ASURE TATLISI
Malzemeler (10 Kisilik)
 250 gr. Buğday (Asurelik)
 100 gr. Kuru fasulye
 100 gr. Nohut
 100 gr. Kuru üzüm
 100 gr. Đncir
 50 gr. Ceviz içi
 50 gr. Đç fındık
 70 gr. Nisasta
 50 gr. Kus üzümü
 550-600 gr. Seker
 20 gr. Gülsuyu
Yapılısı
Aksamdan ıslanmıs olan nohut, kuru fasulye ve asurelik buğdaylar temizlendikten sonra
ayrı ayrı kaplarda haslanır. Haslanan malzemelerin suyu süzülür, buğday üzerine dökülür. Hep
beraber iyice pisirilir. Bundan sonra seker ve nisasta ilave edilir. Bundan sonra kuru üzüm, incir
koyar biraz daha pisirilir. Nisasta ilave edilmeden evvela mutlaka sulandırılmalı ve ilave edildikten
sonra iyice karıstırılmalıdır. Orta ateste bir müddet pisirilir, kaynatıldıktan sonra kap hafif atese
alınır. Bu karısım hafif atesteyken diğer kalan garnitürlerde ilave edilir. Yani fındık, iç ceviz, kus
üzümü varsa narın sonra iyice karıstırılır ve atesten alınarak, servis kaplarına konulur. Servis
yapmak için bekletilir ve servis yapılır.