Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Türkiye'nin Baþkanlýk Sistemine Ýhtiyacý Var Mý?

Katýlýmcý sayýsý
398. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

132 33.17%
  • Hayýr

247 62.06%
  • Fikrim Yok

19 4.77%
Sayfa 3/4 ÝlkÝlk 1234 SonSon
33 sonuçtan 21 ile 30 arasý

Konu: Türkiye'nin Baþkanlýk Sistemine Ýhtiyacý Var Mý?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkasýný korumaktan ilerde yargýlanmaktan kendini kurtarmak için baþkanlýk sistemi isteyenelere HAYIR...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Anket Kurallarý;
    -Bir uyenin konuya sadece 1 mesaj yazma hakký vardýr. Yazacagýnýz mesajýnýzý sonradan düzeltme sansýnýz yoktur
    -Baþka bir uyenin mesajýný alýntý yapmayýn sonucta forumda tum herkes 2 ci mesaj yasak oldugu için size cevap veremez sadece ne düþünüyorsnuz açýkca yazabilirsiniz kimse size þu bu niye yazdýn diye birþey söyleme þansý olmaz izin vermeyiz þimdiden teþekkurler

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Onu da verelim herkes rahatlasýn.Bu millete müstehak her þey.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Arkadaþlar defalarca yazdým ama usanmadan yine yazacam. Biz burada bir anket konusu açýyoruz diyoruzki 1 mesaj hakkýnýz var 2. Mesaj yazanlarýn mesajýný silecez. Bu yazacaðýnýz 1 mesaj hakkýnýzdada tabiki eleþtiri hakkýnýzý kullanacaksýnýz ama bizi ve sitemizi zan altýnda býrakmadan olacak diyoruz. Yaptuðýnýz yorumlardan dolayý bir çok yetkili mercihlerden Serkan Yýlmaz'a uyarý mailleri gelmekte. Kendiside doðal olarak sitenin geleceði için bu mesajlara müdahale etmektr ayný zamanda ben ve diðer arkadaþlarýmda gereken müdahaleleri yapýyorlar. Baðzý arkadaþlarýmýz forum yönetimine saydýrýyor iþine gelmez banlar falan filan. Peki hiç düþündümüz mü bu yönetimin siyasi görüþleri ayný mý diye? Burada bir çok yönetici arkadaþlarýn siyasi görüþleri farklý benimde siyasi görüþümün uymadýðý baðzý arkadaþlarým var. Benimde bundan dolayý görevi býrakýp gitmem mi gerekiyor. Bunu býrakýn açýk alanda, kendi içimizde bile (Özel Mesaj) bir birimize sataþarak eleþtiri yapmayýz. Bizim sizlerden tek isteðimiz seviyeli ve bizi zora sokmayacak yorumlarda bulunun. Yorum yapmamanýzý istesek anketi yoruma kapalý bir þekilde açardýk.

Burada kardeþ kardeþ takýlalým ve birbirimizi üzmemeye çalýþalým.
    Konu Hikmet™ tarafýndan (08-11-2015 Saat 09:45 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bazý þeylerin deðiþmesi zaman alýr ama TÜRKÝYE için zaman kalmadý nerden geldiðimizi i,yi bilmeliyiz tekrar yükseliþe geçmek için bir þeyler yapmak lazým hiçbirþeye karýþmam demek kalmadý çevremizdeki devletçikler bizden koptu biz olmadan bölge olamaz eðer biz vatanýmýzý korumak istiyorsak savunma suriyeden baþlar yemenden baþlar bosnadan baþlar azerbaycandan baþlar rodostan baþlar hýzlanmamýz lazým ama dün olduðu gibi bugünde ayaðýmýza çelme takacaklardýr istemeyenlerde olabilir ama onlarýda kazanmak lazým ayný gemideyiz vesselam

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu baþkanlýk mevzusunu Erdoðan'a baðlamamak lazým. Çünkü gelecekteki yönetim modelimize karar verecez. Ama þahsen ben baþkanlýk için fazla bilgiye sahip deðilim. Bilmediðim bir yönetim biçimi hakkýnda referandumda nasýl karar vereyim.
    Bence bu konunun bütün çevrelerce tartýþýlmasý gerekiyor. Her yönetimin artýsý ve eksisi var. Hangisi daha aðýr basýyorsa o olsun.Ama önce tartýþýlsýn. Selam ve sevgi ile.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ülkemizde demokrasi siyasi yönetim biçimi bence hatalý. Ülkemizin Cumhur Baþkanlarýnýn görevleri nedir. Bir baþbakan var onun altýnda bakanlar ülkeyi onlar idare ediyor. Onlar yasalar cýkarýp projeler üretip zaten mecliste onaylýyorlar sonra cumhurbaþkanýna. Beným anlamadýðým Cumhur baþkaný sadece onay ve diðer ülkelere ziyaret yada gelenleri misafir milli bayramlarda kokteylmi düzenlicek. Emekli olduklarýnda da kendþilerine verilen sýnýrsýz hizmetli koruma araç maaaþ.

Bu yönden düþününce bana cumhur baþkaný gereksiz geliyor. Ama Cumhurbaþkanýnýn yetkileri bence artýrýlarak bakanlar kurulunu toplama Baþbakanýn vereceði kararlara direk mudahale etmesi gerektiðini düþünüyorum. Cumhur baþkanýn aktif olarak devlet iþlerinde görevli olmasý gerekir diðer türlü bana göre sadece kukla vazifesi görüyor. Siyasi partilerin dediði cumhurbaþkanýn kendi yetkileri içinde hareket etmelerini istiyorlar. Birde bunu anlamýyorum cumhur baþkaný bu eðer birileri bunu kýsýtalyabiliyorsa ne gerek var. Baþbakan cumhur reisinden üst ise neden cumhur baþkanlýðýna bu kadar para harcanýyor.

Bana göre Cumhur baþkaný ülkenin gerçcekten en yetkilisi olmalý onunyardýmcýsý baþbakan bakanlar kabilesi. Baþbakanýn yardýmcýsýda 2 ýle sýnrýlanmalý. Yetki mekanýzmasý biraz daha seri ve az aþamalý olmalý.

Ülkemizde it ite it kuyrupðunu kuryuk piresine pirede artýk nereye buyuruyor misali bir kontol mekanizmasý var. Onun yarýmcýsý onun müsteþari.

Gerçekten türkiye bu sistemle zor yönetiliyor bence devlet mekanizmasýnda tasarrufa gidilip bu yardýmcýlardan müsteþarþlardan kurutlmak lazým. Bir ilin valisi varsa ilçeyede sahip çýkmalý kaymakam onun yardýmcýsý olmalý. Belediye sadece halka hizmetten sorumlu olmalý siyasete bulaþmamalý ve yetkileri sýnýrlanmalýdýr.

Eðer baþkanlýk sistmeinde bu olacaksa evet ama sadece cumurbaþkaný gidip geriye kalan mekanýzma aynýsý olacaksa bir iþe yaramaz. Bu baþtan baþlayop en küçüðünde kadar mekanizma deðiþmeli.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý Volkan Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Ülkemizde demokrasi siyasi yönetim biçimi bence hatalý. Ülkemizin Cumhur Baþkanlarýnýn görevleri nedir. Bir baþbakan var onun altýnda bakanlar ülkeyi onlar idare ediyor. Onlar yasalar cýkarýp projeler üretip zaten mecliste onaylýyorlar sonra cumhurbaþkanýna. Beným anlamadýðým Cumhur baþkaný sadece onay ve diðer ülkelere ziyaret yada gelenleri misafir milli bayramlarda kokteylmi düzenlicek. Emekli olduklarýnda da kendþilerine verilen sýnýrsýz hizmetli koruma araç maaaþ.

Bu yönden düþününce bana cumhur baþkaný gereksiz geliyor. Ama Cumhurbaþkanýnýn yetkileri bence artýrýlarak bakanlar kurulunu toplama Baþbakanýn vereceði kararlara direk mudahale etmesi gerektiðini düþünüyorum. Cumhur baþkanýn aktif olarak devlet iþlerinde görevli olmasý gerekir diðer türlü bana göre sadece kukla vazifesi görüyor. Siyasi partilerin dediði cumhurbaþkanýn kendi yetkileri içinde hareket etmelerini istiyorlar. Birde bunu anlamýyorum cumhur baþkaný bu eðer birileri bunu kýsýtalyabiliyorsa ne gerek var. Baþbakan cumhur reisinden üst ise neden cumhur baþkanlýðýna bu kadar para harcanýyor.

Bana göre Cumhur baþkaný ülkenin gerçcekten en yetkilisi olmalý onunyardýmcýsý baþbakan bakanlar kabilesi. Baþbakanýn yardýmcýsýda 2 ýle sýnrýlanmalý. Yetki mekanýzmasý biraz daha seri ve az aþamalý olmalý.

Ülkemizde it ite it kuyrupðunu kuryuk piresine pirede artýk nereye buyuruyor misali bir kontol mekanizmasý var. Onun yarýmcýsý onun müsteþari.

Gerçekten türkiye bu sistemle zor yönetiliyor bence devlet mekanizmasýnda tasarrufa gidilip bu yardýmcýlardan müsteþarþlardan kurutlmak lazým. Bir ilin valisi varsa ilçeyede sahip çýkmalý kaymakam onun yardýmcýsý olmalý. Belediye sadece halka hizmetten sorumlu olmalý siyasete bulaþmamalý ve yetkileri sýnýrlanmalýdýr.

Eðer baþkanlýk sistmeinde bu olacaksa evet ama sadece cumurbaþkaný gidip geriye kalan mekanýzma aynýsý olacaksa bir iþe yaramaz. Bu baþtan baþlayop en küçüðünde kadar mekanizma deðiþmeli.
    sizce bu iþlerine gelir mi
    yanýklarda iz býrakmaz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yetkisizi padiþah yaparlarsa ,önce babasýný idam eder miþ! Bizimki de misal.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bence baskanlik sistemi gerekli ama su anki durumda fayda yerine zarar verir toplumda bolunme dahada fazla artar

Sayfa 3/4 ÝlkÝlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri