• Mercedes-Benz Türk, “Ýþbaþý Eðitim @MBT” projesi ile Türkiye Ýþveren Sendikalarý Konfederasyonu (TÝSK) tarafýndan düzenlenen “TÝSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” kapsamýnda bu yýl ilk kez verilen GAN (Global Apprenticeship Network) TÜRKÝYE Özel Ödülü’nün sahibi oldu.
• Türkiye Ýþ Kurumu (ÝÞKUR) iþbirliðiyle yürütülen proje, Endüstri Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okulu mezunlarýna iþ deneyimi kazandýrmayý hedefliyor.
• Proje kapsamýnda Mercedes-Benz Türk Hoþdere Teknik Eðitim Merkezi’nde temel ve uzmanlýk eðitimlerine tabi tutulan yeni mezunlar, daha sonra iþbaþýnda çalýþarak deneyim kazanma ve etkin þekilde istihdam edilme imkanýna kavuþuyor.
Türkiye Ýþveren Sendikalarý Konfederasyonu (TÝSK) tarafýndan düzenlenen “TÝSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” kapsamýnda bu yýl ilk kez GAN (Global Apprenticeship Network-Küresel Çýraklýk Aðý) TÜRKÝYE Özel Ödülü de verildi. Mercedes-Benz Türk, Türkiye Ýþ Kurumu (ÝÞKUR) ile yürüttüðü “Ýþbaþý Eðitim @MBT” projesi ile 2013 yýlýnda gençler arasýndaki iþsizliði azaltma konusunda kurulmuþ küresel bir að olan GAN’ýn adýný taþýyan bu özel ödülü kazanan ilk þirket oldu.
Mercedes-Benz Türk’ün iþ tecrübesi olmayan Endüstri Meslek Lisesi (EML) ve Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunlarýna yönelik, “Ýþbaþý Eðitim @MBT” projesi, kapsamýnda yeni mezunlara Mercedes-Benz Türk Hoþdere Teknik Eðitim Merkezi’nde temel ve uzmanlýk eðitimleri veriliyor. Daha sonra iþbaþýnda çalýþarak deneyim kazanan gençler, en etkin þekliyle istihdam ediliyor.

200 yeni mezun “Ýþbaþý Eðitim @ MBT” ile iþe girdi
Proje EML veya MYO mezunu iþ arayan gençlere istihdam alaný yaratarak ülke ekonomisine katký saðlýyor. Mercedes-Benz Türk ise ihtiyaç duyduðu nitelikli mavi yaka elemanlarý çeþitli mesleki eðitimlerle donatarak ve iþbaþýnda pratik eðitimlerini tamamlatarak kadrosuna katmýþ oluyor. Bu proje ile Mercedes-Benz Türk üretim birimleri altýnda yer alan çeþitli iþ istasyonlarýnda istihdam edilen gençlerin sayýsý 200’e yaklaþtý. Programa dahil olanlar arasýnda istihdam oraný ise yaklaþýk yüzde 80 seviyesinde bulunuyor. Mercedes-Benz Türk’ün Büyükçekmece ÝÞKUR Þubesi Müdürlüðü ile yürüttüðü proje 1 Haziran 2013 tarihinde baþladý. Günümüzde kapsamý geniþleyerek devam eden proje dahilinde farklý branþlarda toplam 17 ÝÞKUR çalýþma grubu oluþturuldu. Bunlardan 10’u tamamlandý, 7’sinde ise eðitim ve geliþtirme çalýþmalarý devam ediyor. Çalýþma yapýlan mesleki branþlar þöyle:
• Gazaltý kaynakçýlýðý (7 adet)
• Mekatronik teknisyenliði (4 adet)
• NC-CNC-tezgah operatörlüðü (2 adet)
• Otomotiv elektrikçiliði (2 adet)
• Otomotiv boya iþçiliði (1 adet)
• Oto döþemeciliði (1 adet)