Soslu Köfte
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
500 gr dana kýyma
2-3 dilim ýslatýlýp,sýkýlmýþ ekmek içi
1 yemek kaþýðý tereyað
1 küçük soðan (rendelenmiþ)
1 yumurta
2 yemek kaþýðý kadar ince kýyýlmýþ maydanoz
tuz
karabiber
Sos için;
1 yemek kaþýðý tereyað
1 küçük soðan(rendelenmiþ)
2 yemek kaþýðý un
1 su bardaðý et suyu (ya da tavuk suyu)
1 yemek kaþýðý ketçap
1 tatlý kaþýðý hardal
YAPILIÞI:Köfte için gereken tüm malzemeleri el ile iyice yoðurarak, yuvarlak köfteler yapýlýr. Bir tavaya biraz zeytinyað konur (3-4 yemek kaþýðý kadar) ve köftelerin her tarafý bu kýzgýn yaðda güzelce kýzarýlýr ve bir tabaða alýnýr.Ayný tavaya sos için bir kaþýk tereyað konur ve eritilir, soðan rendesi ilave edilir ve hafifçe kavrulur.Ýki yemek kaþýðý un eklenip biraz kavrulur , daha sonra sýrayla et suyu+ketçap+hardal ilave edilip tüm karýþým koyulaþana kadar karýþtýrýlarak piþirilir.Arzu edilirse bu karýþým blendýrdan geçirilir ( ya da geçirilmeden) ve kýzarmýþ köftelerin üzerine gezdirilerek sýcak servis yapýlýr.


Teþekkur:
Beðeni:


Yer imleri