ELMALI TART
Malzemeler
Yarım paket margarin
1 çar bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Aldığı kadar un
Elma Harcı Đçin
3 elma
1 su bardağı ceviz
2 yemek kasığı tarçın
Yapılısı
Yumusatılmıs yarım margarine bir yemek kasığı pudra sekeri katılır ve yoğrulur. Sonra bir
yumurta, bir bardak sıvı yağ, bir bardak yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar un katılıp, kulak
memesi yumusaklığında bir hamur yapılır. Daha sonra kalıp yağlanır. Hamur iki parçaya ayrılıp
kalıba düzgün bir sekilde bir parçası yayılır. Hazırladığımız elma harcı soğuduktan sonra hamurun
üzerine yayılır. Diğer hamur parçasını uzun seritler halinde elmaların üzerine dizilir. Đkinci uzun
seritleri de diğer seritlerin üzerine hafifçe bastırıp, ısıtılmıs fırına atılır. Pembelesince çıkartılır.
Soğuduktan sonra üzerine pudra sekeri serpilir. Elma Harcının Yapılısı : 3 elma soyulur,
rendelenir. Daha sonra yağsız tencerede suyu çekilinceye kadar pisirilir. Ceviz ve tarçın eklenerek
soğumaya bırakılır.
Yer imleri