AMONYAKLI PASTA
Malzemeler
1 fincan sana yağı
1 fincan süt
1 fincan seker
2 yumurta
Karbonat
Bir çorba kasığı amonyak sodası
Alabildiğince un
Krema Đçin
1 kg. süt
2 kasık un
2 kasık nisasta
2 yumurta sarısı
1,5 bardak seker
Vanilya
¾ paket sana yağı
Yapılısı
Malzemeler karıstırılıp hamur yapılır. Hamur 8 esit parçaya bölünür. Teker teker yarım
santim kalınlığında açılır. Orta derecede ısıtılmıs fırında tek tek üzeri pembelesinceye kadar
pisirilir. Krema malzemeleri karıstırılıp pisirilerek hazırlanır. Her kata krema sürülerek 8 veya 4
katlı pasta hazırlanır. (4 katlı yapılırsa kalan 4 tanesi daha sonra yapılmak üzere saklanır.) Arzuya
göre üzeri süslenip, buzdolabında bekletilip servis yapılır.
Yer imleri