REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 16 ARALIK 2006 tarihindeki futbol haberleri...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 16 ARALIK 2006 tarihindeki futbol haberleri...

Biryol, Bursa'da ayrılık sinyali verdi

F.Bahçe'den, Bursa'ya büyük umutlarla transfer olan Zafer Biryol, İpek'in göreve gelmesinden sonra fazla oynama şansı bulamadığı için ayrılık sinyali verdi...
    "Engin Hoca döneminde şans bulamamaktan yakınan golcü futbolcu, kulübün ve kendi menfaatinin örtüşmesi durumunda Rize`ye gidebileceğini söyledi."

UMUTLU GELMİŞTİ
    Fenerbahçe`den transfer edildiğinde ona büyük umutlar bağlanmıştı... Yeşil beyazlı takımın gol sorununa ilaç olacaktı... Ancak, ne Zafer Biryol, ne de Bursaspor ilk yarıda umduğunu bulabildi... Çaykur Rizespor`un transferini gerçekleştirmeye çalıştığı golcü futbolcu, soruları içtenlikle yanıtlarken, forma giyememenin kendisinde yarattığı sıkıntıyı gözler önüne serdi.

MUTSUZ OLDUM
    12 maçta 823 dakika oyunda kalıp sadece 3 gol atabilen Zafer, Raşit Çetiner ve Engin İpekoğlu dönemlerini yorumlarken ilginç saptamalarda da bulundu. Golcü futbolcu şöyle başladı: `Bireysel olarak benim açımdan ilkyarı üzüntülü geçti. Sebebi, ilk başlarda takımın çok kötü oynamasıydı. O yüzden çok mutsuzdum. 3 golüm vardı ama umudum azdı. Açıkcası çok gol atacağımı düşünüyordum ama takım kötüydü.`

YETERSİZMİŞİM
    `Daha sonra işler tam tersine döndü. Engin Hoca`yla beraber takım iyi oynamaya başlamıştı. Bir tarafta onun mutluluğunu yaşarken, oynamadığım için mutsuzdum. Bursaspor`daki değişim takım açısından iyi olurken, kendi açımdan üzüntülü geçti.` Zafer, `Peki bunun sebebi neydi? sen mi yetersizsin, yoksa oynayan arkadaşların mı daha iyi performans gösterdi?` sorusuna, `Demekki ben yetersizim ki diğer arkadaşlarım daha iyi oldukları için oynadı` yanıtını verdi.

KULÜP ONAYLARSA
    Zafer, Rizespor`un resmi teklifte bulunduğu ve transferiyle ilgili pürüzlerin giderilmek üzere olduğunun hatırlatılması üzerine ise, `Açıkçası çok bilgim yok. Sadece istediklerini biliyorum. Menajerim görüşüyor. İş bittikten sonra, imza aşamasında veyahut kulüpler anlaştıktan sonra haberim olur. Çünkü ilk başta Bursaspor`un onay vermesi lazım. Ondan sonra iş bize düşüyor. Daha önümüzde kupa maçlarımız var. O yüzden pek ilgilenmiyorum. Tatilde düşünürüz` diye konuştu.

MENFATLER ÖNEMLİ
    Golcü futbolcu, `Bursaspor`dan gitmeye nasıl bakarsın, burada yeterince şans bulamıyorsun?` sorusuna da, `Şans bulamamaktan gitmem açıkçası. Endişem yok. Lig çok uzun maraton. Şansın geleceğine ve bunu da değerlendireceğime inanıyorum. Ancak kulübün ve benim menfatime olursa gidebilirim. Çok net birşey düşünmedim ama şartlar uygun olursa gidebilirim.`
    GÜVEN MESELESİ
    Konyaspor`dan gol kralı olduktan sonra Fenerbahçe`nin ardından Bursaspor`da da istenileni veremeyen Zafer şunları söyledi: `Fenerbahçe`de şanssız bir dönem geçirdim. Futbol öyle birşey ki, buradaki halimle ordaki halimi bir tutuyorum. Güven meselesi çok önemli. Mesela şans geliyor, hoca sana güvenmiyor veya alternatifleri çok olduğu için onları değerlendiriyor. Özellikle santfor mevki bu konu da çok zor. Devamlı güven istiyor.`

ENDİŞE OLMAMALI
    `Her an oyundan çıkacak mısın, devam edecek misin endişesi olduğu sürece santrforun işi çok zor. Rahat olması lazım. Hocaların da golcülere çok güven vermesi lazım. Bu Fenerbahçe`de ve Bursaspor`da belki böyle. Konya`da her maçta 90 dakika oynadım. Golle başladım, devamlı atıyordum. Hocamız da bana güvendi. O güvenle beraber devam ettirdi. Konya`da Cenk ve Altan`ın katkısı da çok büyüktü.`

İYİ OYNAMIŞTIM
    `Ben Engin hocayla birlikte şans bulsaydım başarılı olacağıma inanıyordum. İlk dönemde başarısız olduğum söyleniyor ama başarılı futbolcu da yoktu. Engin hocayla birlikte takım çok iyi çıkış yakaladı. Manisa maçında ben de gol attım. İyi oynadığımı düşünüyorum. O maçta herkes övgüyle bahsediyordu. Taraftarımızın çok mutlu olduğunu maç içinde anladım. Ama ondan sonra oynamadım. Diğer arkadaşlar gerekeni yaptı.`

ÇOK FARKLI OLURDU
    Zafer, Engin İpekoğlu ile birlikte takımda ne değişti? sorusuna, `Takım biraz daha rahatladı. Raşit Hoca biraz daha üzerimizde etkiliydi. En büyük faktör olarak bunu görüyorum. Engin Hoca bizi biraz kendi halimize bıraktı. Bun bu dönemde oynasaydım çok farklı olurdu. Takım çok iyi oynuyor, kanatlardan ortalar geliyor, pozisyon üretiliyordu. Aslında Bursa`da aradığımı buldum. Şehir, camia olarak arkadaşlık herşey çok iyi. Sadece son 6 maçta birileri oynayacaktı o da ben olmadım.`

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Türkiye Kupası'nda 3. hafta programı

Türkiye Kupası'nda gruplarda 3. hafta maçları yarın ve hafta sonunda yapılacak. Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 3. hafta maçlarının programı şöyle:

Fortis Türkiye Kupası'nda hafta sonunun programı...

Fortis Türkiye Kupası'nda gruplarda 3. hafta maçları yarın ve hafta sonunda yapılacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 4 grupta gerçekleştirilecek 3. hafta maçlarının programı şöyle:

(A) Grubu
    15 Aralık Cuma:
    20.00 Bursaspor-Karşıyaka (Bursa Atatürk) .

16 Aralık Cumartesi:
    19.00 Galatasaray-Kayserispor (Ali Sami Yen) .
    Bu grupta Kayseri Erciyesspor haftayı maç yapmadan geçecek.

(B) Grubu
    15 Aralık Cuma:
    20.00 Ankaraspor-Trabzonspor (Ankara 19 Mayıs) .

16 Aralık Cumartesi:
    14.00 Eskişehirspor-Konyaspor (Eskişehir Atatürk) .
    Bu grupta Vestel Manisaspor'un maçı yok.

(C) Grubu
    15 Aralık Cuma:
    14.00 İnegölspor-Sivasspor (İnegöl) .

16 Aralık Cumartesi:
    14.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gaziantepspor (Atatürk Olimpiyat) .
    Bu grupta Fenerbahçe haftayı maç yapmadan geçecek.

(D) Grubu
    16 Aralık Cumartesi:
    14.00 Bucaspor-Gençlerbirliği (Altay Alsancak) .

17 Aralık Pazar:
    19.00 Beşiktaş-Çaykur Rizespor (BJK İnönü) .
    Bu grupta Ankaragücü'nün maçı yok.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

''Frankfurt, F.Bahçe'nin tokadını yedi''

Temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Kupası'nda bir üst tura 2-2'lik Frankfurt beraberliği ile yükselirken F.Bahçe'nin galibiyeti Alman basınında geniş yer buldu...
    Basın Frankfurt'un Fenerbahçe baskısı karşısında dayanamadığını belirtirken, Frankfurt'un şansızlığı konusunda da birleşti.

Alman İkinci Kanalı ZDF: "Frankfurt her iki yarıda attığı gollerler 2-0 öne geçti. Ancak daha sonda Fenerbahçe'nin baskısına dayanamadı. Fenerbahçe maçı kazanmayı hak etti. Frankfurt 8 dakikada Avrupa şansını kaybetti. E. Frankfurt Fenerbahçe karşısında şansızdı. Yılbaşı öncesi çok iyi bir hediye olacaktı. Bir saat boyunca Frankfurt'un Fenerbahçe karşısında kazanacağını düşündük" ifadelerini yer verildi.

Sport BZ kanalı ise "2-2 ama Avrupa rüyası Frankfurt için bitti. Cadı kazanı Şükrü Saraçoğlu'nda 52 bin taraftar baskısı Frankfurt'u karşıladı.
    Frankfurt'un şansızlığı üstündeydi" yorumunda bulundu.

Alman gazetesi Bild, "2 Takahara golü ama Frankfurt elendi" başlığıyla verdiği haberde "Maçın bitimine 8 dakika kala Frankfurt İstanbul'da cehenneme düştü. 52 bin ateşli taraftara rağmen 2-0 öne geçen Frankfurt, Fenerbahçe'nin soğuk tokadını yedi" cümlelerini kullandı.

Der Tagesspiegel gazetesi: E. Frankfurt'un erken bulduğu gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadığını ifade ederek, "Japon'un iki kafa golü maç boyunca koşan ve baskı yapan Fenerbahçe karşısında yetmedi" ifadelerine yer verdi.

UEFA: FENERBAHÇE FRANKFURT'UN KALBİNİ KIRDI

UEFA Kupası’nda dün akşam oynadığı Eintracht Frankfurt maçından 2-2 beraberlikle ayrılan ve kupada bir üst tura yükselen Fenerbahçe’ye UEFA’dan da övgü geldi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin resmi internet sitesinde yer alan maçla ilgili yorum haberde, "Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt’un kalbini kırdı" başlığına yer verildi.

Maça hızlı başlayan tarafın Fenerbahçe olduğunu ve üst üste şanslar bulduğunu yazan UEFA editörleri, 7. dakikada Alman ekibin ilk atağında golü bularak Fenerbahçe’yi şok ettiğini yazdı.

Sarı lacivertlilerin özellikle Stephen Appiah, Tuncay Şanlı ve Mehmet Aurelio ile pozisyon ürettiğini ifade eden internet sitesi, Fenerbahçe’nin, 52. dakikada Japon golcünün 2. golüne engel olamayınca maçta büyük yara aldığını kaydetti.

Tuncay Şanlı’nın attığı kafa golüyle Fenerbahçe’nin yeniden hayata döndüğünü hatırlatan site editörleri, 83. dakikada Semih’in attığı golün Eintracht Frankfurt’un kalbini kırdığını yazdı.

Editörler, UEFA Kupası’na bu yıl büyük ümitlerle başlayan Fenerbahçe’nin, ezeli rakibi Galatasaray’ın 2000 yılında yakaladığı tarihi başarıyı tekrarlama amacında olduklarını da ekledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Üçüncü ligde günün toplu sonuçları

Türkiye Üçüncü Futbol Ligi'nde bugün 1, 3 ve 4. gruplarda toplam 5 karşılaşma oynandı. Alınan sonuçlar şöyle...

Üçüncü Futbol Ligi'nde bugün 1, 3 ve 4. gruplarda toplam 5 karşılaşma oynandı.

Alınan sonuçlar şöyle:

1. GRUP
    Nusaybin Demirspor-Diyarbakır Kayapınar Belediyespor...( 1 - 0 )
    Batman Petrolspor-Belediye Vanspor.....................( 1 - 0 )

3. GRUP
    Bursa Merinosspor-Aliağa Belediyespor..................( 1 - 1 )

4. GRUP
    Alibeyköy-Beylerbeyi...................................( 1 - 1 )
    Bilecikspor-Orhangazi Gençlerbirliği...................( 2 - 0 )

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Beşiktaş Avrupa defterini kapattı

Beşiktaş 77 dakika aslanlar gibi mücadele ettiği Bayer Leverkusen karşısında hakemin tartışmalı bir kararı sonrası verdiği penaltıdan sonra tura veda etti

Leverkusen
    Butt Castro Mauduni Juan Babic B.Schneider Rolfes Freier Athirson Voronin Barbarez

Beşiktaş
    Runje İbrahim T. Koray Baki İbrahim Ü. Ali T. Serdar Kleberson Burak
    Ricardinho Bobo

MAÇ BAŞLADI

2. dakikada Beşiktaş defansının hatasından yararlananan Athirson top sürdü, cezaalanına girmeden sert vurdu Runje top sektirdi, dönen topu Barbarez kafayla tamamladı Hırvat kaleci topa sahip oldu..

3. dakikada Athirson bir kez daha topu kaptı, vuruşunu yaptı top yandan auta çıktı.

4. dakikada Ali Tandoğan sağ çaprazdan şutunu çekti top kaleci Butt'ta kaldı

7. dakikada Barbarez Athirson'un pasıyla cezaalanına girdi Runje erken çıkarak topu kornere yolladı

10. dakikada Freier seri çalımlarla cezaalanına girdi yerden sert ortasına bomboş durumda iki Leverkusenli dokunamayınca Kartal büyük bir tehlikeden kurtuldu.

13. dakikada Bobo Freier tarafından düşürüldü serbest atışı Ricardinho kullandı, defanstan seken top Serdar'ın önünde kaldı genç oyuncunun yerden vuruşu yan ağlarda kaldı

14. dakikada Beşiktaş defansı büyük bir hata yaptı, Voronin bir anda topu önünde buldu, Runje'yi çalımladı boş kaleye vuruşunu yaptı top üstten auta çıktı

18. dakikada Schenieder'in yerden ortasında Baki topa son anda ayak koyarak kalesinde mutlak bir tehlikeyi kornerle savuşturdu

20. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Ali Tandoğan soldan ortasını yaptı, cezaalanının uzak köşesindeki Burak'tan önce defans topu taca attı

22. dakikada Beşiktaş mutlak bir golden oldu. İbrahim Üzülmez defansın arkasına sarktı, ortasını yaptı Bobo gelişine vurmak yerine düzeltip kafayla vurdu, top kalecide kaldı

29 dakikada Ricardinho seri çalımlarla Leverkusen defansını geçti topu Bobo'ya aktardı, ancak Brezilyalı golcü topa vurmakta gecikince Almanlar tehlikeyi savuşturdu

34. dakikada Freier'in sağdan ortasında Runje Barbarez'den önce yatarak topa sahip oldu

37. dakikada düdükten sonra topa vuran İbrahim Üzülmez sarı kart gördü.

40. dakikada Beşiktaş tehlikeli geldi. Burak Yılmaz'ın defansın arkasına attığı topa Castro İbrahim Üzülmez'den önce ayak koyarak defansını rahatlattı.

45. dakikada Beşiktaş defansının arkasına atılan topa Juan hareketlendi, ancak Runje tehlikeyi erken sezerek çıktı ve topu aldı

İlk yarı 0-0 berabere sona erdi

İkinci yarıda ilk tehlikeli atak Beşiktaş'tan geldi, Ali'nin defansın arkasına yolladığı topa Bobo vurmak istedi Juan araya girerek tehlikeyi önledi

49. dakikada Burak, kalecinin önde olduğunu görünce aşırtmak istedi, Alman kaleci topa sahip oldu

54. dakikada Barbarez'e sert hareket yapan Koray sarı kart gördü.. Leverkusen'in kullandığı serbest atışta 3 oyuncu birden topu ıskalayınca temsilcimiz rahat bir nefes daha aldı

58. dakikada Bobo topla ilerledi, son çizgiye kadar indi ortasını yaptı, Ricardinho'dan önce defans topu uzaklaştırdı

62. dakikada ani gelişen Leverkusen atağında Athirson cezaalanına girmeden vurdu, Runje topa iki hamlede sahip oldu.

65. dakikada Kleberson sağdan nefis hareketlerle ilerledi, ortasını yaptı, Bobo'dan önce Juan topu uzaklaşktırdı..

66. dakikada Castro çıktı, yerine Barnetto girdi..

Beşiktaş'ta da Bobo'nun yerine Nobre oyuna girdi

70. dakikada Athirson'un uzaktan vuruşu yandan auta çıktı..

72. dakikada Burak Yılmaz yerini Gökhan Güleç'e bıraktı

75. dakikada Nobre topuk pasıyla Ali Tandoğan'ı kaçırdı, bu oyuncunun ortasında Kleberson kafayla dışarı attı

76. dakikada Top cezaalanı içinde Baki rakibini formasından çekince Bayer Leverkusen penaltı kazandı, topun başına Babiç geldi vuruşunu yaptı Runje kurtardı, ancak geriden gelen Schneider topu ağlarla buluşturdu: 1-0

78. dakikada Voronin oyundan çıktı yerine Bracker girdi

81. dakikada Ali'nin ortasına kimse dokunamadı, defans topu uzaklaştırdı

83. dakikada Ricardinho'nun kullandığı serbest atışta Gökhan Güleç, aşırtma bir vuruş denedi ancak top kaleci Butt'un ellerinde kaldı

86 dakikada Athirson İbrahim Toraman'dan faulle karışık topu aldı ilerledi ortasını yaptı Barbarez topun üzerinden atladı, Brackker vurdu, Runje çıkarttı ancak topu önünde bulan Barbarez yerden bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı

90. dakikada cezaalanı içinde Barnetta Ali Tandoğan'ı düşürdü hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi Ricardinho farkı bire indirdi

91. dakikada Barbarez, defansın arkasına sarktı Runje'yi geçti vuruşunu yaptı, Runje yerden bir kez daha müdahale ederek topu kornere tokatladı

90+2. dakikada Butt serbest atışı geciktirince sarı kart gördü

Karşılaşma Bayer Leverkusen'in 2-1 üstünlüğüyle sona erince Beşiktaş 3 puanda kalarak Avrupa macerasına son vermiş oldu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İnegölspor Sivasspor'u dağıttı

Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu'nda yapılan İnegölspor-Sivasspor maçını ev sahibi ekip farklı kazanırken Yiğidolar karşılaşmayı 9 kişiyle tamamladı..

Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu'nda yapılan İnegölspor-Sivasspor maçı ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Sivasspor maçı 9 kişiyle tamamladı

11. dakikada sağ kanatta topla buluşan İnegölspor'dan Alaattin, ceza sahası içinde müsait durumdaki Caner'e pasını verdi. Bu futbolcunun şutunu, kaleci Akın kurtardı.

17. dakika İnegölspor'dan Alaattin'in düşürülmesiyle ceza sahası önünde kazanılan serbest atışı, Caner kullandı. Caner'in direkt kaleye vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

24. dakikada ev sahibi takımdan Muhammet'in orta alandan yaptığı ortada, Caner ceza sahası içinde topla buluştu. Caner'in plase vuruşla kaleci Akın'ın üzerinden aşırttığı top, ağlarla buluştu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakikada Sivasspor'dan Gökhan'ın sağ kanattan kullandığı korner atışında topla buluşan Servet'in kafa şutunu, kaleci Haydar kornere çeldi.

53. dakikada İnegölspor'dan Onur'un ceza sahasına yaptığı ortada, Servet topu ayaklarının altından kaçırınca, Caner kaleci Akın'la karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun sert şutunu, kaleci Akın güçlükle kontrol altına aldı.

70. dakikada İnegölspor kalecisi Haydar'ın degajında top, karşı yarı sahada Alaattin'in önüne düştü. Caner ile verkaç yaparak ceza sahası içinde topla buluşan Alaattin'in şutunda, top ağlarla buluştu: 2-0

88. dakikada sağ kanattan Aydın'ın ortasında ceza sahasında topla buluşan Arif, düzgün bir vuruşla topu kaleci Akın'ın solundan kaleye gönderdi: 3-0

90. dakikada Sivasspor Mehmet Yılmaz'ın ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı atışı kazandı. Ertuğrul'un vuruşunda kaleci Haydar'dan dönen topu Fatih tamamladı ve maçın skorunu tayin etti: 3-1

Karşılaşma İnegölspor'un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Şehir Hakemler: Abdullah Yılmaz xx, Gökhan Memişoğlu xxx, Uygar Bebek xxx

İnegölspor: Haydar xxx, Aydın xxx, Mesut Çaytemel xxx (Dk. 84 Cemal x), Ramazan xxx, Murat xxx, Hayrullah xxx, Alaattin xxx (Dk. 78 Arif xxx), Onur xxx (Dk. 89 Hüseyin ?), Muhammet xxx, Caner xxx, Mesut Özkalkan xx

Sivasspor: Akın xx, Gündüz Azer x, Hayrettin xx, Servet xx, Murat xx, Hasan x (Dk. 66 Ertuğrul x), Hakan x, Gökhan x, Cem Karaca x (Dk. 46 Fatih xx), Serdar Topraktepe x (Dk. 70 Gürhan x), Mehmet Yılmaz x

Goller: Dk. 24 Caner, Dk. 70 Alaattin, Dk. 88 Arif (İnegölspor), Dk. 90 Fatih (Sivasspor)

Sarı Kartlar: Dk. 16 Mesut Çaytemel, Dk. 62 Mesut Özkalkan, Dk. 73 Ramazan (İnegölspor), Dk. 29 Serdar Topraktepe, Dk. 38 Cem Karaca, Dk. 81 Mehmet (Sivasspor)

Kırmızı Kart: Dk. 45 Gündüz Azer, Dk. 81 Gökhan (Sivasspor)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Trabzon Ankara'dan karlı dönüyor

Ligin ilk yarısındaki son maçta rakibini farklı mağlup eden Trabzon, Kupa maçında bu kez Ankara ile deplasmanda golsüz berabere kalarak puanını 5'e çıkarttı

2. dakikada Feridun'un tehlikeli ortasında Ankaraspor defansı topa erken müdahale ederek topu uzaklaştırdı..

17. dakikada Trabzonspor yarı alanının ortalarında topla buluşan Petrous'un sert şutunda, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta çıktı.

27. dakikada Trabzonspor ceza yayının içinde kazanılan serbest vuruşu Wederson kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
    45. dakikada Ferhat'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Marcelinho bekletmeden vurdu. Kaleci Faruk direğin dibinde meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

57. dakikada Gökdeniz'in sağ taraftan kullandığı korner atışından gelen topa, ceza alanı içinde iyi yükselen Stepanov kafayla vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

60. dakikada Musa'nın ceza alanına girer girmez yaptığı ortada, Ediz'e çarpan top yan ağlarda kaldı.

62. dakikada Marcelinho'nun sol taraftan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Ersen Martin'in kafa vuruşuyla kaleye gönderdiği top direğin yanından auta çıktı.

66. dakikada Ersen Martin'in uzak direğe yaptığı ortada, Marcelinho topa kafayla vurdu. Kaleci Faruk meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

78. dakikada Ersen Martin'in ceza alanı içinde çektiği şutta, kaleye paralel giden topa Marcelinho uzak direkte dokunamayınca meşin yuvarlak auta çıktı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca karşılaşma golsüz sona erdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bursaspor ilk galibiyetini aldı..

Fortis Türkiye Kupası A grubu'nda yapılan maçta Bursaspor, Karşıyaka'yı 2-0 yendi.. Gruptaki ilk 3 puanını alan yeşil beyazlıları galibiyete taşıyan golleri ikinci yarıda De Souza ve Sinan Kaloğlu attı..
    -BURSASPOR: 2 - KARŞIYAKA: 1

STAT: Bursa Atatürk

HAKEMLER: Özgüç Türkalp xx, Alpaslan Acımert xx, Erdinç Sezertam xx

BURSASPOR: Yavuz x, Yenal xx, Hasan xx, Ömer Erdoğan xx, Egemen xx, Cumhur xxx (İbrahim dk. 90 ?), Ömer Aysan xxx, Sumulikoski xxx, De Souza xxx, Sinan Kaloğlu xxx (Pancu dk. 78 x), Zafer Biryol x (Burak dk. 74 xx)

YEDEKLER: Ömer Çatkıç, İsmai Güldüren, Orhan, Volkan

TEKNİK DİREKTÖR: Engin İpekoğlu

KARŞIYAKA: Recep xx, Serkan Bekiroğlu x (Ufuk dk. 65 x), Onur xx, Ulaş xx, Sezer x, Olgay x, Ömür xx, Atilla x, Ramazan x (Taylan dk. 58 x), Güngör (Kadir dk. 78 x), Deniz xx

YEDEKLER: Tamer, Sadullah, Yiğit, Tolga

TEKNİK DİREKTÖR: Turgut Uçar

GOLLER: De Souza (dk. 56), Sinan Kaloğlu (dk. 66), Ulaş (dk. 80)

SARI KARTLAR: Deniz, Serkan, Onur, Sezer (Karşıyaka)

.: MAÇTAN DAKİKALAR :.
    10. dakikada De Souza'nın sol kanattan kullandığı kornerde müsait durumda Cumhur, kafayı kötü vurunca defans topu uzaklaştırdı.

14. dakikada Sinan Kaloğlu'nun pasıyla topla buluşan De Souza'nın ceza sahası ön çizgisinden sert şutunda kaleci Recep, topu kontrol etti.

35. dakikada De Souza'nın sol kanattan kullandığı kornerde Cumhur'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

42. dakikada Bursaspor'un ceza sahasında kazandığı endirekt vuruşu Egemen, Zafer ile paslaşarak kullandı. Egemen'in sert şutunda barajdan dönen topla buluşan Sinan Kaloğlu'nun sol çaprazdan sert şutu üstten auta çıktı.

49. dakikada Sinan Kaloğlu'nun pasıyla ceza sahasına giren Zafer Biryol'un sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

52. dakikada gelişen Bursaspor atağında De Souza'nın penaltı noktası üzerine gönderdiği topa Sinan Kaloğlu kafayı vurdu. Arka direkte Zafer Biryol'un kafayla tamamladığı top üst direkten döndü.

56. dakikada Sinan Kaloğlu'nun sağ kanattan ceza sahasına ortasında arka direkte topla buluşan De Souza, rakibini çalımladıktan sonra sert vurdu. Top köşeden ağlarla buluştu. 1-0

66. dakikada taç çizgisi yanında aldığı topu direkte kaleye gönderen Sinan Kaloğlu, nefis bir gole imza attı. Sinan Kaloğlu'nun vuruşunda top kalecinin üzerinde ağlarla buluştu. 2-0

80. dakikada Deniz'in sağ kanattan ortasında Ulaş, kafayla topu ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi. 2-1

MAÇ ÖNCESİ OLAY-
    Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı izlemek için İzmir Karşıyaka'dan gelen 20 otobüs, Uludağ Elektrik A.Ş. binası önünde polis tarafından aranmak için durduruldu. Bu sırada bir grup Bursaspor taraftarı, kendi takımları lehinde tezahürat yapmaya başladı. Bunun üzerine Karşıkaya taraftarları, otobüslerinden döner bıçaklarıyla inerek, Bursaspor taraftarlarına saldırdı. Taraftarlar arasında büyük bir panik ve caddelerde kovalamaca yaşandı. 50 kadar çevik kuvvet polisi ile asayiş ekipleri, eli döner bıçaklı Karşıyaka taraftarlarına müdahale etti. Bıçakla taraftarlar güçlükle etkisiz hale getirilerek, otobüslere bindirilerek stat önüne götürüldü. Burada üst araması yapılan taraftarlar stada alındı. Arbedede bir otobüsün camı taşla kırılırken, yaralanan olmadı. Otobüsün şoförü, "Benim ne günahım var? Bir cam bir milyar lira" diye tepki gösterdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Fener'den PFDK'yı yakacak dosya

Fenerbahçe'ye üç maç seyircisiz oynama, Başkan Aziz Yıldırım'a da bir yıl hak mahrumiyeti cezası veren PFDK hangi futbolcunun dosyasını sümen altı etti?

Sarı-lacivertli kulüp, hakemlere küfür eden Ankaragücülü futbolcu Sedat Bayrak'la ilgili, Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun sümenaltı ettiği raporu pazartesi açıklayacak

Fenerbahçe'ye üç maç seyircisiz oynama, Başkan Aziz Yıldırım'a da bir yıl hak mahrumiyeti cezası veren Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun, hakemlere ana-avrat küfür eden Ankaragücülü Sedat Bayrak ile ilgili hakem raporunu görmezden gelerek, büyük bir skandala imza attığı ortaya çıktı.

Başkent ekibinin 15. haftada Ankara'da oynadığı Antalyaspor maçının 89. dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kalan Sedat'ın soyunma odasına giderken 4. hakem Mehmet Fatih Gökçe'nin yanında hakemlere küfür etmesi ve el-kol hareketleriyle protestoda bulunması rapor edildi.
    Hukuk Kurulu, 4. hakem Gökçe'den Ankaragücülü oyuncunun "ihraç sonrası tribünlere ve yedek kulübesine tahrik edici harekette bulundu" ifadelerinin açıklanması talebiyle ek rapor istedi. Gökçe ek raporda Sedat'ın tahrik ile ilgili eyleminde kusur bulunmadığını yazdı.

Kurul raporla birlikte Sedat Bayrak'ı PFDK'ya sevk etti. Sedat'ın 4. hakeme "Git o hakemlere söyle hepsinin anasını avradını ....." şeklindeki küfürünün de yer aldığı ilk raporu görmezden gelen Disiplin Kurulu, ek rapordaki ifadeler doğrultusunda Sedat'a ceza verilmesine gerek olmadığı kararına vardı.

Sedat kırmızı karttan dolayı bir maçlık cezasını Sivasspor karşılaşmasında çektikten sonra ligin son haftasında takımının Fenerbahçe ile oynadığı maçta forma giydi.

Hakemlere küfür ettiği raporda açıkça belirtilmesine karşın Sedat'ın cezasız kalması, Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın, Haluk Ulusoy yönetimine yakınlığına bağlanırken, olayın ortaya çıkması federasyon içinde de paniğe yol açtı.

Asgari üç maç ceza alması gereken Sedat ile ilgili söz konusu kararı Fenerbahçe Kulübü'nün pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısında belgeleriyle birlikte gündeme getireceği de öğrenildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Canaydın'dan Ümit Karan'a gol!

Kulüp yararına satışa sunulan bir cep telefonu için yapılan açık artırmaya katılması beklenen Ümit Karan, isteksiz davranınca devreye G.Saray Başkanı girdi ve

Kulüp yararına satışa sunulan bir cep telefonu için yapılan açık artırmaya katılması beklenen Ümit Karan, isteksiz davranınca devreye G.Saray Başkanı girdi. Canaydın, "O telefonu 6 bin YTL’ye alıyorum ve Ümit’e hediye ediyorum" dedi.

GALATASARAY Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, golcü futbolcusu Ümit Karan’a, hiç unutamayacağı bir gol attı... Nasıl mı? Okuyun ve haklı mıyız değil miyiz, siz karar verin.

Tarih, 14 Aralık 2006... Yer, Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği’nin (GSYİAD) geleneksel yılbaşı balosunun yapıldığı Polat Renaissance Oteli.

Özhan Canaydın, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, bazı futbolcular ve antrenörlerin katıldığı baloda, Galatasaray Kulübü yararına bir müzayede düzenlendi. Yalçın Dümer’in yönettiği müzayedede 2 adet Nokia M72 model cep telefonu, 1 adet futbol topu, 1 adet futbol takımı forması ve Avrupa Üçüncüsü Galatasaray Bayan Basketbol Takımı’nın bir forması, açık artırmayla satışa çıkarıldı.

Gerekeni yap!

İlk olarak cep telefonlarından birini açık artırmaya çıkaran Yalçın Dümer, direkt Ümit Karan’a dönüp, "Acaba Ümit ne diyor?" dedi. Dümer uzun süre cevap bekledi, ancak golcü futbolcu oralı bile olmadı. Bunun üzerine Özhan Canaydın devreye girip, "5 bin YTL" diye seslenerek, artırmaya katıldı. Dümer, Başkan’ın bu çıkışının ardından tekrar Ümit’e dönüp, ’acaba artırmaya katılacak mı?’ diye bekledi. Futbolcudan yine ses çıkmayınca, başkan Canaydın, Yalçın Dümer’i yanına çağırıp, "Ümit mukaveleyi yeni yaptı. Gerekeni yapsın" dedi. Canaydın’ın bu sözlerine rağmen Ümit yine isteksiz davranınca, bu kez yanında oturan antrenör Nezihi Boloğlu ve sportif direktör Mustafa Turgun, devreye girdi. İkisi birden "Artırmaya katıl" diye ısrar edince Ümit, 5 bin 500 YTL ile müzayedeye katıldı. Canaydın’ın golü işte tam bu noktada geldi...

Salonda alkış tufanı

Galatasaray Kulübü Başkanı, "6 bin YTL’ye alıyorum ve Karan’a hediye ediyorum" diyerek; hem artırmayı bitirdi, hem de elini cebine atmaya yanaşmayan Ümit Karan’a gönderme yaptı. Baloda bulunan diğer konuklar da Canaydın’ın neden böyle bir davranışta bulunduğunu anlamış olmalı ki, salonda bir alkış tufanı koptu.

Rekor Dedehayır’da

Açık artırmada daha sonra satışa sunulan ikinci cep telefonu 10 bin YTL’ye GSYİAD Başkanı Teoman Cem Kadıoğlu, futbolcu formasını 20 bin YTL’ye kulüp yönetim kurulu üyesi Tunca Hazinedaroğlu, futbol topunu 7 bin YTL’ye GSYİAD üyesi bir işadamı, bayan basketbol takımı formasını ise 40 bin YTL’ye kulüp yönetim kurulu üyesi Ahmet Dedehayır aldı.

Gecenin dikkat çeken bir başka olayı, müzayedede elde edilen 83 bin YTL gelirin 66 bin YTL’sinin Galatasaraylı yöneticilerin cebinden çıkması idi.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri