Alıntı Volkan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Ülkemizde demokrasi siyasi yönetim biçimi bence hatalı. Ülkemizin Cumhur Başkanlarının görevleri nedir. Bir başbakan var onun altında bakanlar ülkeyi onlar idare ediyor. Onlar yasalar cıkarıp projeler üretip zaten mecliste onaylıyorlar sonra cumhurbaşkanına. Benım anlamadığım Cumhur başkanı sadece onay ve diğer ülkelere ziyaret yada gelenleri misafir milli bayramlarda kokteylmi düzenlicek. Emekli olduklarında da kendşilerine verilen sınırsız hizmetli koruma araç maaaş.

Bu yönden düşününce bana cumhur başkanı gereksiz geliyor. Ama Cumhurbaşkanının yetkileri bence artırılarak bakanlar kurulunu toplama Başbakanın vereceği kararlara direk mudahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Cumhur başkanın aktif olarak devlet işlerinde görevli olması gerekir diğer türlü bana göre sadece kukla vazifesi görüyor. Siyasi partilerin dediği cumhurbaşkanın kendi yetkileri içinde hareket etmelerini istiyorlar. Birde bunu anlamıyorum cumhur başkanı bu eğer birileri bunu kısıtalyabiliyorsa ne gerek var. Başbakan cumhur reisinden üst ise neden cumhur başkanlığına bu kadar para harcanıyor.

Bana göre Cumhur başkanı ülkenin gerçcekten en yetkilisi olmalı onunyardımcısı başbakan bakanlar kabilesi. Başbakanın yardımcısıda 2 ıle sınrılanmalı. Yetki mekanızması biraz daha seri ve az aşamalı olmalı.

Ülkemizde it ite it kuyrupğunu kuryuk piresine pirede artık nereye buyuruyor misali bir kontol mekanizması var. Onun yarımcısı onun müsteşari.

Gerçekten türkiye bu sistemle zor yönetiliyor bence devlet mekanizmasında tasarrufa gidilip bu yardımcılardan müsteşarşlardan kurutlmak lazım. Bir ilin valisi varsa ilçeyede sahip çıkmalı kaymakam onun yardımcısı olmalı. Belediye sadece halka hizmetten sorumlu olmalı siyasete bulaşmamalı ve yetkileri sınırlanmalıdır.

Eğer başkanlık sistmeinde bu olacaksa evet ama sadece cumurbaşkanı gidip geriye kalan mekanızma aynısı olacaksa bir işe yaramaz. Bu baştan başlayop en küçüğünde kadar mekanizma değişmeli.
sizce bu işlerine gelir mi