HELVA SOSLU TATLI
Malzemeler
 1 Adet yumurta
 2 çorba kasığı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 kasık ceviz
 Kabartma tozu
 Yeterince un
Serbet Đçin
 4 bardak seker
 5 bardak su
 ¼ limon suyu
Sosu Đçin
 200 gr. Vanilyalı helva
 100 gr margarin
 1 su bardağı su
 1.5 kasık seker
 2 kasık kakao
Yapılısı
1 adet yumurta, 2 kasık yoğurt, 1 bardak yağ kabartma tozu içine katılarak kulak memesi
kıvamında yoğrulur. Bu sırada 2 kasık ezilmis cevizi üzerine ekleyerek yoğurma islemini bitirin.
Daha sonra hamurdan kurabiye yapar gibi parçalar kopartıp ovalayın. Elinizde ovaladığınız
parçaların üstüne parmağınızla çok hafif üstü çukur kalacak sekilde bastırın. Tepsiye koyarak
fırında (200 derece) kızarıncaya kadar pisirin. Fırından çıkartıp daha önce hazırladığınız serbeti
üzerine dökün. Tatlıyı serbetini çekmeye bırakın. Bir tencereye 1 bardak su, helva yağ, kakao
sekeri ilave ederek sosu kısık ateste helvayı ezerek pisirin. Hafif koyu kıvamdaki sosu serbeti
emen tatlının üzerine dökün. Üzerine isteğe göre ceviz veya hindistan cevizi koyarak süsleyin.
Daha sonra dolaba kaldırarak soğumaya bırakın.