KADAYIF DOLMA
Malzemeler
 Yarım kilo kadayıf
 250 gr. Ceviz
 10 adet yumurta
 Yeterince sıvı yağ
Surubu Đçin
 5 bardak toz seker
 5 bardak su
 Biraz limon
Yapılısı
Kadayıfları elimiz büyüklüğünde parçalara ayırın. Arasına bir yemek kasığı dövülmüs ceviz
konup kenarları kapatılarak sıkı bir sekilde sarılıp kenara bırakılır. Tencereye bes bardak su, bes
bardak toz seker konarak ocağa konur. Kaynamaya baslayan surup 2-25 dk. daha kaynatılır.
Limon suyu sıkılıp ocak kapatılır. Diğer taraftan kızartma tavamıza yeterince yağı koyup
kızdırmaya baslayın. Çukurca bir kapta 10 yumurtayı iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları
yumurtaya bulayarak tavada iyice kızartın. Kızaran dolmalar tavadan alıp soğumus surubun
üzerine dökün. Dolmalar bitene kadar kızaran dolmaları suruba, surup içindeki dolmaları da servis
tabağına alın. Daha sonra soğumaya bırakın.