Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Yurtdýþý telefonlarýn IMEI kayýt süresi uzatýldý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Yurtdýþý telefonlarýn IMEI kayýt süresi uzatýldý

Yurt dýþýndan yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaralarýnýn kayýt altýna alýnma baþvurularý yolcunun yurda giriþ tarihinden itibaren 120 gün içerisinde yapýlabilecek.

Bilgi Teknolojileri ve Ýletiþim Kurumunun (BTK) "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlarýn Kayýt Altýna Alýnmasýna Dair Yönetmelikte Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmeliði" Resmi Gazete'de yayýmlanarak yürürlüðe girdi.

Buna göre, daha önce 60 gün olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaralarýnýn kayýt altýna alýnma baþvuru süresi, yolcunun yurda giriþ tarihinden itibaren 120 gün olarak belirlendi.

Mobil Anahtarlama Merkezi altyapýsýna sahip iþletmecilerin, BTK kayýtlarýnda yer almadýðý halde kullanýmda olduðu tespit edilen cihazýn elektronik haberleþmebaðlantýsýný 120 günlük kullaným süresi içerisinde kesmeleri de hükme baðlandý.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýstanbula gezmek için gittiðimde S4 mini telefonumu avcýlarda servise verdim sonrasýnda ise beni idare etmesi için servise yakýn bir telefocudan samsung marka uyduruk bir telefon aldým kutuluydu telefon 85 tl vermiþtim. Ayný günün akþamýda Sivas'a dönmüþtüm. Sivas'a geldikten 2 gün sonrada Yasal Uyarý baþlýklý sms geldi imei numaranýz kayýt dýþý diye. Gülermisin aðlarmýsýn. Ýstanbulda olsaydým gider telefonu baþlarýnda paralardýmda olmadý iþte. Bu haberi okurken aklýma geldi yazayým dedim.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý xxman™ Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Ýstanbula gezmek için gittiðimde S4 mini telefonumu avcýlarda servise verdim sonrasýnda ise beni idare etmesi için servise yakýn bir telefocudan samsung marka uyduruk bir telefon aldým kutuluydu telefon 85 tl vermiþtim. Ayný günün akþamýda Sivas'a dönmüþtüm. Sivas'a geldikten 2 gün sonrada Yasal Uyarý baþlýklý sms geldi imei numaranýz kayýt dýþý diye. Gülermisin aðlarmýsýn. Ýstanbulda olsaydým gider telefonu baþlarýnda paralardýmda olmadý iþte. Bu haberi okurken aklýma geldi yazayým dedim.
    Faturalý, sýfýr aldýðým telefona ayný sms geldi gecen hafta.
    Birisi benim telefonum imei çalýp kendi telefonuna atmýþ kullanmýþ bir süre, sonrada olan benim telefona oldu. Faturayýda saklamadým garanti bitince, fatura olsaydý imei klonlansada 1 numaraya tanýmlatabilirdim sanýrým
    Bende tamirci bir arkadaþýmdan hurda lg telefon imei aldým, kendi telefonuma iþlettim box ile. Buda yasal deðil aslýnda ama madem benim imei çalýndýgýnda geri alamýyorum, bende hurda tlf þmeini kullanýrým.

Bu arada bu imei kaydetme felan iþleri çok saçma bee. Devlet kendine saðlam gelir yolu buldu. Aman bu millet nefes almasýn, rahat etmesin. sürekli bozaðýmýzda devletin elleri.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri