SEFTALĐLĐ TART
Malzemeler
 200 gr. margarin
 1 fincan sıvı yağ
 2 yumurta
 1,5 su bardağı seker
 Yarım paket kabartma tozu
 3,5 bardak un
 1 yemek kasığı bal
 1 yemek kasığı nisasta
 4 adet seftali
Yapılısı
2 yumurtadan birinin sarısı ayrılır. 1,5 bardağın sekeri bir bardağı ve un hariç diğer
malzemeler karıstırılır. Daha sonra un yedire yedire katılır. Çok yumusak bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamurdan bir parça ayrılır. Kalan hamur tepsiye yayılır. Etrafı yükseltilip ortası
bastırılır. Havuz seklini alan hamur hava alması için bir yemek kasığı nisasta tepsiye delinir. Daha
sonra seftalinin akan suyunu çekmesi için bir yemek kasığı nisasta tepsiye yayılan hamurun
üzerine serpistirilir. Portakal dilimleri seklinde kesilen seftaliler hamurun üzerine tamamı ile
kapatılacak sekilde sıra sıra dizilir. Daha önce ayrılan yarım bardak seker seftalilerin üzerine
serpistirilir. Ayırdığımız hamur ince seritler halinde hazırlanır. Seftalilerin üzerine iki parmak
aralıklarla dizilir. Kare kare kafes seklini alan pastanın üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
Çıktıktan sonra parlaması için üzerine bal sürülür.