyunu tamamen çekince altýný kapatýp üzerine yarým çay bardaðýndan az soðuk su gezdirin. Kaðýt havlu veya havlu kapatýp, yaklaþýk 20 dakika demlenmesini bekleyin.
    Demlenen pirince kuþbaþý etleri karýþtýrýp servis yapýn.

  3. #153

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    ATOM SALATA
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

  4. #154

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Sütlaç
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    * 1 kg soðuk süt
    * 1,5 çay bardaðý pirinç
    * 1 litre su
    * 2 yemek kaþýðý pirinç unu
    * 2,5 su bardaðý toz þeker
    * Üzerine tarçýn


    * Pirinci yýkayýp su ile ateþe koyun. Pirinçler uzayýp býraktýðý suyu çekene kadar piþirin.
    * Soðuk sütü ekleyin. 1-2 defa karýþtýrýp, kaynamasýný bekleyin.
    * Bu arada bir kasede 2 yemek kaþýðý pirinç ununu 1 su bardaðý soðuk su ile ezin.
    * Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alýp kaseye ekleyin (pirinç unu ýlýnmýþ olmalý).
    * Pirinç ununu tencereye ilave edin, arasýra karýþtýrarak 10 dakika kadar piþirin.
    * Toz þekeri ekleyip karýþtýrýn ve 1-2 taþým kaynatýn.
    * Sütlacý kaselere paylaþtýrýn. Soðuyunca üzerlerine tarçýn serpin.



    AFiYET OLSUN...

  5. #155

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    YAYLA ÇORBASI
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler


    7 su bardaðý su (bir bardaðý et veya tavuk suyu olabilir)

    1 kahve fincaný pirinç

    1 kahve fincaný un

    1 su bardaðý yoðurt

    1 yumurta

    1 tatlý kaþýðý nane

    1 tatlý kaþýðý tuz

    2 çorba kaþýðý tereyaðý

    Hazýrlanýþý

    Suyu tencereye koyun, pirinci yýkayýn ve suya ilave edin. Bir kaynadýktan sonra kýsýk ateþte yarým saat piþirin.

    Bir kaseye yumurtayý kýrýn, unu, yoðurdu, tuzu ilave edin ve telle iyice karýþtýrýn. Kaynayan pirinçli suya telle karýþtýra karýþtýra ilave edin ve on dakika piþirin.

    Bir tavada tereyaðýný eritin, naneyi ilave edin, biraz çevirin, kaynayan çorbanýn üzerine ekleyip servis yapýn.

  6. #156

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Çoban Kebabý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler :

    * 1 kg küçük doðranmýþ kuzu kuþbaþý
    * 3 çorba kaþýðý sývýyað
    * 20-25 arpacýk soðan
    * 3 domates
    * 8-10 diþ sarýmsak
    * 4-5 dal dereotu
    * 3 patates
    * 2 su bardaðý su
    * Tuz, karabiber


    Hazýrlanýþý :

    Kuþbaþý etleri tencereye alýp suyunu salýncaya kadar arada bir karýþtýrarak piþirin.Arpacýk soðanlarý ve sarýmsaklarý soyun.Domatesleri soyup küçük küçük doðrayýn.Patatesleri soyun.Tavla zarý iriliðinde küp küp doðrayýp su dolu bir kapta bekletin.

    Etler suyunu salýnca yað, sarýmsak ve arpacýk soðanlarý ilave edin.Etler suyunu çekinceye kadar piþirip domatesi ekleyin.Tuz, karabiber ilave edip karýþtýrýn ve orta ateþte 5 dakika kadar piþirin.

    Patatesleri ete ilave edip üzerine 2 bardak su ekleyin.Orta ateþte piþmeye býrakýn.Çoban kebabýný servis tabaklarýna paylaþtýrýp üzerine kýyýlmýþ dereotu serpin.Sýcak olarak servis yapýn.

  7. #157

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Brokoli Salatasý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

    Malzemeler:

    400 gr brokoli
    1 Su bardaðý haþlanmýþ bezelye
    1 Su bardaðý mýsýr
    1 Kahve fincaný kapari
    Sosu için :
    4-5 Çorba kaþýðý zeytinyaðý
    1 Adet limonun suyu
    1 Çay kaþýðý þeker
    Tuz


    Yapýlýþý:
    • Brokolileri yýkayýp, demetlere ayýrýn.
    • Buharda yumuþayana kadar haþlayýn.
    • Çiçek kýsýmlarýný ayýrýp, kalanlarý ufak doðrayýn.
    • Doðradýðýnýz kýsýmlarý derin bir kaseye alýp, içine bezelyeyi ve mýsýrý koyun.
    • Zeytinyaðýný, þekeri, limon suyunu, kapariyi ve tuzu salataya karýþtýrýn.
    • Yayvan bir salata tabaðýnýn kenarýna brokoli çiçeklerini dizin.
    • Soslu salatayý ortasýna yerleþtirin ve servis yapýn.

  8. #158

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Jöleli Meyve Tatlýsý
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    MALZEMELER

    1 paket pötibör bisküvi veya kedi dili
    200 gr dondunýlmuþ viþne
    100 gr kiraz þekerlemesi
    1 kutu ananas jölesi
    15O gr siyah üzüm
    300 gr ananas
    1 portakal
    3 kivi
    1 muz
    2 yumurta

    HAZIRLANIÞI

    Meyveleri yýkayýp, soyduktan sonra küçük küçük doðrayýn. Bisküvileri bir kek kalýbýnýn altýna dizin. Üzerine meyveleri yerleþtirinn. Jöleyi paketteki tarifinine uygun olarak hazýrlayýn. Soðutup, meyvelerýn üzerine dökün. Dolapta dondurun. Kalýbý ters çevirip, etrafýný meyve dilimleriyle süsleyerek servis yapýn.

  9. #159

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Firinda sebzeli tavuk but
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    8-10 adet piliç but
    4 büyük patates
    yarým kg konserve bezelye
    karabiber
    pulbiber
    kekik
    tuz
    zeytinyaðý
    3-4 yemek kaþýðý domates salçasý
    Yapýlýþý:
    Butlarý derileri tamamen soyulur ve butlar yýkanýr. Patatesler iri elma dilimi þeklinde doðranýr. Geniþ bir boracama butlar ve patatesler dizilir, bezelyeler serpilir.
    Salçaya tüm baharatlar eklenir, 1 su bardaðý su ile salça seyreltilerek yemeðin üzerine dökülür.
    Önceden ýsýnmýþ 200 derece fýrýnda yaklaþýk 40-50 dakika piþirilir.

  10. #160

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Karpuz
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    AFÝYET OLSUN....

Sayfa 16/18 ÝlkÝlk ... 6789101112131415161718 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •