AMONYAKLI PASTA
Malzemeler
 1 fincan sana yağı
 1 fincan süt
 1 fincan seker
 2 yumurta
 Karbonat
 Bir çorba kasığı amonyak sodası
 Alabildiğince un
Krema Đçin
 1 kg. süt
 2 kasık un
 2 kasık nisasta
 2 yumurta sarısı
 1,5 bardak seker
 Vanilya
 ¾ paket sana yağı
Yapılısı
Malzemeler karıstırılıp hamur yapılır. Hamur 8 esit parçaya bölünür. Teker teker yarım
santim kalınlığında açılır. Orta derecede ısıtılmıs fırında tek tek üzeri pembelesinceye kadar
pisirilir. Krema malzemeleri karıstırılıp pisirilerek hazırlanır. Her kata krema sürülerek 8 veya 4
katlı pasta hazırlanır. (4 katlı yapılırsa kalan 4 tanesi daha sonra yapılmak üzere saklanır.) Arzuya
göre üzeri süslenip, buzdolabında bekletilip servis yapılır.