Biryol, Bursa'da ayrılık sinyali verdi
F.Bahçe'den, Bursa'ya büyük umutlarla transfer olan Zafer Biryol, İpek'in göreve gelmesinden sonra fazla oynama şansı bulamadığı için ayrılık sinyali verdi...
"Engin Hoca döneminde şans bulamamaktan yakınan golcü futbolcu, kulübün ve kendi menfaatinin örtüşmesi durumunda Rize`ye gidebileceğini söyledi."
UMUTLU GELMİŞTİ
Fenerbahçe`den transfer edildiğinde ona büyük umutlar bağlanmıştı... Yeşil beyazlı takımın gol sorununa ilaç olacaktı... Ancak, ne Zafer Biryol, ne de Bursaspor ilk yarıda umduğunu bulabildi... Çaykur Rizespor`un transferini gerçekleştirmeye çalıştığı golcü futbolcu, soruları içtenlikle yanıtlarken, forma giyememenin kendisinde yarattığı sıkıntıyı gözler önüne serdi.
MUTSUZ OLDUM
12 maçta 823 dakika oyunda kalıp sadece 3 gol atabilen Zafer, Raşit Çetiner ve Engin İpekoğlu dönemlerini yorumlarken ilginç saptamalarda da bulundu. Golcü futbolcu şöyle başladı: `Bireysel olarak benim açımdan ilkyarı üzüntülü geçti. Sebebi, ilk başlarda takımın çok kötü oynamasıydı. O yüzden çok mutsuzdum. 3 golüm vardı ama umudum azdı. Açıkcası çok gol atacağımı düşünüyordum ama takım kötüydü.`
YETERSİZMİŞİM
`Daha sonra işler tam tersine döndü. Engin Hoca`yla beraber takım iyi oynamaya başlamıştı. Bir tarafta onun mutluluğunu yaşarken, oynamadığım için mutsuzdum. Bursaspor`daki değişim takım açısından iyi olurken, kendi açımdan üzüntülü geçti.` Zafer, `Peki bunun sebebi neydi? sen mi yetersizsin, yoksa oynayan arkadaşların mı daha iyi performans gösterdi?` sorusuna, `Demekki ben yetersizim ki diğer arkadaşlarım daha iyi oldukları için oynadı` yanıtını verdi.
KULÜP ONAYLARSA
Zafer, Rizespor`un resmi teklifte bulunduğu ve transferiyle ilgili pürüzlerin giderilmek üzere olduğunun hatırlatılması üzerine ise, `Açıkçası çok bilgim yok. Sadece istediklerini biliyorum. Menajerim görüşüyor. İş bittikten sonra, imza aşamasında veyahut kulüpler anlaştıktan sonra haberim olur. Çünkü ilk başta Bursaspor`un onay vermesi lazım. Ondan sonra iş bize düşüyor. Daha önümüzde kupa maçlarımız var. O yüzden pek ilgilenmiyorum. Tatilde düşünürüz` diye konuştu.
MENFATLER ÖNEMLİ
Golcü futbolcu, `Bursaspor`dan gitmeye nasıl bakarsın, burada yeterince şans bulamıyorsun?` sorusuna da, `Şans bulamamaktan gitmem açıkçası. Endişem yok. Lig çok uzun maraton. Şansın geleceğine ve bunu da değerlendireceğime inanıyorum. Ancak kulübün ve benim menfatime olursa gidebilirim. Çok net birşey düşünmedim ama şartlar uygun olursa gidebilirim.`
GÜVEN MESELESİ
Konyaspor`dan gol kralı olduktan sonra Fenerbahçe`nin ardından Bursaspor`da da istenileni veremeyen Zafer şunları söyledi: `Fenerbahçe`de şanssız bir dönem geçirdim. Futbol öyle birşey ki, buradaki halimle ordaki halimi bir tutuyorum. Güven meselesi çok önemli. Mesela şans geliyor, hoca sana güvenmiyor veya alternatifleri çok olduğu için onları değerlendiriyor. Özellikle santfor mevki bu konu da çok zor. Devamlı güven istiyor.`
ENDİŞE OLMAMALI
`Her an oyundan çıkacak mısın, devam edecek misin endişesi olduğu sürece santrforun işi çok zor. Rahat olması lazım. Hocaların da golcülere çok güven vermesi lazım. Bu Fenerbahçe`de ve Bursaspor`da belki böyle. Konya`da her maçta 90 dakika oynadım. Golle başladım, devamlı atıyordum. Hocamız da bana güvendi. O güvenle beraber devam ettirdi. Konya`da Cenk ve Altan`ın katkısı da çok büyüktü.`
İYİ OYNAMIŞTIM
`Ben Engin hocayla birlikte şans bulsaydım başarılı olacağıma inanıyordum. İlk dönemde başarısız olduğum söyleniyor ama başarılı futbolcu da yoktu. Engin hocayla birlikte takım çok iyi çıkış yakaladı. Manisa maçında ben de gol attım. İyi oynadığımı düşünüyorum. O maçta herkes övgüyle bahsediyordu. Taraftarımızın çok mutlu olduğunu maç içinde anladım. Ama ondan sonra oynamadım. Diğer arkadaşlar gerekeni yaptı.`
ÇOK FARKLI OLURDU
Zafer, Engin İpekoğlu ile birlikte takımda ne değişti? sorusuna, `Takım biraz daha rahatladı. Raşit Hoca biraz daha üzerimizde etkiliydi. En büyük faktör olarak bunu görüyorum. Engin Hoca bizi biraz kendi halimize bıraktı. Bun bu dönemde oynasaydım çok farklı olurdu. Takım çok iyi oynuyor, kanatlardan ortalar geliyor, pozisyon üretiliyordu. Aslında Bursa`da aradığımı buldum. Şehir, camia olarak arkadaşlık herşey çok iyi. Sadece son 6 maçta birileri oynayacaktı o da ben olmadım.`
Yer imleri