Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Türkiye'nin Başkanlık Sistemine İhtiyacı Var Mı?

Katılımcı sayısı
398. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

132 33.17%
  • Hayır

247 62.06%
  • Fikrim Yok

19 4.77%
Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
33 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Türkiye'nin Başkanlık Sistemine İhtiyacı Var Mı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bencede çok aciliyeti yok

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Anket Kuralları;
    -Bir uyenin konuya sadece 1 mesaj yazma hakkı vardır. Yazacagınız mesajınızı sonradan düzeltme sansınız yoktur
    -Başka bir uyenin mesajını alıntı yapmayın sonucta forumda tum herkes 2 ci mesaj yasak oldugu için size cevap veremez sadece ne düşünüyorsnuz açıkca yazabilirsiniz kimse size şu bu niye yazdın diye birşey söyleme şansı olmaz izin vermeyiz şimdiden teşekkurler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Onu da verelim herkes rahatlasın.Bu millete müstehak her şey.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar defalarca yazdım ama usanmadan yine yazacam. Biz burada bir anket konusu açıyoruz diyoruzki 1 mesaj hakkınız var 2. Mesaj yazanların mesajını silecez. Bu yazacağınız 1 mesaj hakkınızdada tabiki eleştiri hakkınızı kullanacaksınız ama bizi ve sitemizi zan altında bırakmadan olacak diyoruz. Yaptuğınız yorumlardan dolayı bir çok yetkili mercihlerden Serkan Yılmaz'a uyarı mailleri gelmekte. Kendiside doğal olarak sitenin geleceği için bu mesajlara müdahale etmektr aynı zamanda ben ve diğer arkadaşlarımda gereken müdahaleleri yapıyorlar. Bağzı arkadaşlarımız forum yönetimine saydırıyor işine gelmez banlar falan filan. Peki hiç düşündümüz mü bu yönetimin siyasi görüşleri aynı mı diye? Burada bir çok yönetici arkadaşların siyasi görüşleri farklı benimde siyasi görüşümün uymadığı bağzı arkadaşlarım var. Benimde bundan dolayı görevi bırakıp gitmem mi gerekiyor. Bunu bırakın açık alanda, kendi içimizde bile (Özel Mesaj) bir birimize sataşarak eleştiri yapmayız. Bizim sizlerden tek isteğimiz seviyeli ve bizi zora sokmayacak yorumlarda bulunun. Yorum yapmamanızı istesek anketi yoruma kapalı bir şekilde açardık.

Burada kardeş kardeş takılalım ve birbirimizi üzmemeye çalışalım.
    Konu Hikmet™ tarafından (08-11-2015 Saat 10:45 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bazı şeylerin değişmesi zaman alır ama TÜRKİYE için zaman kalmadı nerden geldiğimizi i,yi bilmeliyiz tekrar yükselişe geçmek için bir şeyler yapmak lazım hiçbirşeye karışmam demek kalmadı çevremizdeki devletçikler bizden koptu biz olmadan bölge olamaz eğer biz vatanımızı korumak istiyorsak savunma suriyeden başlar yemenden başlar bosnadan başlar azerbaycandan başlar rodostan başlar hızlanmamız lazım ama dün olduğu gibi bugünde ayağımıza çelme takacaklardır istemeyenlerde olabilir ama onlarıda kazanmak lazım aynı gemideyiz vesselam

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu başkanlık mevzusunu Erdoğan'a bağlamamak lazım. Çünkü gelecekteki yönetim modelimize karar verecez. Ama şahsen ben başkanlık için fazla bilgiye sahip değilim. Bilmediğim bir yönetim biçimi hakkında referandumda nasıl karar vereyim.
    Bence bu konunun bütün çevrelerce tartışılması gerekiyor. Her yönetimin artısı ve eksisi var. Hangisi daha ağır basıyorsa o olsun.Ama önce tartışılsın. Selam ve sevgi ile.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ülkemizde demokrasi siyasi yönetim biçimi bence hatalı. Ülkemizin Cumhur Başkanlarının görevleri nedir. Bir başbakan var onun altında bakanlar ülkeyi onlar idare ediyor. Onlar yasalar cıkarıp projeler üretip zaten mecliste onaylıyorlar sonra cumhurbaşkanına. Benım anlamadığım Cumhur başkanı sadece onay ve diğer ülkelere ziyaret yada gelenleri misafir milli bayramlarda kokteylmi düzenlicek. Emekli olduklarında da kendşilerine verilen sınırsız hizmetli koruma araç maaaş.

Bu yönden düşününce bana cumhur başkanı gereksiz geliyor. Ama Cumhurbaşkanının yetkileri bence artırılarak bakanlar kurulunu toplama Başbakanın vereceği kararlara direk mudahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Cumhur başkanın aktif olarak devlet işlerinde görevli olması gerekir diğer türlü bana göre sadece kukla vazifesi görüyor. Siyasi partilerin dediği cumhurbaşkanın kendi yetkileri içinde hareket etmelerini istiyorlar. Birde bunu anlamıyorum cumhur başkanı bu eğer birileri bunu kısıtalyabiliyorsa ne gerek var. Başbakan cumhur reisinden üst ise neden cumhur başkanlığına bu kadar para harcanıyor.

Bana göre Cumhur başkanı ülkenin gerçcekten en yetkilisi olmalı onunyardımcısı başbakan bakanlar kabilesi. Başbakanın yardımcısıda 2 ıle sınrılanmalı. Yetki mekanızması biraz daha seri ve az aşamalı olmalı.

Ülkemizde it ite it kuyrupğunu kuryuk piresine pirede artık nereye buyuruyor misali bir kontol mekanizması var. Onun yarımcısı onun müsteşari.

Gerçekten türkiye bu sistemle zor yönetiliyor bence devlet mekanizmasında tasarrufa gidilip bu yardımcılardan müsteşarşlardan kurutlmak lazım. Bir ilin valisi varsa ilçeyede sahip çıkmalı kaymakam onun yardımcısı olmalı. Belediye sadece halka hizmetten sorumlu olmalı siyasete bulaşmamalı ve yetkileri sınırlanmalıdır.

Eğer başkanlık sistmeinde bu olacaksa evet ama sadece cumurbaşkanı gidip geriye kalan mekanızma aynısı olacaksa bir işe yaramaz. Bu baştan başlayop en küçüğünde kadar mekanizma değişmeli.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Volkan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ülkemizde demokrasi siyasi yönetim biçimi bence hatalı. Ülkemizin Cumhur Başkanlarının görevleri nedir. Bir başbakan var onun altında bakanlar ülkeyi onlar idare ediyor. Onlar yasalar cıkarıp projeler üretip zaten mecliste onaylıyorlar sonra cumhurbaşkanına. Benım anlamadığım Cumhur başkanı sadece onay ve diğer ülkelere ziyaret yada gelenleri misafir milli bayramlarda kokteylmi düzenlicek. Emekli olduklarında da kendşilerine verilen sınırsız hizmetli koruma araç maaaş.

Bu yönden düşününce bana cumhur başkanı gereksiz geliyor. Ama Cumhurbaşkanının yetkileri bence artırılarak bakanlar kurulunu toplama Başbakanın vereceği kararlara direk mudahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Cumhur başkanın aktif olarak devlet işlerinde görevli olması gerekir diğer türlü bana göre sadece kukla vazifesi görüyor. Siyasi partilerin dediği cumhurbaşkanın kendi yetkileri içinde hareket etmelerini istiyorlar. Birde bunu anlamıyorum cumhur başkanı bu eğer birileri bunu kısıtalyabiliyorsa ne gerek var. Başbakan cumhur reisinden üst ise neden cumhur başkanlığına bu kadar para harcanıyor.

Bana göre Cumhur başkanı ülkenin gerçcekten en yetkilisi olmalı onunyardımcısı başbakan bakanlar kabilesi. Başbakanın yardımcısıda 2 ıle sınrılanmalı. Yetki mekanızması biraz daha seri ve az aşamalı olmalı.

Ülkemizde it ite it kuyrupğunu kuryuk piresine pirede artık nereye buyuruyor misali bir kontol mekanizması var. Onun yarımcısı onun müsteşari.

Gerçekten türkiye bu sistemle zor yönetiliyor bence devlet mekanizmasında tasarrufa gidilip bu yardımcılardan müsteşarşlardan kurutlmak lazım. Bir ilin valisi varsa ilçeyede sahip çıkmalı kaymakam onun yardımcısı olmalı. Belediye sadece halka hizmetten sorumlu olmalı siyasete bulaşmamalı ve yetkileri sınırlanmalıdır.

Eğer başkanlık sistmeinde bu olacaksa evet ama sadece cumurbaşkanı gidip geriye kalan mekanızma aynısı olacaksa bir işe yaramaz. Bu baştan başlayop en küçüğünde kadar mekanizma değişmeli.
    sizce bu işlerine gelir mi
    yanıklarda iz bırakmaz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yetkisizi padişah yaparlarsa ,önce babasını idam eder miş! Bizimki de misal.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bence baskanlik sistemi gerekli ama su anki durumda fayda yerine zarar verir toplumda bolunme dahada fazla artar

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri