TAHĐNLĐ ÇÖREK
Malzemeler
 1 su bardağı tahin
 250 gr. ceviz
 1 çay bardağı yağ
 1 çay bardağı seker
 1 çay bardağı yoğurt
 1 çay bardağı kuru maya
 6 su bardağı un
 1 çay bardağı süt
 1 tatlı kasığı tuz
Yapılısı
Bir bardak süt ile kurumaya eritilir. Unun ortası havuz seklinde açılır, eritilmis maya dökülür.
Daha sonra diğer malzemeler sıra ile konulur. Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurun üstü örtülerek yarım saat dinlendirilir. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparılır, orta incelikte bir merdane ile etrafında döndürülür, yuvarlak sekil verilir. Önceden
hazırlanmıs, yağlanmıs tepsiye dizilir etrafında döndürülür, yuvarlak sekil verilir. Önceden
hazırlanmıs, yağlanmıs tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmıs fırına
sürülür, 15-20 dk. pisirilir servise hazırlanır.