ÇĐKOLATALI TART
Malzemeler
 1 su bardağı un
 1 yumurta sarısı
 5 yemek kasığı tereyağı
 6,5 yemek kasığı pudra sekeri
 1 tutam tuz
Krema Đçin
 100 gr. acı çikolata
 100 gr. ezilmis kestane
 1,5 kasık tereyağı
 100 gr. badem, ceviz ve fındık karısımı
 2 çorba kasığı bal
Yapılısı
Hamuru hazırlamak için unu genis bir tepsiye eleyin. Ortasına ufak parçalara bölünmüs
tereyağı, pudra sekeri, tuz ve yumurtayı ekleyip yavas yavas yoğurarak yumusak bir hamur yapın.
Hamuru bir saat dinlendirin. Fırını orta derecede ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu
merdane ile incelterek kalıba yerlestirin. Üzerine alüminyum folyo serip 2 avuç kuru fasülye ilave
edin. Fırında 10-12 dakika kadar pisirip ızgara üzerinde soğutun. Çikolatayı tereyağı ile benmari
usulü eritin. Kestane, bol ve çekilmis kuru yemisleri ilave edin. Ilıyan kremayı tartın üzerine yayın.
Kuru yemisler, çikolata rendesi ve kestane ile süsleyin.