Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
evet malesef bir çok dosya şifrelendi. şifrelenen dosyaların uzantısında .ccc yazıyor. dosyalar umurumda değil para ödemesi falanda yapmıyacaz. şifrelenen dosyaları silip. formatla halledeyim dedim olmadı. aklımda başka bir şey var onu deneyecem ve sonucunu size yazarım. ama birileri bir fikir sunar düşcesiyle. hem buraya hemde tf topik açtım, bakalım sonuç ne çıkacak.
Anladım, bu virüs sosyal ortamda bi nevi fidye amaçlı kullanılıyor.Yani size bulaşan bu virüs yüzünden dosyalarınıza erişemiyorsunuz, şifreleniyor.

Bu durumlarda rastgele işlemler yapmamanız yararınıza olacaktır.Ben size eğer denemediyseniz 2 program önereceğim ve bunlarda da olmazsa en son 3. programı önereceğim.

1- Malwarebytes Anti-Malware Bu program ile PC'nizi tarayın.

2- RoggueKillerMalwarebytes taramanız bitince bu programı kullanın. Bu programda PC'de ki işlemleri(Processor) tarar, temizlemeye yardımcı olur.

Sonuç aynı olursa en son önereceğim program var onuda deneyelim, umarım çözülür.