Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Sağlık karnelerinde ilaç sınırlaması

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Sağlık karnelerinde ilaç sınırlaması

    Resmi reçetelerde 2007 yılında uygulanacak yeni düzenlemeyle, ağrı kesiciler ve antiromatizmal ilaçların anbalaj içerisindeki tablet sayısı 14'ü geçmeyecek.

    SSK, Bağ-Kur, Yeşilkart ve Emekli Sandığı kurumlarına ait sağlık karnelerini kullananlar, 2007 yılından itibaren 62 kalem ağrı kesici ve antiromatizmal ilacı, 7 günlük dozajı aşan anbalajla satın alamayacak.

    Yeni uygulamayla doktorlar, hastaya ağrı kesici veya antiromatizmal ilaçtan herhangi birinden günde en fazla 2 tablet yazabilecek. Böylece bir haftalık tedavinin karşılığı olarak hasta 14 tablet kullanabilecek. İlaç firmaları da resmi kurumların reçeteleri için satışa sundukları ağrı kesicileri ve antiromatizmal ilaçları içerisinde 14 adet tablet olacak şekilde yeniden ambalajlayacaklar.

    Kayseri Eczacı Odası Başkanı Bülent Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni uygulamanın önce ağrı kesiciler ve antiromatizmal ilaçları kapsayacağını, daha sonra da antibiyotik ve diğer bazı ilaçlar için benzer uygulamaların devam edeceğini söyledi.

    Ünsal, ''Devlet, ilaçtaki savurganlığın önünü almak için tedbir alıyor. Maliye Bakanlığı, ilaçtaki tane sayısı sınırlaması uygulamasını Sağlık Bakanlığına bildirdi. Sağlık Bakanlığı da ilaç firmalarına yeni anbalajlar için yeniden ruhsat verecek'' dedi.

    Ünsal, yeni uygulamayla eczanelerin resmi reçeteyle gelen hastaya, içerisinde 20 tablet bulunan aspirin yerine içerisinde 14 tablet bulunan yeni anbalajlı aspirini verebileceğini, ilaç firmalarının yeni anbalajlı üretim ruhsatı almak amacıyla Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunmaya başladıklarını kaydetti.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    çalışandan kesinti emekliden kesinti genede derman yok insan hayatına verilen değer ortada

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •