Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Türkiye'nin Baþkanlýk Sistemine Ýhtiyacý Var Mý?

Katýlýmcý sayýsý
398. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

132 33.17%
  • Hayýr

247 62.06%
  • Fikrim Yok

19 4.77%
Sayfa 2/4 ÝlkÝlk 1234 SonSon
33 sonuçtan 11 ile 20 arasý

Konu: Türkiye'nin Baþkanlýk Sistemine Ýhtiyacý Var Mý?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ben fikrim yok olarak oyladým bakalým ileride ne olur bilinmez. Sadece hakkýmýzda hayýrlýsý neyse o olsun.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Baþkanlýk sistemiyle daha özgürlüklerin ve hukusal alanlar geniþler.Halk ile bütünleþme daha güzel olur

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Baþkanlýk sisteminin ayrýntýsýný çok bilmiyorum
    Hem olmasýný istiyorum hemde olmasýný istemiyorum
    Nedenmi?

istiyorum çünkü;
    ABD veya Meksika gibi baþkanlýk sistemi Türkiyede iþe yarayabilir. Vatandaþýn lehine olacaðý bir durum gibi görünüyor bu sistem.

istemiyorum çünkü;
    Atatük cumhuriyetinin kasýtlý olarak yýkýlmasýný istiyor bu hükümet. Tüm izleri tek tek silmektir hedefleri, inkarda etmiyorlar zaten.
    T.C. den baþladýlar andýmýzla devam ettiler vs vs. Atatürkten rahatsýzlýk duyan bir hükümet var ülkede.
    not: Ülke menfaatine olumlu olacaksa her sisteme geçiþ olabilir.

BAÞKANLIK SÝSTEMÝ NEDÝR?
    Yasama ve yürütmenin birbirinden sert bir þekilde ayrýlmasýdýr.
    Özellikleri:
    - Yürütme organý tek kiþiliktir.
    - Baþkan halk tarafýndan seçilir.
    - Baþkan yasamayý feshedemez.
    - Ayný kiþi hem yasamada, hem yürütmede görev alamaz.
    - Baþkan yasama iþlerine karýþamaz.
    - Yasama ve yürütme güçlerinin birbirinden sert olarak ayrýldýðýný ifade eden sistem olan baþkanlýk sisteminde yasama yürütmeyi, yürütme de yasamayý feshedemez.
    BAÞKANLIK SÝSTEMÝNÝN DÖRT ANA AVANTAJI
    Baþkanlýk sistemini savunan düþünceye göre bu sistemin dört ana avantajý var:

Doðrudan yetki: Baþkanlýk Sistemi'nde baþkan doðrudan halk tarafýndan seçilir. Bazýlarýna göre bu; devlet baþkanýnýn gücünü dolaylý yollardan göreve getirilen liderlere kýyasla daha meþru kýlar. ABD'de devlet baþkaný halk oylamasýndan hemen sonra toplanan Seçiciler kurulu tarafýndan seçilir.

Kuvvetler ayrýlýðý: Baþkanlýk sisteminde baþkanlýk ve yasama meclisi iki paralel yapý olarak iþlev görür. Bu sistemin destekçilerine göre; böylelikle her iki birim birbirini karþýlýklý olarak denetleyerek suistimalin ve makamýn kötüye kullanýlmasýnýn önüne geçilmiþ olur.

Hýzlý karar mekanizmasý: Güçlü yetkilerle donatýlmýþ bir baþkan deðiþiklikleri ivedilikle iþleme koyar. Fakat bunun yanýnda bazýlarýna göre kuvvetler ayrýlýðý sistemi yavaþlatýr.

Ýstikrar: Sabit bir görev süresi olan devlet baþkaný her an deðiþebilecek bir baþbakana kýyasla daha istikrarlý bir ortam temin edebilir.

Baþkanlýk sistemi ile yönetilen ülkeler.
    Afganistan
    Amerika Birleþik Devletleri
    Arjantin
    Azerbaycan
    Belarus
    Bolivya
    Brezilya
    Dominik Cumhuriyeti
    Endonezya
    Ermenistan
    Ekvator
    El Salvador
    Filipinler
    Guatemala
    Güney Kore
    Haiti
    Honduras
    Ýran
    Kazakistan
    Kenya
    Kýbrýs
    Kolombiya
    Kosta Rika
    Liberya
    Meksika
    Nikaragua
    Nijerya
    Panama
    Paraguay
    Peru
    Seyþeller
    Sierra Leone
    Sri Lanka
    Sudan
    Surinam
    Þili
    Tanzanya
    Türkmenistan
    Uganda
    Uruguay
    Venezuela
    Zambiya

Kaynak: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Konu MUTAF tarafýndan (04-11-2015 Saat 22:25 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

suan yok bence.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Baþkanlýktan ziyade nasýl bir baþkanlýk sistemi olacaðý önemli þu anda, yasama yürütme ve yargýnýn kesin olarak birbirinden ayrýldýðý bir sistem olabilir. Ancak iktidarýn özelliklede tayyib beyin buna yanaþacaðýný hiç zannetmiyorum. tek adam olsun diyenler þunu unutmasýn kimse bu dünyada baki deðil, sonrasýnda halk olarak beter birini baþkan olarak seçersek iþte o zaman bittiðimizin gündür. bu ankete cevap verenler önümüzdeki beþ on yýlý düþünerek deðil daha uzun düþünerek karar versinler çünkü bu ülke bizlerden çocuklarýmýza miras kalacak.
    Next Ye-2600 Diseqc motor 120cm sab anten inverto black ultra lnb Mutant 51 4k

Kullanýcý Bilgi Menüsü

En güzeli REFERANDUM YAPILSIN halkýn %51 evet derse neden olmasýn ama þu gerçeði unutmamak lazým DAVUTOÐLU baþbakan olduktan sonra koltuðunu baþkanlýk sistemine HEBA edermi ??? oda ayrý bir soru iþareti benim kanýmca birçok AKPli baþkanlýk sistemine hayýr der denemesi bedava buyrun REFERANDUMA %41 EVET oyu çýkarsa öpün baþýnýzýn üstüne koyun derim

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Baskanlik sisteminin icerisinde ne var ne yok bilmiyorum. Burada mesele Erdogan`in baskan olmasida degil. Mesele bir daha Türkiye`nin koalisyonlar eline birakilmamasi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ben hayýr desem ne olacakki her seçimde ne versem verdigim gelmiyor referandum olursa baþkanlýka evet diyecem belki gelmez

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Baþkanlýk sisdemine ihtiyaç var

Kullanýcý Bilgi Menüsü

þu kokuþmuþ bozuk ve çarpýk düzenin simgesi olan...kenan evren vede saz arkadaþlarýnýn eseri 82 anayasasýyla ancak bukar domakrasi ancak bukadar özgürlük...ülke içindeki illegal yapýlar çeteler mafya bozuntularý yetmezmiþ gibi bunlara ilaveten adýna parti denilen resmi hortumcularýda eklersek kör topal aðýr aksak 80 senede geldiðimiz yol bile çok çok fazla....2002'ye kadar körün tuttuðunu öptüðü,selam verenin borçlu çýktýðý bir ülkeyi baþbakanlýk yapsýn diye bu millet tayyip erdoðaný ankaraya yolladý....fakat bu ülkede bazý kesimler gruplar köþe yazýlarýyla koþe olan tipler erdoðaný hiç sevmediler...onu istanbulun belediye baþkaný ikende sevmediler baþbakan olduðundada...cumhurbaþkaný olduðunda krizlere girdiler...sevmemekle kalmayýp gazetelerinde televizyon kanallarýnda sosyal medyada küfür edip hakaret ettiler...bunlarý yapan yüzsüzler hiç utanmadan sýkýlmadan basýn özgürlüðü ve domokrasinin olmadýðýndan aylarca yýllarca bahsettiler...bu rezilliði kepazeliði gören halk inadýna inadýna sandýða gidip %85 katýlým oranýyla(avrupanýn rüyasýnda dahi göremeyeceði oran ile)ona ve partisine destek verdiler....baþkanlýk refarandumunda'da halkýn desteðini alacaðý kanaatindeyim...baþkanlýk olmasada 4 partinin ne yapýp edip sivil bir anayasa yapmalarý gerekir...yoksa halk onlarý affetmez...
    CÝMBOMLU

Sayfa 2/4 ÝlkÝlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri