KAKAOLU KEK
Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı seker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 küçük paket margarin
1 paket kabartma tozu
4 çorba kasığı kakao
Yapılısı
Margarini küçük bir kaba alıp eritelim. Yumurtaları sekerle birlikte krema kıvamını alana kadar
çırpalım. Seker iyice eridikten sonra sütü, yağı ve hamur kabartma tozunu ekleyip çırpmaya
devam edelim. Karısım, iyice sıvı halini aldığında içine kakaoyu ekleyelim. Kakaonun
topraklanmaması için bu karısımdan bir su bardağı ayıralım. Kalanın içine unu katarak tekrar
çırpalım. Daha sonra yağlanmıs bir kek kalıbına bosaltalım. Orta ısılı fırında yaklasık yarım saat
kadar pisirelim. Kekin pisip pismediğini anlamak için ortasına bir bıçak batıralım Bıçak temiz
çıkıyorsa kekimiz pismis demektir. Kekimizi hemen servis tabağına alalım ve henüz sıcakken
ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletelim. Kek, sosu
çektiğinde servis yapalım. Not : Kakaolu kekin üzerine dökeceğiniz sosun daha bol olmasını
istiyorsanız ayırdığınız bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyin. Ayrıca sosu dökmeden
önce karıstırın.
Yer imleri