REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/28 İlkİlk 12345678910111227 ... SonSon
272 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Saglı Bilgisi ve Ansiklopedisi

  1. #11

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Besinlerdeki Kalori Miktarları ( Tablo 1 )

    Sebzeler (100gr)
    Et Ürünleri (100gr)
    Meyveler (100gr)
    Unlu Mamüller (100gr)

    Bezelye
    84
    Biftek
    156
    Armut
    61
    Bisküvi
    418

    Biber
    22
    Dana eti
    223
    Ananas
    52
    Beyaz un
    368

    Domates
    22
    Hindi
    160
    Avokado
    147
    Beyaz ekmek
    68

    Enginar
    53
    Koyun eti (az yağlı)
    247
    Çilek
    37
    Çavdar ekmeği
    58

    Fasulye
    32
    Koyun eti (yağlı)
    310
    Erik
    75
    Çikolatalı pasta
    300

    Havuç
    42
    Ördek
    404
    Elma
    58
    Elmalı tart
    276

    Ispanak
    26
    Pirzola (kuzu)
    263
    İncir
    80
    Kepek
    213

    Karnabahar
    27
    Sığır eti (az yağlı)
    225
    Karpuz
    26
    Mısır unu
    368

    Kereviz
    40
    Sığır eti (yağlı)
    300
    Kavun
    33
    Makarna
    369

    Lahana
    40
    Tavuk
    215
    Kayısı
    51
    Talaş böreği
    360

    Marul
    14
    Süt Ürünleri (100gr)
    Kiraz
    70
    Şarküteri (100gr)

    Maydanoz
    44
    Ayran
    37
    Limon
    27
    Pastırma
    250

    Mantar
    28
    Beayaz peynir
    235
    Muz
    85
    Salam
    450

    Mısır (taze)
    96
    Dil peyniri
    290
    Mandalina
    46
    Sosis
    322

    Pancar
    43
    İnek sütü
    61
    Portakal
    76
    Sucuk
    452

    Patates (haşlama)
    76
    Kaşar peyniri
    404
    Şeftali
    38
    Yumurta (haşlama)
    158

    Patates (kızarmış)
    280
    Kaymak (krema)
    240
    Üzüm
    67
    Yumurta (çiğ)
    185

    Patates cipsi
    568
    Krem peynir
    349
    Vişne
    58
    Zeytin (siyah)
    207

    Patlıcan
    25
    Lor peyniri
    85
    Bakliyat (100gr)
    Zeytin (yeşil)
    144

    Pırasa
    52
    Tulum peyniri
    257
    Fasulye
    340
    Kuru Yemişler (100gr)

    Salatalık
    15
    Yoğurt
    62
    Mercimek
    340
    Badem
    598

    Soğan (kuru)
    38
    İçecekler (100ml)
    Nohut
    360
    Ceviz
    651

    Turp
    19
    Çay (şekersiz)
    0
    Pirinç
    363
    Fındık
    634

    Şekerli Gıdalar (100gr)
    Elma suyu
    47
    Yağlar (100gr)
    Fıstık
    582

    Bal
    315
    Kahve (sade)
    0
    İç yağı
    758
    Kestane (haşlan.)
    131

    Çikolata
    528
    Kakao (süt+şeker)
    91
    Margarin
    720
    Kestane (kavrul.)
    245

    Kakao
    289
    Kolalı içecek
    39
    Sıvı yağ
    884
    Mısır (patlamış)
    386

    Şeker
    385
    Portakal (suyu)
    45
    Tere yağı
    717
    Şam fıstığı
    594

  2. #12

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Besinlerdeki Kalori Miktarları ( Tablo 2 )

    MEYVELER
    Miktar
    Kalori
    Yağ
    Lif
    Protein
    Carbonhid.
    Sodyum
    C Vitamini


    Armut
    1 Adet
    100
    0.5 gr
    4 gr
    0.5 gr
    25 gr
    0
    6.5 mg


    Avokado
    1 Adet
    323.5
    31 gr
    10 gr
    4 gr
    15 gr
    20 mg
    16 mg


    Çilek
    1 Kase
    45.5
    0.5 gr
    3.5 gr
    1 gr
    10.5 gr
    1.5 mg
    86 mg


    Elma
    1 Adet
    81
    0.5 gr
    3.5 gr
    0
    21 gr
    0
    8 mg


    Erik
    1 Adet
    100
    0.5 gr
    4 gr
    0.5 gr
    25 gr
    0
    6.5 mg


    Greyfurt
    1 Adet
    82
    0
    3 gr
    4 gr
    20 gr
    0
    88 mg


    Karpuz
    1 Kase
    48.5
    0.5 gr
    1 gr
    1 gr
    11 gr
    3 mg
    12 mg


    Kiraz
    1 Kase
    104
    1.5 gr
    3.5 gr
    1.5 gr
    24 gr
    0
    10 mg


    Kivi
    1 Adet
    46.5
    0.5 gr
    2.5 gr
    1 gr
    11.5 gr
    4 mg
    74.5 mg


    Limon
    1 Adet
    21.5
    0.5 gr
    5 gr
    1.5 gr
    11.5 gr
    3 mg
    83 mg


    Mandalina
    1 Adet
    37
    0
    2 gr
    0.5 gr
    9.5 gr
    1 mg
    12 mg


    Muz
    1 Adet
    108.5
    0.5 gr
    3 gr
    1 gr
    27.5 gr
    1 mg
    10.5 mg


    Nektarin
    1 Adet
    66.5
    0.5 gr
    2 gr
    1.5 gr
    16 gr
    0
    7.5 mg


    Portakal
    1Adet
    61.5
    0
    3 gr
    1 gr
    15.5 gr
    0
    69.5 mg


    Şeftali
    1 Adet
    42
    0
    2 gr
    0.5 gr
    11 gr
    0
    6.5 mg


    Üzüm
    1 Kase
    58
    0.5 gr
    1 gr
    0.5 gr
    16 gr
    2 mg
    3.6 mg

  3. #13

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Besinlerdeki Kalori Miktarları ( Tablo 3 )

    SEBZELER
    Miktar
    Kalori
    Yağ
    Lif
    Protein
    Carbonhid.
    Sodyum
    Demir


    Brokoli
    1 Demet
    170
    2 gr
    18 gr
    18 gr
    32 gr
    164 mg
    5 mg


    Domates
    1 Adet
    26
    0.5 gr
    1.5 gr
    1 gr
    5.5 gr
    11 mg
    0.5 mg


    Havuç
    1 Adet
    26
    0
    2 gr
    0.5 gr
    6 gr
    21 mg
    0


    Ispanak
    1 Demet
    75
    1
    9 gr
    9.5 gr
    12 gr
    268.5 mg
    9 mg


    Karnıbahar
    1 Adet
    144
    1 gr
    14 gr
    11 gr
    30 gr
    172.5 mg
    2.5 mg


    Mantar
    1 Kase
    17
    0
    1 gr
    1.5 gr
    3.2 gr
    2.8 mg
    1 mg


    Marul
    1 Adet
    64
    1 gr
    7.5 gr
    5.5 gr
    11 gr
    49 mg
    2.5 mg


    Mısır
    1 Adet
    77
    1 gr
    2.5 gr
    3 gr
    17 gr
    13.5 mg
    0.5 mg


    Patates
    1 Adet
    96
    0
    2 gr
    2.5 gr>
    22 gr
    7 mg
    1 mg


    Salatalık
    1 Adet
    39
    0
    2 gr
    2 gr
    8 gr
    6 mg
    1 mg


    Sarımsak
    1 Diş
    4.5
    0
    0
    0
    1 gr
    0.5 mg
    0


    Soğan
    1 Adet
    41
    0
    2 gr
    1 gr
    9.5 gr
    3 mg
    0

  4. #14

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Besinlerdeki Kalori Miktarları ( Tablo 4 )

    ENİZ ÜRÜNLERİ
    Miktar
    Kalori
    Yağ
    Doy. Yağ
    Kolesterol
    Protein
    Potasyum
    Sodyum


    Alabalık
    238
    247.5
    8.5 gr
    2.5 gr
    197.5 mg
    40 gr
    811.5 mg
    138 mg


    Dil Balığı
    163 gr
    148.5
    2 gr
    0.5 gr
    78 mg
    30.5 gr
    588.5 mg
    132 mg


    Istakoz
    150 gr
    135
    1.5 gr
    0.5 gr
    142.5 mg
    28 gr
    412.5 mg
    444 mg


    Karides
    4 Adet
    29.5
    0.5 gr
    0
    42.5 mg
    5.5 gr
    52 mg
    41.5 mg


    Kılıç Balığı
    136 gr
    164.5
    5.5 gr
    1.5 gr
    53 mg
    27 gr
    391.5 mg
    122.5 mg


    Mezgit
    193 gr
    168
    1.5 gr
    0.5 gr
    110 mg
    36.5 gr
    600.5 mg
    131 mg


    Midye
    1 Tane
    17
    0.5 gr
    0
    5.5 mg
    2.5 gr
    64 mg
    57 mg


    Ringa
    184 gr
    290.5
    16.5 gr
    4 gr
    110.5 mg
    33 gr
    601.5 mg
    165.5 mg


    Sazan
    218 gr
    277
    12 gr
    2.5 gr
    144 mg
    39 gr
    726 mg
    107 mg


    Som Balığı
    198 gr
    281
    12.5 gr
    2 gr
    109 mg
    39.5 gr
    970 mg
    87 mg


    Ton Balığı
    85 gr
    87.5
    1 gr
    0.5 gr
    40 mg
    18.5 gr
    346 mg
    31.5 mg


    Uskumru
    112 gr
    229.5
    15.5 gr
    3.5 gr
    78.5 mg
    21 gr
    351.5 mg
    101 mg


    Yılan Balığı
    204 gr
    375.5
    24 gr
    5 gr
    257 mg
    37.5 gr
    555 mg
    104 mg

  5. #15

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Yapılan İşe Göre Harcanan Kalori Miktarı

    Yapılan İş
    Süre
    Harcanan kalori miktarı


    Ağırlık çalışmak
    30 dak
    135 kalori


    Merdiven çıkmak
    15 dak
    18 kalori


    Bulaşık yıkamak
    15 dak
    6 kalori


    İp atlamak
    15 dak
    26 kalori


    Araba kullanmak
    1 saat
    150 kalori


    Bahçe işleri
    30 dak
    150 kalori


    Bisiklete binmek
    30 dak
    315 kalori


    Kürek çekmek
    30 dak
    210 kalori


    Ayakta yapılan işler
    30 dak
    105 kalori


    Eşya taşımak
    15 dak
    120 kalori


    Bilgisayar kullanmak
    1 saat
    90 kalori


    Duş almak
    15 dak
    37.5 kalori


    Temizlik yapmak
    30 dak
    105 kalori


    Mutfak işleri
    30 dak
    75 kalori


    Tenis oynamak
    30 dak
    117 kalori


    Uyumak
    15 dak
    21 kalori


    Televizyon seyretmek
    15 dak
    21 kalori


    Yürüyüş yapmak
    20 dak
    72 kalori


    Basketbol oynamak
    30 dak
    261 kalori


    Yüzmek
    15 dak
    162 kalori


    Voleybol oynamak
    1 saat
    186 kalori

  6. #16

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Vitaminler Tablosu

    Vitamin adı
    Erkeklerde günlük doz
    Kadınlarda günlük doz
    Bulunduğu Besinler
    Sağladığı yararlar
    Eksikliğindeki bulgular

    A Vitamini
    1000 mikrogram RE*
    800 mikrogram RE
    Karaciğer, patates, havuç, mango, ıspanak, süt, yumurta sarısı, mozzarella peyniri, kayısı.
    Sağlıklı hücre ve doku gelişimi göz sağlığı, enfeksiyonla savaş, diş ve kemik gelişimi.
    Gece körlüğü, enfeksiyonlara yatkınlık, kuru der ve tat alma duyusunda azalma, yorgunluk, gözyaşı kuruluğu, diş ve dişeti bozuklukları, büyüme geriliği

    C Vitamini
    50-60 mg
    50-60 mg
    Portakal,greyfurt,çilek, kivi, brokkoli, biber.
    Sindirim sisteminde demir emiliminin hızlanması, sağlıklı diş ve diş etleri, kemikler ve kasların dayanımı, yara iyileşmesi, enfeksiyonlar ile savaş, vücut hücrelerini koruyan kuvvetli antioksidan etkisi.
    Sağlıksız diş ve dişetleri,eklem rahatsızlıkları, yara ve kırıkların yavaş iyileşmesi, iştah kaybı, kaslarda güçsüzlük, cilt kanamaları, anemi, sindirim bozuklukları.

    D Vitamini
    5-10 mikrogram
    5-10 mikrogram
    Süt,yumurta, margarin, somon balığı, yulaf ezmesi.
    Kalsiyum ve fosforun sindirim sisteminden emilimini sağlar. Böbreklerden kalsiyum kaybını önler, sağlıklı sinir sistemi ve normal kalp fonksiyonlarının devamlılığında rol alır.
    Kemik bozukluğu, diş bozuklukları, kemiklerin sertliğini yitirmesi, kas zayıflığı, yetersiz kalsiyum emilimi, böbreklerde fosfor retansiyonu.

    E Vitamini
    10 mg
    8 mg
    Ayçiçeği,buğday, fıstık ezmesi,ton balığı, zeytinyağı, ıstakoz, badem.
    Kırmızı kan hücreleri de dahil olmak üzere tüm vücut hücrelerini koruyan kuvvetli antioksidan etkisi, doymamış yağ asitlerini oksijenin hasar verici etkisine karşı koruma.
    Kırmızı kan hücresi yıkımı, üreme sistemi bozukluğu, cinsel güç kaybı, kaslarda yağ depolanması, kalp ve diğer kaslarda bozulma,cilt kuruluğu.

    B1 Vitamini
    1.2-1.5 mg
    1-1.1 mg
    Bira mayası, sakatat, tahıl, balık, fındık, kuru fasulye, ıspanak, karnabahar, avokado, yulaf ezmesi.
    Vücudun enerji üretimi için gerekli metabolik döngüde anahtar rolü, Karbonhidrat sindirimine yardımcılık ,sinir sistemi, kas ve kalbin normal fonksiyonu için gereklilik, iştahı düzenleme,büyüme ve kas dokusunu arttırma.
    İştah kaybı, yorgunluk, felç, sinir sistemi duyarlılığı, kilo kaybı, ağrı, depresyon, sersemlik hali, kabızlık, sindirim sistemi problemleri.

    B6 Vitamini
    1.4-2 mg
    1.4-1.6 mg
    Muz, somon balığı, tavuk, hindi, patates, sığır eti, kavun ıspanak
    Aminoasit yapım ve yıkımı, mekanizması, antikorların oluşumu, vücuttaki sıvı fazlasının uzaklaştırılması, sağlıklı cilt devamlılığı rolü.
    Sinirlilik,cilt hastalıkları, Kas zayıflığı, anemi, ağız içi hastalıkları, kol ve bacaklarda kramplar, saç dökülmesi, yavaş öğrenme,vücutta su tutulması.

    B12 Vitamini
    2 mikrogram
    2 mikrogram
    Yulaf ezmesi, sığır eti, ton balığı, tavuk, hindi, süt, yoğurt, mozzarella peyniri, balık.
    Folik asit ile birlikte kırmızı kan hücresi yapımı ve aneminin önlenmesi, sinirlerin normal gelişimi, sağlıklı sinir sistemi devamlılığı, kalsiyum emilimi yoluyla çocukların büyümesinin hızlandırılması.
    Anemi, iştahsızlık, çocuklarda büyüme gecikmesi, yorgunluk, sinirlilik, depresyon.

    Folik Asit
    150-20 mikrogram
    150-180 mikrogram
    Yulaf ezmesi, ıspanak, mercimek, kuşkonmaz, portakal, nohut, barbunya, ekmek, pirinç,makarna.
    Sağlıklı kırmızı kan hücresi yapımı, sağlıklı hücre yapımı(özellikle gebelik süresince ve sindirim sisteminde) rol oynar.
    Sindirim sistemi hastalıkları, anemi, vitamin B12 eksikliği.

    RE* = Günlük dozlar, Dünya Sağlık Örgütü tarafından sağlıklı kişiler için tavsiye edilmiştir.

  7. #17

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Çok kullanılan gıdalardaki katkılar



    GIDALAR
    KATKI MADDELERİ

    Bebek Maması
    E332, E333, E508, peynir altı suyu, sucrose, lactose, calcium pantothenate, taurine, inositol, vitaminler.

    Ciklet
    E101, E102, E120, E141, E296, E320, E322, E330, E420, E421, E422, E464, E950, E951, E965, phenylalanine, glukonatlar.

    Ekmek
    E170, E282, E300, E471, E472e, alpha-amylase (enzim).

    Gazoz
    E202, E211, E290, E300, E330

    Hamur Kabartma Tozu
    E450a, E500

    Hazır Çorba
    E100, E150, E330, E412, E621, maltodextrin, peynir altı suyu.

    Jöle
    E100, E162, E297, E331, E441

    Kahve Kreması
    E341, E469, E471, E472

    Ketçap
    E202, E211, E300, E412

    Kola
    E150, E338, caffeine.

    Krem Şanti
    E160, E339, E340, E407, E433, E435, E471, E472, E475, E932

    Lokum
    E102, E110, E124, E132

    Margarin
    E160a, E202, E270, E322, E330, gliseridler, vitaminler.

    Mısır Gevreği
    E101, E170, E321, E339, E341, E375, folacin (folik asit), pantotenik asit, thiamine.

    Nektar (Meyve Suyu)
    E300, E330

    Puding
    E102, E110, E160a, E407

    Ton Balığı (Konserve)
    E410, E412, E415

    Toz Meyve İçecekleri
    E101, E102, E110, E129, E171, E330, E331, E341, E375, E414, E415, E440, E466, E500, E551, E950, E951, E954, folacin (folik asit).

    Tuz
    E514, E554, potasyum iyodür.

  8. #18

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Ölçü Pratikleri




    Gıda Maddesi
    Su Bardağı
    Çay Bardağı
    Kahve Fincanı
    Yemek Kaşığı


    Su
    250 gr.
    100 gr.
    15 gr.
    75 gr.


    Süt
    250 gr.
    100 gr.
    15 gr.
    75 gr.


    Tos şeker
    200 gr.
    80 gr.
    20 gr.
    70 gr.


    Pirinç
    250 gr.
    100 gr.
    15 gr.
    70 gr.


    Bulgur
    200 gr.
    75 gr.
    20 gr.
    60 gr.


    Fasulye
    200 gr.
    75 gr.
    -
    60 gr.


    Mecimek
    200 gr.
    75 gr.
    15 gr.
    60 gr.


    İrmik
    180 gr.
    70 gr.
    12 gr.
    55 gr.


    Pudra Şekeri
    125 gr.
    -
    7.5 gr.
    -


    Un
    160 gr.
    70 gr.
    30 gr.
    50 gr.


    Peynir (Rendelenmiş)
    100 gr.
    40 gr.
    4 gr.
    25 gr.


    Badem (Çekilmiş)
    100 gr.
    40 gr.
    6 gr.
    25 gr.


    Ceviz (Çekilmiş)
    100 gr.
    40 gr.
    4 gr.
    25 gr.


    Kakao
    100 gr.
    40 gr.
    5 gr.
    25 gr.


    Zeytin Yağı
    220 gr.
    90 gr.
    15 gr.
    65 gr.


    Ayçiçek Yağı
    220 gr.
    90 gr.
    15 gr.
    65 gr.


    Eritilmiş Yağ
    220 gr.
    90 gr.
    -
    65 gr.


    Tuz
    -
    -
    20 gr.
    -


    Margarin
    180 gr.-
    -
    15 gr.
    50 gr.


    Salça
    125 gr.-
    -
    30 gr.
    -

  9. #19

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Beden Kitle İndeksi Hesabı



















    Top of Form 2

    Kitle İndeksi Hesabı


    Ağırlığınız :
    Kg

    Boyunuz :
    Cm

    Beden Kitle İndeks değeriniz :
    Kg/m2 dir.



    Bottom of Form 2



    Beden Kitle İndeksi Değerlendirmesi


    Beden Kitle İndeksi Değerleri
    Kilo Durumuz

    18.5 kg/m2’ nin altında ise
    Zayıfsınız

    18.5-24.9 kg/m2 arasında ise
    Kilonuz normal

    25-29.9 kg/m2 arasında ise
    Hafif şişmansınız (fazla kilolu)

    30-34.9 kg/m2 arasında ise
    Orta derecede şişman (1. Derece)

    35-39.9 kg/m2 arasında ise
    Ağır derecede şişman (2. Derece)

    40 kg/m2 üzerinde ise
    Aşırı derecede şişman (3. Derece)
    Hesaplama (Kilo *1000)/ boy*15

  10. #20

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    SAĞLIK/ alternatif tıp

    Pürüzsüz cilt, parlak saçlar, sağlam tırnaklar, yalnızca bir düş müdür? Hayır! Doğanın bize sunduğu biçimiyle kullanılan bitkiler, bitkisel yağlar ve öteki ürünlerle mutfakta hazırlanabilen hafif etkili bileşimlerle bedene sağlıklı ve göze hoş gelen bir görünüm kazandırılabilir.

    Genellikle kullanılan kozmetiklerin içerdiği kimyasal maddeler, yapay koku maddeleri ve bir çok katkı maddesi, sürekli kullanıldıklarında yararlı olmaktan ziyade zararlı olabilirler. Kimyasal maddelerle ve yapay koku maddeleriyle sürekli birlikteliğin duyarlı kişilerde ayrıca alerjilere yol açtığı da bilinen bir gerçektir. Tüm bunların yanı sıra, kimyasal kozmetikler çok pahalıdır da!

    Doğal kozmetiğin avantajları

    -Cilt bakımında kullanmak istediğiniz malzemeleri kendiniz seçebilirsiniz.

    -Renk, koku ve dayanıklılık bakımından yapay madde kullanmanız gerekmez.

    -Cilt dostu maddelerle cildin işlevlerini destekleyebilir ve cildin kendisini yenileyebilmesine(regenerasyon) yardımcı olabilirsiniz.

    Tüm bu faktörleri göz önünde bulunduran kadınlar(ve erkekler), gitgide artan bir ilgiyle, reçeteleri yüzyıllardır uygulanmakta olan doğal bakım preparatlarını kullanıyorlar. Dillere destan güzelliğini, bal, kısrak sütü(eşek sütü!), bitkisel esanslar ve yağlarla koruyan Kraliçe Kleopatra, bu konuda önemli bir örnek olarak görülebilir. Cilt, saç ve tırnaklar için kremler, losyonlar, maskeler ve temizlik losyonları hazırlamak isteyen kişinin bu iş için fazla zaman harcamasına da gerek yoktur. Kullanılacak malzemeler eczaneden, bitkisel drog satıcılarından, sebze ve meyve satıcılarından satın alınabilir. Bazı güzellik bitkileri ise bahçede veya balkonda bile yetiştirilebilir.

Sayfa 2/28 İlkİlk 12345678910111227 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •