TAHĐNLĐ KURABĐYE
Malzemeler
 250 gr. paket yağ
 1 su bardağı yoğurt
 1,5 su bardağı toz seker
 9 çorba kasığı tahin
 Yarım limonun suyu
 1 paket kabartma tozu
 Aldığı kadar un
 Pudra sekeri
Yapılısı
Oda sıcaklığında yumusatılmıs 250 gr. paket margarini, yoğurdu ve yarım limonun suyunu
karıstırın. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde
edin. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra üç parçaya bölün ve böldüğünüz her parçayı yarım
santim kalınlığında açın. Açtığınız yufkanın üzerine 3 kasık tahin sürün, tahinin üzerine de sekeri
üçte birini serpin. Yufkayı 12 esit üçgen parçaya bölün kalın tarafından baslayıp rulo seklini verin.
Kalan bütün yufkalara aynı islemi uygulayın. Kurabiyeleri fırında, üzerleri fazla kızarmadan pisirin
ve pudra sekeri ile süsleyerek servis yapın.