SÝGARANIN ardýndan bali ve uhu gibi uçucu ve çözücü maddelerin üzerinde de saðlýk uyarýlarý yer alacak.
TBMM Saðlýk Komisyonu'nda ele alýnacak yasa teklifine göre, okullarda bu tür kýrtasiye malzemelerinin satýþý yasaklanacak. 1 Mayýs 2007'den itibaren bu ürünlerin ambalajlarýna baðýmlýlýk yapýcý özelliðe sahip olduðu yazýlacak. Çocuklarýn, bu tür ürünlerin kullanýldýðý yerlerde çalýþmasý yasak olacak.
Komisyon Baþkaný Prof. Dr. Cevdet Erdöl tarafýndan hazýrlanan 'Çocuklarýn Uçucu Maddelerin Zararlarýndan Korunmasýna Dair Kanun Teklifi'ne göre; uhu ve bali gibi ürünler, 1 Mayýs 2007'den itibaren Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý'nýn izniyle üretilebilecek. Ýzin almaksýzýn üretenlere, 500 güne kadar adli para cezasý verilecek.
ÇOCUK UHU ALAMAYACAK
Hangi amaçla olursa olsun bu ürünler çocuklara satýlamayacak, devredilemeyecek. Aksi yönde davrananlar, TCK'nýn 194. maddesine göre cezalandýrýlacak.
Kanun kapsamýna giren ürünleri ihtiva eden yapýþtýrýcý kýrtasiye malzemeleri, eðitim öðretim faaliyetlerinde kullanýlamayacak. Yükseköðretim kurumlarý, bu yasak kapsamýnda yer almayacak.
AKÞAM

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri