Evet arkadaşlar defne adı altına alınan harbiye mahallesi olarak geçen yaşadığım yerde su aylık faturalar epeyi astronomik olarak gelmeye başladı. maalesef büyük şehir belediye başkanı ile defne belediye başkanı astronomik fiat'a bir çare bulamıyorlar. evler için harbiye mahallesinde su tonajı fiat birimi atık su vergisi ile yaklaşık 5 tl'ye geliyor. ve evlerde aylık kota birim değişik fiat çizelgesi hakim. işyerleri ise 10 tl'den hesaplanarak yine tonaj birim fiatı farklı bir şekilde hesaplanmaktadır. şimdi asıl sorunda harbiye mahallesi hariç etrafındaki bütün köyler ve mezralarda tonaj su fiat birimi, bildiğim kadarıyla 50-75 kuruş ve 1 liradan satılmaktadır. Hatsu su firması su fiatlarınıda daha aşağı çekeceğine, zam koymayıda düşünüyorlar. son olarakta harbiye mahallesi suyunu kendi içinden yani şelalerinden elde etmektedir. benim su fatura ücretim bu ay 150 tl. yüzlerce kere yaşam için gerekli olan faturaların çok az meblağda gelmesi gerektiyini yazdım. ama Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az. ben burda harbiye mahallesine kasıt olduğunu düşünüyorum. ve hakkımı son kuruşuna kadar helal etmiyorum. ve son olarak hiç bir bürokratın vatandaşını düşündüğüne inanmıyorum.
Yer imleri